Timsah Arena

Bursa, Turkije

2015

Opgericht in:

43.331

Stadion Capaciteit:

Bursaspors

Thuis van:

Timsah Arena

Het Timsah Arena is het nieuw gebouwde stadion van Bursaspors gebouwd in de stad Bursa. Het concept van het nieuwe stadion van Bursaspor werd gecreëerd in 2010, toen de club hun historische eerste binnenlandse kampioenschap bereikte. Het stadion dat lijkt op een krokodil. Timsah in betekent in het Turks namelijk krokodil. Het stadion kreeg wereldwijde erkenning vanwege zijn originele uiterlijk. De groene buitenkant is volledig gemaakt van groen glas. 

Er zijn twee enorme tribunes met één laag achter de doelen, de oostkant heeft twee niveaus, terwijl de hoofdtribune in het westen drie niveaus heeft. Bovenop dit alles bevinden zich meer dan 70 skyboxen.

De bouw begon officieel in 2011 en in 2013-2014 zou het stadion af moeten zijn volgens de gemaakte planning. In 2015 een jaar later dan gepland was de bouw volledig kaar en werd de eerste wedstrijd gespeeld in het nieuw gebouwde Timsah Arena.

Op 21 december 2015 werd de eerste wedstrijd gespeeld met een testimonial match tussen een team van beroemdheden en een team met lokale spelers.

Highlights van Bursaspors

Prijzen van Bursaspors

  • 2x TFF First League (1966-1967, 2005-2006)

  • 1x Süper Lig (2009-2010)

Nederlandse voetbalspelers bij Bursaspors

Elton Acolatse, Joshua John

Een rondleiding in Timsah Arena

Er zijn op dit moment geen rondleidingen beschikbaar in het Timsah Arena. Wanneer er meer duidelijk is over rondleidingen vermelden wij dat per direct op onze website. 

Ook de Timsah Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van de Timsah Arena

Het stadion van Bursaspors heeft een capaciteit voor in totaal 43.331 toeschouwers. Het stadion is volledig dicht aan de zijkanten en heet een open dak. Naast de normale zitplaatsen bevat het stadion ook 70 skybox plekken.

Uitvak van Timsah Arena

Er zijn geen foto's en video's bekend van het uitvak in het Timsah Arena. Wanneer er informatie beschikbaar is en beelden bekend zijn plaatsen wij dat direct op onze website.

Plattegrond Timsah Arena

Hier staat een plattegrond van de Timsah Arena met alle vakken.