Vicarage Road

Watford, Engeland

1922

Bouwjaar

20.877

Stadion Capaciteit: 

Watford FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Vicarage Road

Vicarage Road is het voetbalstadion van Watford FC dat gebouwd is in 1922. De bijnaam van dit stadion is The Vic en is eigenaar van de voetbalclub. Watford is sinds de oplevering van het stadion de bespeler van het stadion en heeft dit tijdelijke gedeeld met Wealdstone (1991 - 1993) en rugbyclub Saracens (1997 en 2013). In 2004 moest Watford afstand doen van het stadion door financiële problemen. Door een schenking van Elton John en de supporters van Watford werd het mogelijk voor de club om het stadion weer terug te kopen.


Johan Cruijff zelf

Na de dood van Johan Cruijff zijn er diverse actie opgericht om de naam te veranderen naar het Johan Cruijff stadion. Na jaren van acties en discussies over het veranderen van de naam, is het op 25 april (geboortedag van Johan Cruijff) 2018 gelukt. Oud-voetballer Frank Rijkaard presenteerde op 25 april 2018 de nieuwe naam van de Arena.

Prijzen van Watford FC

  • Football League Fourth Division 1X (1978)

Nederlandse voetbalspelers bij Watford FC

Jan Lohman, Nordin Wooter, Collins John, Steven Berghuis, Nathan Aké 

Tickets

Watford FC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Watford FC?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Vicarage Road

Het stadion van Watford biedt plaats aan 20.877 toeschouwers. Dit typisch Engelse stadion met 4 losse tribunes heeft zijn tribunes de volgende namen gegeven: Vicarage Road Stand - 5.800 toeschouwers - De bouw van deze tribune werd deels gefinancieerd door het verkopen van voetballer Bruce Dyer voor € 1,5 miljoen. Hier bevindt zich ook het uitvak. The Rookery Stand - 6.960 toeschouwers - Deze tribune heeft 2 ringen en ook deze tribune werd gefinancierd door het verkopen van een speler namelijk Paul Furlong voor € 2,7 miljoen. The Graham Taylor Stand - Deze tribune is benoemd aan de meest succesvolle manager van de club Graham Taylor. Deze tribune is gebouwd met een lening van Elton John. The Sir Elton John Stand - Hier bevinden zich de kleedkamers voor de teams. Deze tribune kon niet uit blijven door dat Elton John veel voor de club heeft betekent.

Uitvak van Vicarage Road


Het uitvak van Watford bevindt zich op de Vicarage Road Stand en biedt plaats aan 2.200 uitsupporters. Bij bepaalde wedstrijden is het ook mogelijk om de totale tribune die plaats biedt aan 5.800 toeschouwers beschikbaar te stellen voor de bezoekende supporters.


Plattegrond van Vicarage Road

Hiernaast staat een plattegrond van Vicarage Road met alle vakken.

OV

als je met de trein dit stadion wilt bereiken moet je 20 min in de trein zitten vanaf Watford Junction rail station en vervolgens moet je nog 10 min lopen.  Watford is ook met de metro verbonden met Londen. Watford metrostation is de laatste halte van een van de takken van de Metropolitan Line. Vanaf Baker Street duurt het ongeveer 40 minuten om in Watford te komen. Het station ligt ongeveer anderhalve kilometer ten noordwesten van Vicarage Road, wat ongeveer 20 minuten lopen betekent.


Als u met de auto komt, neem dan afslag 19 of 20 vanaf de snelweg M25. Volg de A41 Watford en na ongeveer anderhalve kilometer de A411 Watford. Sla na ongeveer 4 km bij de rotonde rechtsaf de A412 Rickmansworth op. Volg vanaf daar de borden naar Watford General Hospital. Na enkele bochten rijdt u langs het stadion aan uw linkerhand.

Hotels in de buurt

Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation bij Vicarage Road is Watford High Street Station. Dit station ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het stadion. Je kunt treinen nemen vanuit Londen Euston of andere omliggende stations naar Watford High Street.Metro: Watford heeft een metrostation, "Watford Met Station." Het stadion is vanaf daar bereikbaar met een korte wandeling.Bus: Er zijn verschillende buslijnen die Watford bedienen, en sommige daarvan stoppen in de buurt van Vicarage Road. Je kunt lokale busdiensten nemen naar de buurt van het stadion.Taxi of voet: Je kunt ook een taxi nemen of te voet naar het stadion gaan, afhankelijk van waar je in Watford bent.


Zorg ervoor dat je de dienstregelingen van treinen, metro's en bussen controleert, vooral als je een wedstrijd bijwoont, om ervoor te zorgen dat je op tijd aankomt. Het is ook verstandig om de officiële website van Watford FC te raadplegen voor de meest recente informatie over vervoer naar Vicarage Road en eventuele specifieke regelingen voor wedstrijddagen.

Luchthavens in de buurt

London Heathrow Airport (LHR): London Heathrow Airport is een van de grootste luchthavens ter wereld en ligt op ongeveer 32 kilometer ten zuidwesten van Watford. Deze luchthaven biedt tal van binnenlandse en internationale vluchten en is een handige optie voor reizigers die Watford willen bezoeken.

van Watford en biedt voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten. Het is een redelijk handige optie voor reizigers die de regio willen verkennen.

London Stansted Airport (STN): Stansted Airport ligt op ongeveer 65 kilometer ten noordoosten van Watford en biedt voornamelijk budgetvluchten en Europese bestemmingen.

De keuze van de luchthaven hangt af van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Na aankomst op een van deze luchthavens kun je gebruikmaken van treinen, bussen of taxi's om naar Watford en het Vicarage Road-stadion te reizen. Over het algemeen zijn London Heathrow en London Luton de meest handige opties voor directe toegang tot Watford.