Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Bergamo, Italië

1928

Opgericht in:

24.743

Stadion Capaciteit:

Atalanta

Thuis van:

juventus-logo

Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Stadio Atleti Azzurri d'Italia is het stadion van Atalanta. Het ligt in Bergamo, een stad nabij Milaan. Tot aan 2017 was de gemeente van Bergamo de eigenaar van het stadion. Daarna heeft de voetbalclub Atalanta het stadion overgekocht van de gemeente voor 8,6 miljoen. 

Het stadion wordt ook bespeelt door UC Albino Leffe. Deze club wilde ook het stadion kopen, maar Atalanta heeft meer geboden. 

Highlights van Atalanta

prijzen

Prijzen van Atalanta

  • 1x Italiaanse beker (1963)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Atalanta

Marten de Roon, Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Urby Emanuelson

Ook Atalanta bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

voetbalreis naar Stadio Atleti Azzurri d'Italia? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Een rondleiding bij Atalanta Bergamasca Calcio, ook wel Atalanta BC of gewoon Atalanta genoemd, is een unieke ervaring voor voetbalfans. De rondleiding begint in de Atleti Azzurri d'Italia stadion, het thuisstadion van de club, gelegen in Bergamo, Italië. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers de kans om de geschiedenis van de club te ontdekken, evenals de kleedkamers, de tunnel.

juventus-stadium

Capaciteit van Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Atalanta Bergamasca Calcio, vaak kortweg Atalanta genoemd, is een Italiaanse voetbalclub uit Bergamo. De thuisbasis van de club is het Gewiss Stadium, ook wel bekend als het Atleti Azzurri d'Italia. Het stadion heeft een capaciteit van 21.300 toeschouwers. Het stadion werd in 1928 geopend en is meerdere keren verbouwd en uitgebreid sindsdien. Het is een van de grootste stadions in Noord-Italië en de thuisbasis van Atalanta sinds de oprichting van de club in 1907.

uitvak-juventus-stadium

Uitvak van Stadio Atleti Azzurri d'Italia

We beschikken helaas niet over een foto van het uitvak. Beschik jij hier wel over? Mail hem naar ons en misschien wordt deze geplaatst!

plattegrond-juventus-stadium

Plattegrond Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Hieronder staat een plattegrond van het Stadio Atleti Azzurri d'Italia met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Stadio Atleti Azzurri d'Italia ligt ten noordwesten van het centrum van Bergamo, ongeveer 2 kilometer van het oude centrum van Bergamo (de heuvel op), en ongeveer hetzelfde van de modernere centrale gebieden van Bergamo de heuvel af. Het ligt op iets meer dan 2 kilometer van het treinstation van Bergamo, waar regelmatig treinen van en naar Milaan vertrekken.


De wandeling van zowel de oude als de nieuwe stad, evenals het treinstation, duurt niet langer dan 30 minuten.


U kunt ook bus 6 (richting S. Colombane) of 9 (richting Bruntino – Sorisole) nemen vanaf het treinstation (Porta Nueva) en bus 3 vanaf de oude stad (richting Ostello).

Stadio Atleti Azzurri d'Italia ligt in een rustige woonwijk. Er zijn een paar lokale buurtbars en restaurants in de buurt, maar er zijn veel meer mogelijkheden om te eten en te drinken in de pittoreske oude binnenstad van Bergamo en de nieuwe stad nabij het treinstation.


Er zijn geen grote hotels in de buurt van Stadio Atleti Azzurri d'Italia, maar genoeg kleinere B&B's als je heel dichtbij wilt blijven. De meesten zullen echter besluiten om in het centrum van Bergamo te blijven en de aangename wandeling naar het stadion te maken. Klik hier voor een overzicht van hotels in Bergamo.