Stadio Diego Armando Maradona

Napels, Italië

1948

Opgericht in:

60.240

Stadion Capaciteit:

SSC Napoli

Thuis van:

juventus-logo

Stadio Diego Armando Maradona

Het Stadio Diego Armando Maradona is het op twee na grootste stadion van Italië. San Siro en het Stadio Olimpico zijn groter dan de thuishaven van Napoli. Het stadion werd in 1948 gebouwd. Toen het WK van 1990 voor de deur stond is het stadion grondig verbouwd in 1989. 


Burgemeester Luigi de Magistris en de gemeenteraad van Napels hebben de Italiaanse regering om toestemming gevraagd om het San Paolo-stadion te hernoemen ter ere van de sterfdag van de Napels-legende Diego Maradona op  25 november 2020. Won in totaal 3 nationale titels


In het seizoen 2005/2006 speelde Napoli in de Serie C, het derde niveau van Italië. Gedurende dit seizoen werd er een wedstrijd van Napoli toch bezocht door 51.000 toeschouwers. Hiermee eindigde het op de 4e plek van het meeste toeschouwers aantal dat seizoen.

Highlights van SSC Napoli

prijzen

Prijzen van SSC Napoli

  • 1x UEFA Cup (1989)
  • 2x Serie A (1987, 1990, 2023)
  • 5x Coppa Italia (1962, 1976, 1987, 2012, 2014)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij SSC Napoli

Ruud Krol

Ook SSC Napo bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Stadio Diego Armando Maradona

Er zijn diverse rondleidingen beschikbaar voor supporters die het stadion en de geschiedenis van de club willen ontdekken. Een van de populairste rondleidingen is de "Stadio Tour", waarbij bezoekers het stadion kunnen verkennen, waaronder de grote tribunes, de kleedkamers, de persruimtes en de spelerstunnel. Bezoekers krijgen ook de kans om de prijzenkast van de club te bekijken en te leren over de geschiedenis van de club.

Er is ook een rondleiding beschikbaar genaamd "Museo Tour" waarbij bezoekers de geschiedenis van de club kunnen ontdekken via het interactieve museum dat zich in het stadion bevindt. Bezoekers krijgen de kans om te zien hoe de club is ontstaan, haar grootste successen en haar beroemdste spelers te zien.

juventus-stadium

Capaciteit van Stadio Diego Armando Maradona

In het stadion van Napels passen ongeveer 60.240 toeschouwers. Het veld is daarnaast 150 meter lang en 68 meter breed. Stadio Diego Armando Maradona ligt in de wijk 

Fuorigrotta.

uitvak-juventus-stadium

Uitvak van Stadio Diego Armando Maradona

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
plattegrond-juventus-stadium

Plattegrond Stadio Diego Armando Maradona

Hieronder staat een plattegrond van het Stadio Diego Armando Maradona met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Hoe kom je bij Stadio Diego Armando Maradona

Stadio Diego Armando Maradona ligt in de westelijke buitenwijk Fuorigrotta op iets minder dan 7 kilometer van het stadscentrum van Napels.


Treinstation Napoli Campi Flegrei ligt op 5 minuten lopen van het stadion. Er is service vanaf het station Napoli Piazza Garibaldi, dat naast het grotere centraal station ligt waar de langeafstandstreinen aankomen. De rit duurt ongeveer een half uur.


Iets sneller is de metro. Men kan lijn 2 nemen vanaf het centraal station en diverse punten nabij het centrum. Stap uit bij halte Campi Flegrei station. De halte Mostra op lijn 6 ligt ook op loopafstand van het stadion.


Het station van Mostra is ook te bereiken met de Ferrovia Cumana, een regionale treindienst die de kustlijn volgt. Treinen rijden vanaf het Monsanto-station nabij het stadscentrum.


Als u met de auto komt, is Stadio Diego Armando Maradona gemakkelijk te bereiken vanaf de Tangenziale di Napoli, de belangrijkste snelweg die door Napels loopt. Het stadion ligt slechts een paar honderd meter ten zuiden van afrit 10 Fuorigrotta.