Stade Demba Diop

Dakar, Senegal

1963

Opgericht in:

15.000

Stadion Capaciteit:

ASC Jaraaf

Thuis van:

Stade Demba Diop

Stade Demba Diop is een multifunctioneel stadion in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Het bevindt zich in Dakar aan de Avenue President Habib Bourguiba in de wijk Sicap-Liberté. Het stadion biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. Het stadion wordt voornamelijk gebruikt voor voetbal. Verschillende voetbalclubs spelen hier hun thuiswedstrijden. Dit zijn ASC Jaraaf, AS Douanes Dakar, US Gorée, US Ouakam en ASC Xam-Xam. Er zijn ook concerten, politieke bijeenkomsten en worstelwedstrijden in dit stadion. In 1979 werd het stadion gebruikt voor de Afrikaanse kampioenschappen atletiek. Het is vernoemd naar de Senegalese politicus Demba Diop, die minister van sport was onder president Leopold Sedar Senghor. De politicus werd vermoord op 3 februari 1967. In juli 2017 stortte een deel van het stadion in, waarbij ten minste acht mensen omkwamen en gewond raakten. Stade de Mbour en Union Sportive Ouakam speelden destijds een play-off in de bekerfinale.

Highlights van ASC Jaraaf

Prijzen van ASC Jaraaf

  1. ASC Jaraaf heeft nog geen prijzen gewonnen.

Nederlanders bij ASC Jaraaf

  1. Er hebben geen Nederlandse voetballers gespeeld voor ASC Jaraaf.

Ook Stade Demba Diop bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Stade Demba Diop

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Stade Demba Diop. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Stade Demba Diop

De capaciteit van Stade Demba Diop bedraagt 15.000 plekken. Het enige overdekte gedeelte is de hoofdtribune.

Uitvak van Stade Demba Diop

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het Stade Demba Diop. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Stade Demba Diop

Er is helaas geen plattegrond beschikbaar van het Stade Demba Diop.