Stade Geoffroy-Guichard

Saint-Étienne, Frankrijk

1931

Bouwjaar

42.000

Stadion Capaciteit: 

AS Saint-Étienne

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade Geoffroy-Guichard

Het Stade Geoffroy-Guichard is de thuishaven van voetbalclub AS Saint Etienne. Het voetbalstadion werd gebouwd in 1931 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het stadion is een echt voetbalstadion in de Engelse stijl met 4 losstaande tribunes waardoor de hoeken van het stadion open blijven. Na de renovaties zijn de hoeken langzaam gevuld maar blijven nog veel open.


Naast dat het gebruikt wordt voor voetbalwedstrijden wordt dit stadion net als veel andere Franse stadions ook gebruikt voor rugbywedstrijden. Het stadion heeft 2 bijnamen: le chaudron (de ketel) en l'enfer vert (de groene hel). Deze bijnamen stammen uit de tijden waar AS Saint Etienne hoge ogen gooiden in de Ligeu 1. AS Saint Etienne speelt namelijk in groene shirts. Deze hoogtij dagen waren in de jaren 60 en 70. In 1998 speelde Nederland in dit stadion met 2-2 gelijk tegen Mexico.


Het stadion is vernoemd naar de oprichter van winkelketen Casino in Frankrijk nadat hij de grond had gekocht waar het stadion op gebouwd is.

Prijzen van AS Saint-Étienne

  • 10x Landstitel (1957, 1964, 1967, 1968, 1969, 1970, 1974, 1975, 1976, 1981)
  • 1x Coupe de France (2013)

Nederlandse voetbalspelers bij 

AS Saint-Étienne

John Rep, Rob Witschge, Kees Rijvers, Ricky van Wolfswinkel, Bryan Dabo, Johnny Rep (2e keer, andere periode), Michel Platini (Belg met Nederlandse roots), René Vandereycken, John Bosman & Gerald Vanenburg

Tickets

Stade Geoffroy-Guichard bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Stade Geoffroy-Guichard?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Stade Geoffroy-Guichard

De rondleiding in het stadion van AS Saint-Étienne wordt 8x per dag georganiseerd. Schaf nu jouw kaarten aan voor de rondleiding door de Stade Geoffroy-Guichard.

Capaciteit van de Stade Geoffroy-Guichard

Het stadion biedt na de laatste renovatie plaats aan 42.000 toeschouwers voor de voetbalwedstrijden van AS Saint Etienne en het EK 2016.

Charles Paret: 8,541 stoeltjes

Jean Snella: 8,767 stoeltjes

Pierre Faurand: 7,993 stoeltjes - 18 vip boxen - 1200 VIP stoeltjes

Henri Point - 10.315 stoeltjes - uitvak


Renovaties in het voetbalstadion met de capaciteit erbij:

1931 - 1.800

1935 - 5.000

1938 - 15.000

1957 - 25.000

1968 - 39.570

1984 - 48.274 (22.200 stoeltjes)

1998 - 35.616 (alleen stoeltjes)

2015 - 41.965

Uitvak van Stade Geoffroy-Guichard

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van AS Saint-Etienne in Stade Geoffroy-Guichard te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij, de Henri Point tribune biedt plaats aan 1200 uitsupporters .


© Uitvak Stade Geoffroy-Guichard - Ultras-Tifo Forum

Plattegrond Stade Geoffroy-Guichard

Hier staat een plattegrond van de Stade Geoffroy-Guichard met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar het Stade Geoffroy-Guichard te reizen, hangt het af van waar je vertrekt. Dit stadion bevindt zich in Saint-Étienne, Frankrijk. Als je in Saint-Étienne bent, kun je vanuit verschillende delen van de stad met het openbaar vervoer naar het stadion reizen.

De meest voorkomende manier om bij het stadion te komen, is met de tram of bus, afhankelijk van welke lijnen en haltes het dichtst bij je vertrekpunt liggen. Het openbaar vervoer in Saint-Étienne wordt geëxploiteerd door Técély en omvat trams en bussen die verschillende delen van de stad bedienen.

Het stadion heeft een eigen tramhalte genaamd 'Geoffroy-Guichard', bediend door tramlijn T1. Deze halte ligt op loopafstand van het stadion.

Als je specifieke informatie nodig hebt over vertrektijden, routes of de dichtstbijzijnde haltes van waar je bent, kan het handig zijn om ter plaatse de actuele dienstregelingen te raadplegen of gebruik te maken van reisplanners die worden aangeboden door Técély, de lokale openbaarvervoermaatschappij.

Hotels in de buurt

In de buurt van Stade Geoffroy-Guichard in Saint-Étienne, Frankrijk, zijn enkele hotels die comfortabel en handig gelegen zijn. Hier zijn vijf opties die gewoonlijk goede beoordelingen hebben en nabij het stadion liggen:

  • Hotel Kyriad Saint-Etienne Centre: Dit hotel bevindt zich op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en gemakkelijke toegang tot de stad.

  • Hotel Ibis Saint-Étienne - Gare Châteaucreux: Gelegen nabij het treinstation Châteaucreux, niet ver van het stadion. Het biedt gemak en kwaliteitsservice.

  • Hotel Mercure Saint-Étienne Parc de l'Europe: Dit hotel ligt iets verder weg van het stadion maar biedt een comfortabel verblijf en kwalitatieve voorzieningen.

  • Hotel Du Golf: Gelegen in de buurt van de golfbaan van Saint-Étienne, biedt dit hotel een rustige omgeving en is redelijk dichtbij het stadion.

  • Hotel Austria: Een budgetvriendelijke optie die nog steeds redelijk dicht bij het stadion ligt, met schone en eenvoudige accommodaties.