Stade de France - Voetbalstadion.NET

Stade de France

Saint-Denis, Frankrijk

1998

Opgericht in:

81.338

Stadion Capaciteit:

Franse Elftal

Thuis van:

franse-elftal-logo

Stade de France

Het Stade de France is het grootste stadion van Frankrijk en wordt gebruikt voor onder meer voetbalwedstrijden. Naast de voetbalwedstrijden worden er ook rubgy en atletiek wedstrijden gehouden. Naast alle sportevenementen die er plaats vinden worden er ook met enige regelmaat concerten gegeven. 


Alle grote artiesten hebben er al een opgetreden waaronder The Rolling Stones, U2 Coldplay en onze landgenoten DJ Tiësto en Andre Rieu. Het stadion werd in 1998 geopend door president Jacques Chirac tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje. Het stadion is ontworpen door vier architecten: Michel Regembal, Claude Costantini, Aymeric Zublena en Michel Macary. 


Het bijzonder aan dit stadion is dat het dak groter is dan het stadion zelf. Hierdoor is het mogelijk om de 25.000 plaatsen van de eerste ring naar achteren te schuiven waardoor er een atletiekbaan vrijkomt. Hierdoor wordt het stadion gelijk beschikbaar voor de olympische sporten. Het stadion heeft in 1998 de status gekregen van nationaal stadion en heeft dit overgenomen van Parc des Princes.

Highlights van het Franse Voetbalelftal

trofee

Prijzen van het Franse Voetbalelftal

  • 2x Wereld Kampioen (1984, 2000, 2018)

  • 1x Olympische Spelen (1984)
  • 2x Confederations Cup (2001, 2003)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

het Franse Voetbalelftal


Ook Stade de France bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

stade-de-france

Capaciteit van Stade de France

Het stadion biedt plaats aan 81.338 toeschouwers tijdens de voetbalwedstrijden van het Franse nationale voetbalelftal. Ook tijdens het EK voetbal 2016 biedt dit geheel overdekte stadion plaats aan maar liefst 81.338 toeschouwers. Om het stadion om te toveren tot een Olympisch stadion zal de eerst ring dalen en beschikbaar worden voor 22.000 toeschouwers. Het gehele proces duurt 80 uur en moet door 40 mensen 24/24 uitgevoerd worden. Speciaal voor de toeschouwers zijn er 2 nieuwe schermen geplaatst waarop de scores worden bijgehouden.


Uitvak

Er is geen speciaal vak voor supporters van het bezoekende team. Er wordt per wedstrijd gekeken hoeveel bezoekers er mee willen van de uitspelende club om zo vakken te creëren voor deze toeschouwers. Dit zal een vak zijn achter één van de doelen.

uitvak-stade-de-france

Uitvak van Stade de France

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van het Franse Voetbalelftal, Stade de France, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van de Stade de France, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

plattegrond-stade-de-france

Plattegrond Stade de France

Hier staat een plattegrond van de Stade de France met alle vakken.