Stade du Pays de Charleroi

Charleroi, België
1939

Opgericht in:

15.000

Stadion Capaciteit:

Sporting Charleroi

Thuis van:

sporting-charleroi-logo

Stade du Pays de Charleroi

Stade du Pays de Charleroi is het voetbalstadion van Sporting Charleroi. Het stadion is gebouwd in 1939 en heeft meerdere uitbreidingen en inkrimpingen gekend. Vroeger heette het stadion Stade de Mambourg maar in 1999 is de stadionnaam aangepast voor het EK 2000 in de huidige naam. Het stadion heeft als bijnaam Mambourg vernoemd naar de steenkolenmijn in de buurt van het stadion. Het stadion heeft veel problemen gekend met overlast bij de omwonende waardoor er veel aangepast moest worden aan het stadion. Wat bleek is dat er nooit een bouwvergunning aangevraagd was voor de tweede ring van de tribunes 2, 3 en 4. Hierdoor zijn deze ringen afgebroken en is er een nieuwe dak geplaatst op het stadion.

Highlights van Sporting Charleroi

prijzen

Prijzen van Sporting Charleroi

Geen prijzen

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Sporting Charleroi

Chris Dekker

Ook Stade du Pays de Charleroi bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Stade du Pays de Charleroi

Er is op dit moment geen informatie beschikbaar of het mogelijk is om een rondleiding te boeken in het stadion van Sporting Charleroi. Wanneer er meer informatie beschikbaar komt over de rondleiding zal de informatie aangepast worden. Het is altijd mogelijk om deze informatie in een reactie te plaatsen onderaan de pagina.

stade-du-pays-de-charleroi

Capaciteit van Stade du Pays de Charleroi

Het stadion van Sporting Charleroi biedt nu plaats aan 14.000 toeschouwers. Tijdens het EK 2000 bood het plaats aan 30.000 wat direct na het toernooi al terug gebracht werd naar 26.000. Doordat de bouwvergunning van de tribunes 2, 3 en 4 niet aangevraagd was moest de 2e ring op de tribunes ontmanteld worden. Hierdoor daalde de capaciteit naar 14.000 plaatsen.

uitvak-stade-du-pays-de-charleroi

Uitvak van Stade du Pays de Charleroi

Het uitvak bevindt zich in de vakken Q1 en Q2 of N1 en N2. Hiermee biedt het uitvak plaats aan ongeveer 1400 toeschouwers van de bezoekende ploeg.


Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op!
plattegrond-stade-du-pays-de-charleroi

Plattegrond van Stade du Pays de Charleroi

HIernaast staat een plattegrond van Stade du Pays de Charleroi met alle vakken.