The Hawthorns

West Bromwich, Engeland

1900


Opgericht in:

25.500

Stadion Capaciteit:

West Bromwich Albion

Thuis van:

west-bromwich-albion-logo

The Hawthorns

The Hawthorns is het voetbalstadion van West Bromwich Albion in de gelijknamige plaats West Bromwich. Het stadion is gebouwd in 1900 en is vernoemd naar de vroegere struiken die op de plek groeide waar het stadion nu staat: de meidoorstruiken (Hawthorns). Het stadion staat op 168 meter hoogte en is hiermee het hoogste stadion van alle betaalde voetbalclubs in Engeland. In 2002 had het stadion van West Bromwich Albion de primeur om grote wide screen schermen te plaatsen in het stadion. Er lagen plannen om het stadion uit te breiden tot dat West Bromwich Albion degradeerde uit de Premier League. Op dit moment liggen deze plannen nog in de vriezer.

Highlights van West Bromwich Albion

trofee

Prijzen van West Bromwich Albion

  • 1x Landstitel (1920)
  • 4x FA Cup (1888, 1892, 1931, 1954, 1968)
  • 1x Football League Cup (1966)
  • 2x FA Community Shield (1920, 1954)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij West Bromwich Albion

Martin Jol, Richard Sneekes, Jeroen Boere, Fernando Derveld, Ryan Donk, Fabian de Freitas, Sherjill MacDonald, Shelton Martis, Andwelé Slory, Joost Volmer en Gianni Zuiverloon

Ook West Bromwich Albion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op The Hawthorns

De rondleiding die gegeven wordt in het stadion van West Bromwich Albion geeft een unieke mogelijkheid om meer te zien van de club. Helaas worden de stadion tours niet regelmatig gegeven dus is contact met de club noodzakelijk om te kijken wanneer er een rondleiding plaats vindt. De kosten zijn € 12,- (volwassenen) en € 7,50 (kinderen).

the-hawthorns

Capaciteit van The Hawthorns

De capaciteit van het stadion van West Bromwich Albion is 26.500. De plannen lagen er om het stadion uit te breiden tot 30.000 zitplaatsen maar deze zijn tijdelijk geschrapt. De 4 tribunes van het stadion heetten:


West Stand - 4.725 zitplaatsen - Deze tribune wordt ook wel de Halford's Lane Stand genoemd en is de plaats voor de TV camera's voor de wedstrijden.

Birmingham Road End (Noord) - 8.286 zitplaatsen - Door de supporters wordt deze tribune ook wel de Brummie Road genoemd. Hier zit de harde kern van West Bromwich Albion.

Smethwick End (Zuid) - 5.200 zitplaatsen - Op deze tribune zit onder meer het uitvak.

East Stand - 8.791 zitplaatsen - In deze tribune zitten alle kantoorruimtes van het stadion en het familievak. Daarnaast bevinden zich hier ook de VIP ruimtes van het stadion.

uitvak-the-hawthorns

Uitvak van The Hawthorns

Het uitvak van West Bromwich Albion bevindt zich op de smethwick End tribune en biedt plaats aan 3.000 toeschouwers. Tijdens Cupwedstrijden is het mogelijk om de gehele tribune (5.200 zitplaatsen) beschikbaar te stellen aan de bezoekend supporters.

© Sfeer in The Hawthorns - Groundhoppers

plattegrond-the-hawthorns

Plattegrond van The Hawthorns

Hiernaast staat een plattegrond van The Hawthorns met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

er is geen informatie beschikbaar hoe je met het OV het stadion kan bereiken, wel zijn er in de stad hotels de namen van de hotels exact kan je het beste vinden op google maps. wil je deze stad vanuit het buitenland bereiken dan kan je het beste een stad naast deze stad zoeken of ze een luchthaven hebben.