Vicarage Road

Watford, Engeland

1922

Opgericht in:

20.877

Stadion Capaciteit:

Watford FC

Thuis van:

watford-fc-logo

Vicarage Road

Vicarage Road is het voetbalstadion van Watford FC dat gebouwd is in 1922. De bijnaam van dit stadion is The Vic en is eigenaar van de voetbalclub. Watford is sinds de oplevering van het stadion de bespeler van het stadion en heeft dit tijdelijke gedeeld met Wealdstone (1991 - 1993) en rugbyclub Saracens (1997 en 2013). In 2004 moest Watford afstand doen van het stadion door financiële problemen. Door een schenking van Elton John en de supporters van Watford werd het mogelijk voor de club om het stadion weer terug te kopen.

Highlights van Watford FC

trofee

Prijzen van Watford FC

  • Football League Fourth Division 1X (1978)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Watford FC

Jan Lohman, Nordin Wooter, Collins John, Steven Berghuis, Nathan Aké 

Ook West Watford FC bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

vicarage-road

Capaciteit van Vicarage Road

Het stadion van Watford biedt plaats aan 20.877 toeschouwers. Dit typisch Engelse stadion met 4 losse tribunes heeft zijn tribunes de volgende namen gegeven: Vicarage Road Stand - 5.800 toeschouwers - De bouw van deze tribune werd deels gefinancieerd door het verkopen van voetballer Bruce Dyer voor € 1,5 miljoen. Hier bevindt zich ook het uitvak. The Rookery Stand - 6.960 toeschouwers - Deze tribune heeft 2 ringen en ook deze tribune werd gefinancierd door het verkopen van een speler namelijk Paul Furlong voor € 2,7 miljoen. The Graham Taylor Stand - Deze tribune is benoemd aan de meest succesvolle manager van de club Graham Taylor. Deze tribune is gebouwd met een lening van Elton John. The Sir Elton John Stand - Hier bevinden zich de kleedkamers voor de teams. Deze tribune kon niet uit blijven door dat Elton John veel voor de club heeft betekent.

uitvak-vicarage-road

Uitvak van Vicarage Road


Het uitvak van Watford bevindt zich op de Vicarage Road Stand en biedt plaats aan 2.200 uitsupporters. Bij bepaalde wedstrijden is het ook mogelijk om de totale tribune die plaats biedt aan 5.800 toeschouwers beschikbaar te stellen voor de bezoekende supporters.plattegrond-vicarage-road

Plattegrond van Vicarage Road

Hiernaast staat een plattegrond van Vicarage Road met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

als je met de trein dit stadion wilt bereiken moet je 20 min in de trein zitten vanaf Watford Junction rail station en vervolgens moet je nog 10 min lopen.  Watford is ook met de metro verbonden met Londen. Watford metrostation is de laatste halte van een van de takken van de Metropolitan Line. Vanaf Baker Street duurt het ongeveer 40 minuten om in Watford te komen. Het station ligt ongeveer anderhalve kilometer ten noordwesten van Vicarage Road, wat ongeveer 20 minuten lopen betekent.


Als u met de auto komt, neem dan afslag 19 of 20 vanaf de snelweg M25. Volg de A41 Watford en na ongeveer anderhalve kilometer de A411 Watford. Sla na ongeveer 4 km bij de rotonde rechtsaf de A412 Rickmansworth op. Volg vanaf daar de borden naar Watford General Hospital. Na enkele bochten rijdt u langs het stadion aan uw linkerhand.


als je een paar dagen voor aankomst in Watford komt, heb je een hotel nodig, een aantal hotels die in de stad zitten zijn, Premier INN, Jurys INN, Best Western en Holiday INN. om vanuit het buitenland naar Watford te komen moet je een vlucht boeken naar een andere stad, Watford heeft geen luchthaven namelijk.