Stade Vélodrome

Marseille, Frankrijk

1937

Bouwjaar

67.394

Stadion Capaciteit: 

Marseille

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade Vélodrome

Het Stade Vélodrome is de thuishaven van de Franse Ligue 1 club Olympique Marseille. In 1937 werd het stadion geopend tijdens de wedstrijd van Olympique Marseille en Torino. Pas vanaf 1970 werd het stadion de vaste thuisbasis van Olympique Marseille. Het stadion wordt gedeeld met de lokale rugbyclub zoals vele voetbalstadions in Frankrijk.


In 1970 heeft het stadion een grondige renovatie gehad waarbij onder andere de atletiekbaan rond het veld werd verwijderd en de verlichting verbeterd. Als voorbereiding op het EK 1984 werden er loges gebouwd in het stadion voor de VIP gasten. Hierdoor daalde de capaciteit die na het EK weer steeg door een extra overkapping van de hoeken.

Prijzen van Olympique Marseille

 • 9x Landstitel (1937, 1948, 1971, 1972, 1989, 1990, 1991, 1992, 2010)
 • 10x Coupe de France (1924, 1926, 1927, 1935, 1938, 1943, 1969, 1972, 1976, 1989)
 • 1x Europa Champions League (1993)
 • 2x Europa League (2005, 2006)

Nederlandse voetbalspelers bij 

Olympique Marseille

Tscheu La Ling, Lambert Verdonk, Boudewijn Zenden, Karim Rekik

Tickets

Olympique Marseille bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Olympique Marseille?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van de Olympique Marseille

Het voetbalstadion van Lille OSC biedt plaats aan 67.394 toeschouwers. In het stadion bevinden zich 4.965 business seats, 1.842 VIP box stoelen, 448 protocol stoelen, 326 stoelen voor de pers. Het  La Boite á Spectacles biedt plaats aan 6.900 tot 30.000 toeschouwers.

Uitvak van de Stade Vélodrome

hier zie je een deel van het uitvak op afstand in het Stade Vélodrome stadion. Het uitvak van het stadion bevindt zich in de Zuid Oost hoek van het stadion. 

Plattegrond Stade Vélodrome

Hier staat een plattegrond van de Johan Cruijff Arena met alle vakken.

OV


Stade Vélodrome, het stadion van Olympique de Marseille, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier zijn algemene instructies, maar het is altijd raadzaam de meest recente dienstregelingen en routes te raadplegen:

 • Metro: Het stadion heeft zijn eigen metrostation genaamd "Rond-Point du Prado", dat wordt bediend door metrolijn 2. Je kunt de metro nemen naar dit station, en vanaf daar is het slechts een korte loopafstand naar het stadion.

 • Bus: Verschillende buslijnen bedienen de omgeving van Stade Vélodrome. Je kunt de meest geschikte buslijn voor jouw locatie en reistijd selecteren. Buslijnen 19, 21, 22, 23, 41 en B2 zijn enkele van de lijnen die in de buurt van het stadion stoppen.

 • Trein: Als je van buiten Marseille komt, kun je naar het centraal station (Gare Saint-Charles) reizen en vervolgens de metro nemen naar Rond-Point du Prado.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van Stade Vélodrome in Marseille, Frankrijk, die vaak positieve beoordelingen krijgen:

 • Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux Port: Dit hotel ligt op korte afstand van Stade Vélodrome en biedt moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op de oude haven.

 • Novotel Marseille Centre Prado Vélodrome: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en een gunstige locatie in de stad.

 • InterContinental Marseille - Hotel Dieu: Een luxe optie met een adembenemend uitzicht over de oude haven, iets verder van het stadion maar nog steeds goed bereikbaar.

 • NH Collection Marseille: Dit hotel bevindt zich in de buurt van La Corniche, niet ver van Stade Vélodrome, en biedt moderne accommodaties met uitzicht op de zee.

 • B&B Hotel Marseille Prado Vélodrome: Een budgetvriendelijke optie met eenvoudige en schone kamers, op korte afstand van het stadion.

Luchthavens in de buurt

 • Vitoria-Gasteiz heeft geen eigen luchthaven. Als je naar Vitoria-Gasteiz reist per vliegtuig, zijn de dichtstbijzijnde luchthavens:Vitoria Airport (VIT): Deze luchthaven bedient Vitoria-Gasteiz en is de dichtstbijzijnde optie. Het is een kleine luchthaven, ook bekend als Vitoria International Airport.Bilbao Airport (BIO): Bilbao is de grootste stad in de regio en heeft een internationale luchthaven die ongeveer 60-70 kilometer ten noorden van Vitoria-Gasteiz ligt.Biarritz Airport (BIQ): Biarritz is gelegen aan de Franse kant van de grens en ligt op ongeveer 150 kilometer ten westen van Vitoria-Gasteiz.Madrid-Barajas Adolfo Suárez Airport (MAD): Madrid is de hoofdstad van Spanje en heeft een grote internationale luchthaven, op ongeveer 330 kilometer ten zuiden van Vitoria-Gasteiz.  Na aankomst op een van deze luchthavens, kun je vervolgens verschillende vervoersopties overwegen om naar Vitoria-Gasteiz te reizen, zoals een huurauto, busdiensten of treinverbindingen, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid.

  Als je specifieke informatie nodig hebt over de verbindingen tussen een bepaalde luchthaven en Vitoria-Gasteiz, laat het me dan weten, zodat ik je gerichtere informatie kan verstrekken.