Stade Pierre Mauroy

Lille, Frankrijk

2012

Bouwjaar

50.186

Stadion Capaciteit: 

Lille OSC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade Pierre Mauroy

Het Stade Pierre Mauroy is de thuishaven van Ligue 1 voetbalclub Lille OSC. Dit is het belangrijkste stadion in het gebied en is geopend in 2012. Net als vele andere Franse stadions is dit stadion gebouwd voor het EK 2016 in Frankrijk. Het stadion is een bijzonder stadion waarbij een deel van het veld boven het andere deel geschoven kan worden zodat er plaats is voor concerten, zwemwedstrijden en basketbalwedstrijden.


Deze ruimte van het stadion heet La Boite á Spectacles. Het stadion wordt net als de andere Franse stadions ook gebruikt als rugbystadion. Het unieke aan dit stadion is dat er naast het La Boite á Spectacles ook een schuifdak op zit waardoor er tijdens slecht weer ook gesport kan worden. Dit is één van de weinige stadions die twee eigen windmolens heeft en zonnen energie om zichzelf te voorzien van stroom.


De kosten van het stadion

De kosten voor het stadion werd geschat op 282 miljoen euro. Toen bleek dat er ook kosten gemaakt moesten worden voor de infrastructuur liep dit op tot maar liefst 613 miljoen euro. Deze kosten zijn uiteindelijk verdeeld onder verschillende gemeentes en een jaarlijkse betaling van 7,5 miljoen euro door Lille OSC. Het stadion werd ook geprepareerd tegen aardbevingen waardoor er nog een slordige 91 miljoen euro bij kwam.

Prijzen van Lille OSC

  • 3x Landstitel (1946, 1954, 2011)
  • 6x Coupe de France (1946, 1947, 1948, 1953, 1955, 2011)
  • 1x Europa League (2004)

Nederlandse voetbalspelers bij 

Lille OSC

Patrick Kluivert, Adick Koot, Cor van der Hart, Kees van Kooten, Wilhelm van Lent, Anwar El Ghazi

Tickets

Lille OSC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Lille OSC?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Stade Pierre Mauroy

De rondleiding in het stadion van Lille OSC wordt 8x per dag georganiseerd. Schaf nu jouw kaarten aan voor de rondleiding door de Stade Pierre Mauroy 

Capaciteit van de Stade Pierre Mauroy

Het voetbalstadion van Lille OSC biedt plaats aan 50.186 toeschouwers. In het stadion bevinden zich 4.965 business seats, 1.842 VIP box stoelen, 448 protocol stoelen, 326 stoelen voor de pers. Het  La Boite á Spectacles biedt plaats aan 6.900 tot 30.000 toeschouwers.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich in de Zuid Oost hoek van het stadion.

Uitvak van de Stade Pierre Mauroy

 is het uitvak van het voetbalstadion van Lille OSC in het Stade Pierre Mauroy te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.

Plattegrond Stade Pierre Mauroy

Hier staat een plattegrond van de Stade Pierre Mauroy met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer bij Stade Pierre Mauroy te komen, hangt het af van waar je vertrekt. Stade Pierre Mauroy bevindt zich in Villeneuve-d'Ascq, een voorstad van Lille in Frankrijk.

Als je in Lille bent, zijn er verschillende manieren om het stadion te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de metro of de bus. Het stadion heeft zijn eigen metrostation, genaamd 'Cité Scientifique - Professeur Gabillard', bediend door metrolijn 1.

Je kunt vanuit het centrum van Lille de metro nemen naar dit specifieke station en van daaruit te voet naar het stadion gaan. De reistijd kan variëren, afhankelijk van waar je precies vertrekt in Lille.

Het kan handig zijn om lokale dienstregelingen en routes te controleren op de website van Transpole, het openbaarvervoersbedrijf in Lille, of via reisplanners en apps die de meest actuele informatie verstrekken.

Vergeet niet dat tijdens evenementen of wedstrijden het openbaar vervoer mogelijk drukker is, dus zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt om het stadion te bereiken.

Hotels in de buurt

In de buurt van Stade Pierre Mauroy in Villeneuve-d'Ascq, Lille, zijn enkele hotels die handig zijn en vaak goede beoordelingen krijgen. Hier zijn vijf opties:

  • Hotel Park Inn by Radisson Lille Grand Stade: Dit hotel bevindt zich op loopafstand van het stadion en biedt moderne voorzieningen en comfortabele kamers.

  • Hotel Mercure Lille Métropole: Niet direct naast het stadion, maar het biedt comfortabele accommodaties en kwaliteitsservice. Het ligt op korte afstand met de auto of het openbaar vervoer.

  • Hotel Kyriad Lille Est - Villeneuve d'Ascq: Dit hotel biedt goede prijs-kwaliteitverhouding en ligt niet ver van het stadion.

  • Hotel Stars Lille Villeneuve d'Ascq: Een budgetvriendelijke optie in de buurt van Stade Pierre Mauroy, met eenvoudige, schone kamers.

  • Ibis Budget Lille Villeneuve d'Ascq: Een betaalbare optie op korte afstand van het stadion, met eenvoudige maar functionele kamers.