Stadium Municipal

Toulouse, Frankrijk

1937

Bouwjaar

36.650

Stadion Capaciteit: 

Toulouse FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stadium Municipal

Het Stadium Municipal staat in Toulouse en is de thuishaven van Toulouse FC . Het stadion is gebouwd in 1937 en heeft in de loop der jaren 2 grote renovaties gehad (1949 en 1997). In het verleden is het stadion gebruikt voor de WK's van 1938 en 1998. Zoals elk groot Frans voetbalstadion wordt ook dit stadion gebruikt als rugbystadion door de plaatselijke club Stade Toulousain. In 1997 en 2007 zijn er wk rugbywedstrijden gespeeld in het stadion. Tijdens het EK 2016 zullen hier 3 groepswedstrijden gespeeld worden en 1 achtste finale. In 1992 heeft Michael Jackson een optreden gegeven voor 40.000 fans.

Prijzen van Toulouse FC

 • 3x Landstitel 2e divisie  (1959, 1982, 2003)
 • 1x Coupe de France (1957)

Nederlandse voetbalspelers bij Ajax

Rob Rensenbrink, Joop Stoffelen, Rinus Schaap

Tickets

Toulouse FC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Toulouse FC?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Stadium Municipal

De rondleiding in het stadion van Toulouse FC wordt 8x per dag georganiseerd. Schaf nu jouw kaarten aan voor de rondleiding door de Toulouse FC.

Capaciteit van de Stadium Municipal

Het voetbalstadion biedt plaats aan 36.650toeschouwers tijdens de wedstrijden van Toulouse FC. De tribunes zijn overdekt door het ovale dak dat op het stadion zit. Het stadion heeft de 4 kanten van de tribunes allen een aparte naam gegeven:

Honneur Nord

Virage Brice Taton (oost)

Honneur Sud

Virage Ouest


Uitvak

Het uitvak bevindt zich op de Virage Ouest richting de hoek met Honneur Nord. Doordat het stadion maar 1 ring heeft neemt het uitvak een groot deel van de hoek in beslag. Het uitvak is omringd door een stalen constructie om de supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

Uitvak van Stadium Muncipal

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van Toulouse FC, Stadium Muncipal, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van Stadium Muncipal, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

Plattegrond Stadium Muncipal

Hier staat een plattegrond van de Stadium Muncipal met alle vakken.

OV


Voor het "Stadium Municipal" in Toulouse, Frankrijk, kun je de volgende algemene instructies volgen om met het openbaar vervoer te reizen:

 • Metro: Het stadion in Toulouse heeft zijn eigen metrostation genaamd "Stadium de Toulouse" en wordt bediend door metrolijn A. Je kunt de metro nemen naar dit station.

 • Bus: Verschillende buslijnen bedienen ook het gebied rond het stadion. Raadpleeg de dienstregelingen en routes van lokale busmaatschappijen om de beste busverbinding te vinden.

 • Trein: Als je van buiten Toulouse komt, kun je de trein nemen naar het centraal station van Toulouse, "Gare Matabiau", en vervolgens de metro of bus naar het stadion.

 • Lopen: Het stadion is mogelijk op loopafstand van sommige delen van Toulouse, afhankelijk van waar je je bevindt in de stad.

Hotels in de buurt

 1. Hotel Novotel Toulouse Centre Compans Caffarelli: Dit hotel ligt in de buurt van het stadscentrum en op redelijke afstand van het Stadium de Toulouse.
 2. Crowne Plaza Toulouse: Gelegen aan de oevers van de Garonne, biedt dit hotel comfortabele accommodaties en is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 3. Hotel ibis Toulouse Centre: Een budgetvriendelijke optie in het stadscentrum, op korte afstand van het stadion.
 4. Hotel Mercure Toulouse Centre Compans: Dit hotel bevindt zich in de wijk Compans Caffarelli, dicht bij het stadscentrum en het stadion.
 5. Hotel Saint Sernin: Gelegen nabij het centrale plein en het Basiliek van Saint-Sernin, biedt dit hotel een centrale locatie in Toulouse.