Stadium Municipal - Toulouse FC - Voetbalstadion.NET

Stadium Municipal

Toulouse, Frankrijk

1937

Opgericht in:

36.650

Stadion Capaciteit:

Toulouse FC

Thuis van:

toulouse-fc-logo

Stadium Municipal

Het Stadium Municipal staat in Toulouse en is de thuishaven van Toulouse FC . Het stadion is gebouwd in 1937 en heeft in de loop der jaren 2 grote renovaties gehad (1949 en 1997). In het verleden is het stadion gebruikt voor de WK's van 1938 en 1998. Zoals elk groot Frans voetbalstadion wordt ook dit stadion gebruikt als rugbystadion door de plaatselijke club Stade Toulousain. In 1997 en 2007 zijn er wk rugbywedstrijden gespeeld in het stadion. Tijdens het EK 2016 zullen hier 3 groepswedstrijden gespeeld worden en 1 achtste finale. In 1992 heeft Michael Jackson een optreden gegeven voor 40.000 fans.

Highlights van Toulouse FC

trofee

Prijzen van Toulouse FC

  • 3x Landstitel 2e divisie  (1959, 1982, 2003)
  • 1x Coupe de France (1957)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Toulouse FC

Rob Rensenbrink, Joop Stoffelen, Rinus Schaap

Ook Stadium Muncipal bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

stadium-muncipal

Capaciteit van Stadium Muncipal

Het voetbalstadion biedt plaats aan 36.650toeschouwers tijdens de wedstrijden van Toulouse FC. De tribunes zijn overdekt door het ovale dak dat op het stadion zit. Het stadion heeft de 4 kanten van de tribunes allen een aparte naam gegeven:

Honneur Nord

Virage Brice Taton (oost)

Honneur Sud

Virage Ouest


Uitvak

Het uitvak bevindt zich op de Virage Ouest richting de hoek met Honneur Nord. Doordat het stadion maar 1 ring heeft neemt het uitvak een groot deel van de hoek in beslag. Het uitvak is omringd door een stalen constructie om de supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

uitvak-stadium-muncipal

Uitvak van Stadium Muncipal

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van Toulouse FC, Stadium Muncipal, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van Stadium Muncipal, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

plattegrond-stadium-muncipal

Plattegrond Stadium Muncipal

Hier staat een plattegrond van de Stadium Muncipal met alle vakken.