Stade de la Beaujoire

Nantes, Frankrijk 

1984

Bouwjaar

38.285

Stadion Capaciteit: 

FC Nantes

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade de la Beaujoire

Dit stadion is het stadion van FC Nantes. Het stadion heeft een capaciteit van 38.285 en is gebouwd in 1984. Op het EK van 1984 werd het stadion gebruikt voor de wedstrijden en het stadion had toen een capaciteit van 52.923. er werden ook WK interlands gespeeld in 1998. Het stadion werd ook gebruikt voor enkele rugbywedstrijden. 

Prijzen van FC Nantes 

  Alpencup 1x (1982)  

  Division 1 8x (1965) (1966) (1973) (1977) (1980) (1983) (1995) (2001)

  Coupe de France 3x (1979) (1999) (2000) 

  Coupe de la Ligue 1x (1965) 

  Trophée des Champions 3x (1965) (1999) (2001) 

Nederlanders bij FC Nantes 

Michel Bastos (verdediger): 1999-2000

Jérémy Toulalan (middenvelder): 2001-2006

Anthony Koura (aanvaller): 2006-2008

Roy Makaay (aanvaller): 2008-2010

Tickets

FC Nantes bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FC Nantes?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in FC Nantes 

Neem een kijkje achter de schermen van het stadion en kruip in de huid van de legendarische spelers van de club! Laat je rondleiden door de wedstrijdruimte, kleedkamers, opwarmruimtes, uitrustruimtes en nog veel meer!

Capaciteit van Stade de la Beaujoire

De capaciteit van het Stade de la Beaujoire, ook bekend als het Stade de la Beaujoire-Louis Fonteneau vanwege een sponsorschap, varieert afhankelijk van de configuratie en het type evenement dat plaatsvindt. Over het algemeen heeft het stadion de volgende capaciteiten:

Voor voetbalwedstrijden: Het stadion heeft een maximale capaciteit van ongeveer 38.285 zitplaatsen voor voetbalwedstrijden.

Voor concerten en andere evenementen: Bij concerten en andere evenementen kan de capaciteit variëren en groter zijn, afhankelijk van het podiumontwerp en de opstelling van het evenement. Het kan variëren van 30.000 tot meer dan 38.000 toeschouwers.

Uitvak van Stade de la Beaujoire

Het uitvak van Stade de la Beaujoire is een specifieke sectie van het stadion gereserveerd voor de supporters van het bezoekende team tijdens voetbalwedstrijden. Het bevindt zich aan de overzijde van het veld ten opzichte van de hoofdtribune en biedt plaats aan de fans die de reis hebben gemaakt om hun team aan te moedigen, zelfs wanneer ze zich op vijandelijk terrein bevinden.

Het uitvak is doorgaans ontworpen met het oog op de veiligheid en het comfort van de bezoekende supporters. Het kan gescheiden zijn van de rest van het stadion om te voorkomen dat er direct contact is tussen de supportersgroepen van de thuisteam en het bezoekende team. Bovendien zijn er vaak extra beveiligingsmaatregelen en politiebewaking in de buurt van het uitvak om de orde te handhaven.

Plattegrond Stade de la Beaujoire

Hier een plattegrond van het Stade de la Beaujoire

OV

Om met het openbaar vervoer naar Stade de la Beaujoire te reizen, kun je de volgende stappen volgen:

 • Bepaal je vertrekpunt: Zorg ervoor dat je weet waar je vertrekt, bijvoorbeeld de stad of wijk waar je vandaan komt.
 • Reis naar Nantes: Stade de la Beaujoire ligt in Nantes, Frankrijk. Dus de eerste stap is om naar Nantes te reizen.
 • Trein of bus naar Nantes: Je kunt met de trein of bus naar Nantes reizen, afhankelijk van je locatie. Raadpleeg de dienstregelingen en beschikbaarheid van de trein- en busdiensten vanuit je vertrekpunt.
 • Aankomst in Nantes: Nadat je in Nantes bent aangekomen, zijn er verschillende opties om naar Stade de la Beaujoire te gaan. Het stadion ligt in het noorden van de stad.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van Stade de la Beaujoire in Nantes, Frankrijk:

 1. Hôtel La Pérouse Nantes - Dit hotel biedt comfortabele accommodaties en ligt op korte afstand van het stadion. Het heeft moderne voorzieningen en een restaurant.
 2. Kyriad Nantes Centre Gare - Dit hotel bevindt zich in de buurt van het treinstation en biedt gemakkelijke toegang tot het stadion. Het is een betaalbare optie met schone kamers.
 3. Radisson Blu Hotel, Nantes - Dit hotel biedt een luxe verblijf en is gelegen in het centrum van Nantes, niet ver van het stadion. Het heeft moderne voorzieningen en een geweldig uitzicht op de stad.
 4. Oceania Hôtel de France Nantes - Dit hotel ligt in het hart van Nantes en biedt comfortabele kamers en een gunstige locatie voor bezoekers van het stadion.
 5. Aparthotel Adagio Nantes Centre - Als je op zoek bent naar een appartementstijl verblijf, is dit aparthotel een goede keuze. Het biedt zelfstandige accommodaties en ligt op loopafstand van het stadion.