Stade de France

Saint-Denis, Frankrijk

1998

Bouwjaar

81.338

Stadion Capaciteit: 

Franse Elftal

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade de France

Het Stade de France is het grootste stadion van Frankrijk en wordt gebruikt voor onder meer voetbalwedstrijden. Naast de voetbalwedstrijden worden er ook rubgy en atletiek wedstrijden gehouden. Naast alle sportevenementen die er plaats vinden worden er ook met enige regelmaat concerten gegeven. 


Alle grote artiesten hebben er al een opgetreden waaronder The Rolling Stones, U2 Coldplay en onze landgenoten DJ Tiësto en Andre Rieu. Het stadion werd in 1998 geopend door president Jacques Chirac tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje. Het stadion is ontworpen door vier architecten: Michel Regembal, Claude Costantini, Aymeric Zublena en Michel Macary. 


Het bijzonder aan dit stadion is dat het dak groter is dan het stadion zelf. Hierdoor is het mogelijk om de 25.000 plaatsen van de eerste ring naar achteren te schuiven waardoor er een atletiekbaan vrijkomt. Hierdoor wordt het stadion gelijk beschikbaar voor de olympische sporten. Het stadion heeft in 1998 de status gekregen van nationaal stadion en heeft dit overgenomen van Parc des Princes.

Prijzen van het Franse Voetbalelftal

  • 2x Wereld Kampioen (1984, 2000, 2018)

  • 1x Olympische Spelen (1984)
  • 2x Confederations Cup (2001, 2003)

Nederlandse voetbalspelers bij 

het Franse Voetbalelftal

Die zijn er natuurlijk niet

Tickets

Stade de France bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Stade de France?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Stade de France

Het grootste stadion van Frankrijk biedt zijn rondleidingen aan voor €10,- per persoon. Tussen 13 mei en 17 juli zijn er geen rondleidingen beschikbaar. 


Dit in verband met het Ek 2016 in Frankrijk en de veiligheid omtrent het stadion. Tijdens de rondleiding krijg je alle bijzondere plekken van het stadion te zien waaronder de kleedkamers.

Capaciteit van Stade de France

Het stadion biedt plaats aan 81.338 toeschouwers tijdens de voetbalwedstrijden van het Franse nationale voetbalelftal. Ook tijdens het EK voetbal 2016 biedt dit geheel overdekte stadion plaats aan maar liefst 81.338 toeschouwers. Om het stadion om te toveren tot een Olympisch stadion zal de eerst ring dalen en beschikbaar worden voor 22.000 toeschouwers. Het gehele proces duurt 80 uur en moet door 40 mensen 24/24 uitgevoerd worden. Speciaal voor de toeschouwers zijn er 2 nieuwe schermen geplaatst waarop de scores worden bijgehouden.


Uitvak

Er is geen speciaal vak voor supporters van het bezoekende team. Er wordt per wedstrijd gekeken hoeveel bezoekers er mee willen van de uitspelende club om zo vakken te creëren voor deze toeschouwers. Dit zal een vak zijn achter één van de doelen.

Uitvak van Stade de France

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van het Franse Voetbalelftal, Stade de France, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van de Stade de France, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

Plattegrond Stade de France

Hier staat een plattegrond van de Stade de France met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar het Stade de France te reizen, volg je deze stappen:

Bepaal je vertrekpunt: Zorg ervoor dat je weet vanuit welke locatie je vertrekt. Het kan een ander vertrekpunt zijn in Parijs of een andere stad in de regio.

Reis naar Parijs: Als je niet al in Parijs bent, moet je naar Parijs reizen. Je kunt dit doen met de trein (TGV, RER), bus of vliegtuig, afhankelijk van je vertrekpunt.

Aankomst in Parijs: Zorg dat je in Parijs aankomt, bijvoorbeeld op een treinstation (bijvoorbeeld Gare du Nord, Gare de Lyon, etc.) of een luchthaven (bijvoorbeeld Charles de Gaulle Airport).

RER-trein: Het Stade de France bevindt zich in het noorden van Parijs, en je kunt er gemakkelijk met de RER-trein komen. Neem RER-lijn B en stap uit op het station "Stade de France - Saint-Denis". Het stadion ligt op loopafstand van dit station.

Tram: Je kunt ook tramlijn T1 nemen en uitstappen bij de halte "Stade de France - Saint-Denis - Porte de Paris".

Metro: Er zijn metrolijnen die ook naar het Stade de France leiden, maar over het algemeen is de RER de handigste optie.

Bus: Er zijn verschillende buslijnen die in de buurt van het stadion stoppen, dus je kunt ook overwegen om een bus te nemen als dat handiger is voor je vertrekpunt.

Zorg ervoor dat je de dienstregelingen en de meest recente informatie raadpleegt, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van de tijd en dag van de week. Op wedstrijd- of evenementendagen kunnen er ook speciale regelingen zijn voor vervoer naar het Stade de France.


Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van het Stade de France in Parijs:

 1. Novotel Suites Paris Stade de France - Dit hotel ligt op korte loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.
 2. Ibis Styles Paris Saint Denis La Plaine - Een betaalbare optie met schone kamers en een gunstige locatie nabij het Stade de France.
 3. Courtyard by Marriott Paris Saint Denis - Dit hotel biedt hoogwaardige accommodaties en is gunstig gelegen voor bezoekers van het stadion.
 4. Hotel Ibis Saint Denis Stade Ouest - Een andere Ibis-optie die comfortabele kamers en een gunstige locatie biedt voor evenementen in het Stade de France.
 5. HotelF1 Saint Denis Centre Basilique - Een budgetvriendelijke optie voor reizigers die accommodatie zoeken tegen een lagere prijs, maar nog steeds in de buurt van het stadion willen verblijven.