Stadion Achter de Kazerne

Mechelen, België

1911

Opgericht in:

16.672

Stadion Capaciteit:

KV Mechelen

Thuis van:

kv-mechelen-logo

Stadion Achter de Kazerne

Stadion Achter de Kazerne is het voetbalstadion van KV Mechelen. De bijna "Achter de Kazerne" is letterlijk de plaats van het stadion geweest achter een militaire kazerne. Deze kazerne is niet meer gevestigd achter het stadion maar de naam zal voor de supporters van KV Mechelen altijd zo blijven. Het stadion is gebouwd in 1911 en is in 2015 gerenoveerd. Het stadion is in de loop der jaren meerdere keren verbouwd geweest en was in 1952 één van de eerste tribunes die een zelfdragend dak had waardoor er geen palen meer stonden die het zicht belemmerde. Het stadion was het eerste voetbalstadion dat een commerciële naam droeg van 2003 tot 2006 en luisterde naar de naam Scarletstadion. Daarna heeft het stadion nog Veolia stadion Achter de Kazerne geheten en Argosstadion. Sinds 2015 is AFAS de sponsor van het stadion.

Highlights van KV Mechelen

prijzen

Prijzen van KV Mechelen

  • 4x Landstitel (1943, 1946, 1948, 1989)

  • 1x Beker van België (1987)

  • 1x Europa Cup 2 (1988)

  • 1x UEFA Super Cup (1988)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij KV Mechelen

Adri Bogers, John Bosman, Piet den Boer, René Eijkelkamp, Wim Hofkens, Erwin Koeman, Graeme Rutjes en Eric Viscaal

Ook Stadion Achter de Kazerne bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Stadion Achter de Kazerne

Op dit moment vinden er geen rondleidingen plaats in het stadion van KV Mechelen. Wanneer de rondleidingen beschikbaar komen zullen wij dit vermelden op de website.

stadion-achter-de-kazerne

Capaciteit van Stadion Achter de Kazerne

De capaciteit van het stadion van KV Mechelen bedraagt 18.500 toeschouwers. De laatste decennia was de capaciteit gedaald tot 13.000 wegens de veiligheidsnormen. Nu de populaire "HIJ" tribune (staan) verbouwd is, is de capaciteit weer gegroeid naar het huidige aantal van 18.500 plaatsen.

uitvak-stadion-achter-de-kazerne

Uitvak van Stadion Achter de Kazerne

Het uitvak van KV Mechelen biedt plaats aan 1.000 supporters van de bezoekende ploeg. Het uitvak bevindt zich in de vakken Z1 en Z2.


Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op!

plattegrond-stadion-achter-de-kazerne

Plattegrond Stadion Achter de Kazerne

HIernaast staat een plattegrond Stadion Achter de Kazerne met alle vakken.