Stade Pierre Mauroy - Lille OSC - Voetbalstadion.NET

Stade Pierre Mauroy

Lille, Frankrijk

2012

Opgericht in:

50.186

Stadion Capaciteit:

Lille OSC

Thuis van:

lille-osc-logo

Stade Pierre Mauroy

Het Stade Pierre Mauroy is de thuishaven van Ligue 1 voetbalclub Lille OSC. Dit is het belangrijkste stadion in het gebied en is geopend in 2012. Net als vele andere Franse stadions is dit stadion gebouwd voor het EK 2016 in Frankrijk. Het stadion is een bijzonder stadion waarbij een deel van het veld boven het andere deel geschoven kan worden zodat er plaats is voor concerten, zwemwedstrijden en basketbalwedstrijden.


Deze ruimte van het stadion heet La Boite á Spectacles. Het stadion wordt net als de andere Franse stadions ook gebruikt als rugbystadion. Het unieke aan dit stadion is dat er naast het La Boite á Spectacles ook een schuifdak op zit waardoor er tijdens slecht weer ook gesport kan worden. Dit is één van de weinige stadions die twee eigen windmolens heeft en zonnen energie om zichzelf te voorzien van stroom.


De kosten van het stadion

De kosten voor het stadion werd geschat op 282 miljoen euro. Toen bleek dat er ook kosten gemaakt moesten worden voor de infrastructuur liep dit op tot maar liefst 613 miljoen euro. Deze kosten zijn uiteindelijk verdeeld onder verschillende gemeentes en een jaarlijkse betaling van 7,5 miljoen euro door Lille OSC. Het stadion werd ook geprepareerd tegen aardbevingen waardoor er nog een slordige 91 miljoen euro bij kwam.

Highlights van Stade Pierre Mauroy

trofee

Prijzen van Lille OSC

  • 3x Landstitel (1946, 1954, 2011)
  • 6x Coupe de France (1946, 1947, 1948, 1953, 1955, 2011)
  • 1x Europa League (2004)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Lille OSC

Patrick Kluivert, Adick Koot, Cor van der Hart, Kees van Kooten, Wilhelm van Lent, Anwar El Ghazi

Ook Stade Pierre Mauroy bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

stade-pierre-mauroy

Capaciteit van Stade Pierre Mauroy

Het voetbalstadion van Lille OSC biedt plaats aan 50.186 toeschouwers. In het stadion bevinden zich 4.965 business seats, 1.842 VIP box stoelen, 448 protocol stoelen, 326 stoelen voor de pers. Het  La Boite á Spectacles biedt plaats aan 6.900 tot 30.000 toeschouwers.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich in de Zuid Oost hoek van het stadion.

Uitvak van Stade Pierre Mauroy

 is het uitvak van het voetbalstadion van Lille OSC in het Stade Pierre Mauroy te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


plattegrond-stade-pierre-mauroy

Plattegrond Stade Pierre Mauroy

Hier staat een plattegrond van Stade Pierre Mauroy met alle vakken.