johan-cruijff-arena

St Mary’s stadium

Southampton, Engeland
2000

Opgericht in:

32.384

Stadion Capaciteit:

Southampton

Thuis van:

St Mary’s stadium

St Mary's Stadium is sinds 2001 het voetbalstadion van Southampton en is de vervanging van het oude "The Dell" stadion. Het stadion dat gebouwd werd in 2000 heeft € 36 miljoen gekost. Het stadion is vernoemd naar de eerste naam van de voetbalclub Southampton dat toen der tijd luisterde naar de naam Southampton St. Mary's. Ten opzichte van veel andere stadions in Engeland is zijn de hoeken van dit stadion ook gevuld met zitplaatsen waardoor het een mooi ovaal stadion is. Met het dak dat alle zitplaatsen overdekt zorgt dit voor een mooie atmosfeer in het stadion.

Highlights van Southampton

trofee

Prijzen van Southampton

  • 1x FA Cup (1976)
  • 1x FA Community Shield (2010)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Southampton

Ulrich van Gobbel, Danny Hoekman, Jos Hooiveld, Kenneth Monkou, Jan-Paul Saeijs, Eljero Elia, Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg

Een rondleiding in St Mary’s stadium

Een kijkje achter de schermen van Southampton is mogelijk met de tour die wordt georganiseerd in het stadion. Tijdens deze tour kom je op plekken die normaal alleen voor spelers toegankelijk zijn. De tour duurt 90 minuten en kost € 14,- (volwassene) en € 7,50 (kinderen).

Ook Southampton bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

st-marys-stadium

Capaciteit van St Mary’s stadium

Het stadion van Southampton biedt plaats aan 32.384 toeschouwers. De tribunes van het stadion zijn vernoemd naar de achter liggende plek van de tribune. Zo is de Oost tribune genaamd Itchen Stand vernoemd naar de achterliggende rivier River Itchen. De andere tribunes heetten Kingsland Stand (West), Chapel Stand (Zuid) en Northam Stand (Noord). Een deel van het dak is transparant gemaakt om genoeg lichtval te krijgen in het stadion. Op de Itchen Stand zijn 42 vip boxen en bevinden zich alle kantoren en kleedkamers. De vier business lounges in de club zijn vernoemd naar grote spelers van Southampton en luisteren naar de namen: Terry Paine, Mick Channon, Bobby Stokes en Matt Le Tissier.

uitvak-st-marys-stadium

Uitvak van St Mary’s stadium

Het uitvak bevindt zich op de Notham Stand en biedt plaats aan 3.100 toeschouwers. Er is een mogelijkheid om dit uit te breiden naar maar liefst 4.800 zitplaatsen voor de bezoekende club. Doordat er tijdens de bouw rekening is gehouden met het zicht op het veld voor de supporters is dit een van de beste uitvakken van Engeland.

© Sfeer op St Mary's Stadium -Stadium Journey
plattegrond-st-marys-stadium

Plattegrond van St Mary’s stadium

Hiernaast staat een plattegrond van St Mary’s stadium met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down