Tele2 Arena

Stockholm, Zweden

2013

Opgericht in:

33.000

Stadion Capaciteit:

Hammarby IF

Thuis van:

Tele2 Arena

De Tele2 Arena ook wel bekend als Stockholmsarenan is een multifunctioneel stadion in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het stadion is onderdeel van het Globen City-gebied, gelegen in het zuiden van de stad. De Tele2 Arena wordt voornamelijk gebruikt voor concerten en voetbalwedstrijden. Het is de thuishaven van Hammarby IF en Djurgårdens IF. Tijdens voetbalwedstrijden biedt het stadion ruimte voor 30.000 zittende toeschouwers, met staanplaatsen komt de capaciteit uit op 33.000 toeschouwers. Bij concerten is er ruimte voor 45.000 toeschouwers.

De kosten voor het stadion waren geraamd op 2,7 miljard kronen, wat overeenkomt met 290 miljoen euro. De eigenaar van het stadion is de gemeente Stockholm via de dochteronderneming SGA Fastigheter AB.

Het stadion zou worden gebruikt tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap ijshockey mannen 2013, maar door vertragingen waren de bouwwerkzaamheden pas afgerond in juli 2013, twee maanden erna. Op 27 juni, een paar dagen voor de eerste wedstrijd in het stadion, werd een explosief gevonden buiten het stadion. Hierdoor ging een wedstrijd van Djurgårdens IF voor 3.000 toeschouwers niet door.

Highlights van Hammarby IF

Prijzen van Hammarby IF

  • 1x Zweeds kampioen (2001)
  • 1x Zweeds beker (2021)
  • 1x Superettan kampioen (2014)

Nederlanders bij Hammarby IF

  1. Er hebben geen Nederlandse voetballers gespeeld voor Hammarby IF.

Ook Tele2 Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Tele2 Arena

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Tele2 Arena. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Tele2 Arena

Tijdens voetbalwedstrijden biedt het stadion ruimte voor 30.000 zittende toeschouwers, met staanplaatsen komt de capaciteit uit op 33.000 toeschouwers. Bij concerten is er ruimte voor 45.000 toeschouwers.

Uitvak van Tele2 Arena

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het Tele2 Arena. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Tele2 Arena

Hiernaast staat een plattegrond van Tele2 Arena met alle vakken.