Stadium of Light

Sunderland, Engeland

1997

Opgericht in:

49.000

Stadion Capaciteit:

Sunderland A.F.C.

Thuis van:

Sunderland AFC

Stadium of Light

Het Stadium of Light is het voetbalstadion van Sunderland A.F.C. en is gebouwd in 1997. Dit relatief nieuwe stadion is gebouwd ter vervanging van het oude Roker Park (32.000 zitplaatsen) stadion. De naam van het stadion is gekozen als een eeuwig eerbetoon aan alle mijnwerkers en supporters van Sunderland waarbij zij na het werken in de mijnen boven de grond weer licht zagen. Hierdoor staat ook voor het stadion een monument met een Davy lamp dat een eerbetoon is aan de mijnwerkers en de steenkoolindustrie. Naast dat er voetbalwedstrijden worden gespeeld zijn er ook een aantal grote artiesten langs geweest in het stadion om een optreden te geven (Coldplay, Rihanna, Oasis en Kings of Leon).

Highlights van Sunderland A.F.C.

trofee

Prijzen van Sunderland A.F.C.

  • 6x Landstitel (1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1936)
  • 2x FA Cup (1937, 1973)
  • 1x FA Community Shield (1936)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Sunderland A.F.C.

Loek Ursem, Edwin Zoetebier, Boudewijn Zenden, Patrick van Aanholt, Robbin Ruiter, Jeremain Lens

Ook Sunderland A.F.C. bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Stadium of Light

De rondleiding door het stadion van Sunderland is dagelijks te boeken behalve op wedstrijddagen. De kosten voor een kijkje achter de schermen van het stadion zijn € 12,- (volwassenen) en € 6,- (kinderen).

stadium-of-light

Capaciteit van Stadium of Light

Het stadion van Sunderland biedt plaats aan 49.000 toeschouwers waarbij er rekening is gehouden om het stadion uit te kunnen breiden naar 66.000 toeschouwers. De tribunes van het stadion luisteren naar de volgende namen: the Vaux Stand (West), the Carling Stand (Oost), the Metro FM Stand (Zuid) en Fosters Stand (Noord). Op dit moment zijn er plannen om een fanzone in te richten naast de Zuid Oost hoek van het stadion die plaats moet bieden aan 6.000 toeschouwers.

uitvak-stadium-of-light

Uitvak van Stadium of Light

Op de Fosters Stand is het uitvak gevestigd van Sunderland. Dit uitvak zit in de bovenste delen van de tribune en biedt plaats aan 3.000 toeschouwers. Bij Cupwedstrijden is het mogelijk om plaats te bieden aan 9.000 uitsupporters. De fans van Sunderland worden gezien als een van de vriendelijkste fans van Engeland.


© Sfeer in het Stadium of Light - Peenvogel

plattegrond-stadium-of-light

Plattegrond van Stadium of Light

Hiernaast staat een plattegrond van Stadium of Light met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

dichtbij het stadion is een parkeerplaats voor het stadion de garage heet: St Mary's Car Park. om het stadion te bereiken via de snelweg heb je de A1231 nodig.


verder is er geen informatie over een hotel in de buurt en er is geen luchthaven in de stad.