Stade Bollaert-Delelis

Bordeaux, Frankrijk

1933

Opgericht in:

38.223

Stadion Capaciteit:

RC Lens

Thuis van:

rc-lens-logo

Stade Bollaert-Delelis

Het Stade Bollaert-Delelis is het voetbalstadion van RC Lens en is gebouwd in 1932. Het stadion ligt in de stad Lens. Het stadion is gerenoveerd zodat het helemaal klaar is om de landen voor het EK 2016 in Frankrijk te ontvangen. Het stadion is gebouwd door mijnwerkers die zonder werk kwamen te zitten. Het stadion is deels vernoemd naar een oud directeur (de heer Bollaert) van een mijnbouwbedrijf. 


Delelis is een oud burgemeester van de stad Lens en is in het jaar 2013 toegevoegd aan het voetbalstadion. Zijn naam is toegevoegd omdat hij RC Lens gered heeft na een faillissement van de club. De eerdere naam van het stadion was Stade Felix Bollaert. Tijdens het seizoen 2014/15 was het stadion wegens renovatie werkzaamheden niet bespeelbaar en week RC Lens uit naar het Stade de France. 


Naast dat er voetbalwedstrijden worden gespeeld in het stadion worden er ook rugby wedstrijden gespeeld. Het bijzondere aan het stadion is dat het meer plaats biedt aan toeschouwers dan er in het stadje Lens wonen (36.000 inwoners).

Highlights van RC Lens

trofee

Prijzen van RC Lens

  • 1x Landstitel (1998)

  • 2x Coupe de France (1994, 1999)
  • 2x Europa League (2005 , 2007 )

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

RC Lens

Wilhelm van Lent

Ook Stade Bollaert-Delelis bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

stade-ballaert-delelis

Capaciteit van Stade Bollaert-Delelis

Na de renovatie voor het EK 2016 biedt het stadion plaats aan 38.223 toeschouwers. Voor de renovatie was dit 41.229 toeschouwers. Het stadion bestaat uit 4 tribunes waarbij de hoeken van het stadion geen tribunes bevatten.


© Stadion Stade Bollaert-Delelis - StadiumDB

uitvak-stade-ballaert-delelis

Uitvak van Stade Bollaert-Delelis

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van RC Lens in Stade Bollaert-Delelis te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Stade Bollaert-Delelis - In de Hekken

plattegrond-stade-ballaert-delelis

Plattegrond Stade Bollaert-Delelis

Hier staat een plattegrond van de Stade Bollaert-Delelis met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Stade Bollaert-Delelis ligt in het centrum van Lens, op slechts een kilometer ten noordwesten van het centraal station en het stadscentrum. De wandeling duurt maximaal 15 minuten.


Rechtstreekse treinen verbinden Lens met Lille. Treinen rijden een of twee keer per uur en de reis duurt ongeveer 45 minuten. De hogesnelheidstrein TGV verbindt Lens met Parijs. De reis duurt iets meer dan een uur, hoewel de service minder frequent is.


Er is niet veel keuze voor hotels in Lens, maar de weinige opties zoals Hotel Le Jardin, Hotel de France en Hotel Bollaert zijn over het algemeen betaalbaar en krijgen goede recensies. De laatste bevindt zich recht tegenover het stadion. Er zijn ook enkele andere goed beoordeelde kleine B&B's en appartementverhuur. Klik hier voor een overzicht van hotels en andere accommodaties in Lens.


er is geen informatie over luchthavens die naar deze stad vliegen.