Stamford Bridge

Londen, Engeland


1877

Bouwjaar

40.834

Stadion Capaciteit: 

Chelsea F.C.

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stamford Bridge

Het voetbalstadion van Chelsea F.C. is Stamford Bridge gelegen in Londen en is het derde stadion van de stad na Wembley en het Emirates stadium. Het huidige voetbalstadion is geopend in 1877 met de bedoeling om daar atletiekwedstrijden te organiseren. De broers Mears zijn er voor verantwoordelijk dat het stadion een echt voetbalstadion is geworden. Het oorspronkelijke idee was om het stadion uit te breiden naar 100.000 toeschouwers en hiermee het tweede stadion van Engeland moest worden. Het stadion is in het verleden aan geboden aan Fulham F.C. maar dat werd geweigerd door de club. Daardoor is Chelsea F.C. opgericht om het stadion als thuisbasis te gebruiken. De naam Chelsea komt zoals veel Engelse voetbalclubs van de wijk waarin het stadion ligt. Voor Chelsea geldt het voor de wijk die naast het stadion ligt.


Stamford Bridge is een heel bijzonder stadion dat komt omdat het stadion al 145 jaar oud is en daarmee een van de oudste voetbalstadions in de wereld. 

In 1877 is het stadion geopend als atletiek baan maar dat veranderde toen de gebroeders Mears het stadion overgekocht hadden in 1904 en ze de atletiek baan lieten verwijderen voor een voetbalveld.

De gebroeders Mears wilden het stadion aanbieden aan de club Fulham maar Fulham weigerde want de huurprijs was te hoog.Om deze reden hebben de gebroeders Mears een nieuw team opgericht genaamd Chelsea die er vandaag de dag nog steeds spelen.


In 1930 vond de eerste verbouwing plaats er werd namelijk een dak over het stadion geplaatst eerst over de Shed End en later in het jaar over de rest van het stadion. In 1970 waren er plannen gemaakt om heel het stadion te renoveren maar het geld raakte op waardoor de plannen niet meer door gingen. Er zijn hedendaags geen grote verbouwingen aan het stadion meer toegevoegd alleen nog maar kleine dingen zoals winkels en café's 

Terug in 2017 had de club Chelsea plannen om Stamford Bridge af te breken en het herbouwen tot een nieuwe verbeterde Stamford Bridge.

Tot vandaag heeft de club Chelsea de plannen nog steeds op wachten staan omdat de verbouwvergunning is verlopen.

De club heeft zich nog niet uitgesproken over verdere plannen over het stadion.Prijzen van Chelsea F.C.

  • 6x Landstitel (1955, 2005, 2006, 2010, 2015, 2017)
  • 7x FA Cup (1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, 2012, 2018)
  • 5x Football League Cup (1965, 1998, 2005, 2007, 2015)
  • 4x FA Community Shield (1955, 2000, 2005, 2009)
  • 1x Europa Cup 1 (Champions League) (2012)
  • 1x UEFA Europa League (2013, 2019)
  • 1x Europa Super Cup (1998)

Nederlandse voetbalspelers bij Chelsea F.C.


Khalid Boulahruz, Arjen Robben, Winston Bogarde, Boudewijn Zenden, Jerrel Hasselbaink, Ed de Goeij, Mario Melchiot, Kenneth Monkou, Ruud Gullit, Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Toon Effern, Mbark Boussoufa, Nathan Aké en Marco van Ginkel

Tickets

Chelsea F.C. bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Chelsea F.C.?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Stamford Bridge

Er is een rondleiding in het stadion van Chelsea waarbij het mogelijk is om ook de kleedkamers te zien van Chelsea en het uitspelende team. De openingstijden van de Stamford Bridge tour zijn van 10:00 tot 15:00 en er kunnen maximaal 40 personen mee. 

Naast de standaard tour is er ook een prive tour waarbij de kosten een stukje hoger liggen dan de standaard tour. Een kaartje kost hier €60 (volwassenen) en €50 (kinderen).

Capaciteit van Stamford Bridge

Het voetbalstadion van Chelsea F.C. biedt plaats aan 40.834 toeschouwers tijdens de thuiswedstrijden. De noord en zuid tribunes van het stadion hebben een bijnaam gekregen. De noord tribune heet Matthew Harding stand en is vernoemd naar de directeur die in de jaren '90 de club heeft georganiseerd. Helaas is Matthew Harding verongelukt tijdens een helikopterongeluk.


Matthew Harding Stand - 10.884 - De noord tribune

East Stand - 10.925 - hier vindt u ook het familie vak

Shed End - 6.814 - De zuid tribune waar ook de uitsupporters plaatsnemen

West End - 13.432 - Gerenoveerde tribune met o.a. de business units

Uitvak van Stamford Bridge

Het uitvak bevindt zich op de Shed End tribune en biedt plaats aan 3.000 toeschouwers.

© Sfeer op Stamford Bridge -Tiqets

Plattegrond van Stamford Bridge

Hiernaast staat een plattegrond van Stamford Bridge met alle vakken.

OV

Verschillende bussen passeren het stadion op Fulham Road, waaronder lijn 14 (van Euston Square naar Putney), lijn 211 (van Waterloo Station naar Hammersmith) en lijn 414 (van Maida Vale naar Putney Bridge). Andere lijnen die in de buurt van het stadion passeren zijn bus 11 (van Liverpool Street Station), 28 (Kensal Rise), 296 (Ladbroke Grove en Clapham Junction) en 391 (Richmond). Chelsea raadt af om op wedstrijddagen met de auto te komen, aangezien er geen parkeergelegenheid is. Op niet-wedstrijddagen is er beperkt betaald parkeren onder het stadion. Als u met de auto vanaf de M25 komt, neemt u de M4 (die overgaat in de A4) naar de stad. Sla bij Earl's Court rechtsaf Earl's Court Road op en na ongeveer anderhalve kilometer rechtsaf Fulham Road op. Na een paar honderd meter ligt het stadion aan uw rechterhand.

Hotels in de buurt

The Berkeley: Dit luxehotel in Knightsbridge biedt elegante kamers en suites, uitstekende restaurants en een dakterras met uitzicht op Hyde Park.The Draycott Hotel: Dit charmante boetiekhotel ligt in de buurt van Chelsea's Sloane Square en biedt historische charme, stijlvolle kamers en persoonlijke service.The Egerton House Hotel: Dit boutiquehotel heeft een uitstekende locatie in Knightsbridge en biedt luxe kamers en een bekroond restaurant, The Egerton House Hotel.The Chelsea Harbour Hotel: Gelegen aan de Chelsea Harbour, dit hotel biedt ruime kamers met uitzicht op de rivier, een spa en meerdere eetgelegenheden.The Ampersand Hotel: Dit stijlvolle hotel in South Kensington ligt in de buurt van Chelsea en biedt unieke kamers, een bar, en een restaurant met een mediterraanse keuken.Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen controleert op boekingswebsites zoals Booking.com, TripAdvisor of Expedia, en lees beoordelingen van andere gasten om de accommodatie te vinden die het beste aan je behoeften voldoet. Chelsea is een populaire wijk in Londen, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke toeristische seizoenen.

Luchthavens in de buurt

London Heathrow Airport (LHR): London Heathrow Airport is een van de grootste luchthavens ter wereld en ligt op ongeveer 22 kilometer ten westen van Stamford Bridge. Deze luchthaven biedt tal van binnenlandse en internationale vluchten en is een handige optie voor reizigers die Chelsea willen bezoeken.

London Gatwick Airport (LGW): London Gatwick Airport ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Stamford Bridge en biedt ook een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten.

London City Airport (LCY): London City Airport ligt op ongeveer 14 kilometer ten oosten van Stamford Bridge en is een handige optie voor zakelijke reizigers en biedt verbindingen met enkele Europese bestemmingen.

London Stansted Airport (STN): Stansted Airport ligt op ongeveer 63 kilometer ten noordoosten van Stamford Bridge en biedt voornamelijk budgetvluchten en Europese bestemmingen.

De keuze van de luchthaven hangt af van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Na aankomst op een van deze luchthavens kun je gebruikmaken van treinen, metro's, bussen of taxi's om naar Stamford Bridge te reizen. Over het algemeen zijn London Heathrow en London Gatwick de meest handige opties voor directe toegang tot Chelsea en Stamford Bridge.