Stade de Linz

Linz, Oostenrijk

1952

Opgericht in:

21.005

Stadion Capaciteit:

LASK

Thuis van:

Stade de Linz

Linzerstadion is een multifunctioneel stadion in Linz, Oostenrijk. Het stadion wordt gebruikt voor voetbal en atletiekwedstrijden. De voetbalclub LASK en FC Blau-Weiß Linz maken gebruik van dit stadion. Naast het thuisveld zijn er 2 oefenterreinen en 1 kunstgrasveld. Het stadion opende voor het eerst in 1952. Het stadion biedt plaats aan 21.005 toeschouwers. Het stadion werd gebruikt op het EK voetbal mannen onder 19 in 2007. Er werden 3 groepswedstrijden gespeeld in het stadion en de finale tussen Spanje en Griekenland dat eindigde in een 1-0 overwinning voor Spanje.

Highlights van LASK

Prijzen van LASK

  • 1x Landskampioen (1965)
  • 1x Beker van Oostenrijk (1965)

Nederlanders bij LASK

Er hebben geen Nederlandse spelers gespeeld voor LASK.

Ook Stade de Linz bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Stade de Linz

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Stade de Linz. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Stade de Linz

Het stadion biedt plaats aan 21.005 toeschouwers. Dit zijn allemaal zitplekken. Daarnaast is het stadion niet volledig dicht. Een gedeelte van de stadion is volledig open via deze opening loop je zo door naar andere trainingsvelden.

Uitvak van Stade de Linz

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak van Stade de Linz. Wanneer wij hierover beschikken vermelden wij dat meteen op deze webpagina. 

Plattegrond van Stade de Linz

Hiernaast staat een plattegrond van Stade de Linz met alle vakken.