Stade olympique d ebimpe


Abidjan,Ivorrkust

2016

Opgericht in:

60,000

Stadion Capaciteit:

Ivoriaans voetbalelftal

Thuis van:

Stade olympique d ebimpe

Het Stade olympique Alassane Ouattara (ook wel Stade National de la Côte d'Ivoire genoemd) is een multifunctioneel stadion in Abidjan, een stad in Ivoorkust. In het stadion is plaats voor 60.000 toeschouwers.

Het stadion wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden, het Ivoriaans voetbalelftal maakt gebruik van dit stadion. Er staan wedstrijden gepland voor het Afrikaans kampioenschap voetbal 2023, dat in Ivoorkust staat gepland.

De bouw van het stadion is begonnen in 2016. Bij de bouw is onder andere het Chinese bedrijf Beijing Institute of Architectural Design betrokken. Het stadion werd geopend op 3 oktober 2021. Bij de opening was de president van Ivoorkust aanwezig, Alassane Ouattara. De openingswedstrijd werd gewonnen door ASEC Mimosas.

Highlights van Ivoorkust

trofee

Prijzen van Ivoorkust

Afrika cup  (1992, 2015)

rondleiding

Een rondleiding in Stade olympique d ebimpe

Er zijn op dit moment geen rondleidingen beschikbaar in het Stade olympique d ebimpe. Wanneer deze beschikbaar zijn vermelden wij dat meteen op onze website.

Capaciteit van Stade olympique d ebimpe

Het stadion bestaat uit 3 grote ringen met een capaciteit van 60,000.

Het stadion heeft een dak en maakt gebruik van natuurgras.


Uitvak van Stade olympique d ebimpe

Er zijn geen beelden en informatie bekend over het Stade olympique d ebimpe. Wanneer wij beelden hebben en informatie vermelden wij dat per direct op de website pagina.Plattegrond Stade olympique d ebimpe

helaas zijn er geen beelden beschikbaar van dit Stadion.