Stade Bollaert-Delelis

Bordeaux, Frankrijk

1933

Bouwjaar

38.223

Stadion Capaciteit: 

RC Lens

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stade Bollaert-Delelis

Het Stade Bollaert-Delelis is het voetbalstadion van RC Lens en is gebouwd in 1932. Het stadion ligt in de stad Lens. Het stadion is gerenoveerd zodat het helemaal klaar is om de landen voor het EK 2016 in Frankrijk te ontvangen. Het stadion is gebouwd door mijnwerkers die zonder werk kwamen te zitten. Het stadion is deels vernoemd naar een oud directeur (de heer Bollaert) van een mijnbouwbedrijf. 


Delelis is een oud burgemeester van de stad Lens en is in het jaar 2013 toegevoegd aan het voetbalstadion. Zijn naam is toegevoegd omdat hij RC Lens gered heeft na een faillissement van de club. De eerdere naam van het stadion was Stade Felix Bollaert. Tijdens het seizoen 2014/15 was het stadion wegens renovatie werkzaamheden niet bespeelbaar en week RC Lens uit naar het Stade de France. 


Naast dat er voetbalwedstrijden worden gespeeld in het stadion worden er ook rugby wedstrijden gespeeld. Het bijzondere aan het stadion is dat het meer plaats biedt aan toeschouwers dan er in het stadje Lens wonen (36.000 inwoners).

Prijzen van RC Lens

  • 1x Landstitel (1998)

  • 2x Coupe de France (1994, 1999)
  • 2x Europa League (2005 , 2007 )

Nederlandse voetbalspelers bij 

RC Lens

Wilhelm van Lent

Tickets

RC Lens bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar RC Lens?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Stade Bollaert-Delelis

In dit stadion is er geen mogelijkheid tot het boeken van een rondleiding.

Capaciteit van Stade Bollaert-Delelis

Na de renovatie voor het EK 2016 biedt het stadion plaats aan 38.223 toeschouwers. Voor de renovatie was dit 41.229 toeschouwers. Het stadion bestaat uit 4 tribunes waarbij de hoeken van het stadion geen tribunes bevatten.Uitvak van Stade Bollaert-Delelis

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van RC Lens in Stade Bollaert-Delelis te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.Plattegrond Stade Bollaert-Delelis

Hier staat een plattegrond van de Stade Bollaert-Delelis met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar het stadion van RC Lens te reizen, moet je eerst bepalen vanaf welke locatie je vertrekt, omdat de reisroute afhangt van je vertrekpunt. RC Lens is gevestigd in de stad Lens, Frankrijk. Hier zijn enkele algemene stappen om je op weg te helpen:

 • Bepaal je vertrekpunt: Zorg ervoor dat je weet waar je begint, bijvoorbeeld de stad of wijk waar je vandaan komt.

 • Zoek naar het dichtstbijzijnde treinstation: In de meeste gevallen kun je met de trein naar Lens reizen. Zoek naar het dichtstbijzijnde treinstation bij jou in de buurt.

 • Plan je reis met de trein: Gebruik een reisplanner of een app voor het openbaar vervoer om de treinroute naar Lens te plannen. Voer je huidige locatie en "Lens, Frankrijk" als bestemming in.

 • Koop een treinkaartje: Koop een treinkaartje voor de route die je hebt gepland. Je kunt dit vaak online doen of op het treinstation zelf.

 • Reis naar Lens: Stap in de trein en volg de route die je hebt gepland. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van vertrektijden en eventuele overstappen.

Hotels in de buurt

 1. Campanile Lens - Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.
 2. B&B Hotel Lens Musée du Louvre - Een budgetvriendelijke optie in de buurt van het Louvre-Lens Museum en het stadion.
 3. Hôtel de France - Een charmant hotel in het centrum van Lens, dicht bij het stadion en andere bezienswaardigheden.
 4. Hôtel Le Paris Brest - Een klein en gastvrij hotel met een gunstige locatie voor bezoekers van het stadion.
 5. Hôtel Le Jardin - Dit hotel biedt comfortabele accommodaties en ligt op korte afstand van het voetbalstadion.