St James Park - Newcastle United - Voetbalstadion.net

St James Park

Londen, Engeland

Opgericht in:

Stadion Capaciteit:

Thuis van:

new-castle-united

St James Park

St James Park is het voetbalstadion van Newcastle United en is gebouwd in 1892. Het stadion heeft met de U vorm veel weg van hetstadion van FC Twente. Voordat het stadion gebouwd werd, werd er al sinds 1880 gevoetbald op deze plek waardoor dit een van de oudste plaatsen is waar gevoetbald wordt. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 is het stadion gebruikt om voetbalwedstrijden te spelen. Daarnaast is er in en rondom het stadion een film en een reality serie opgenomen. Het stadion heeft de bijnaam Gallowgate gekregen van de fans.

Highlights van Newcastle United

trofee

Prijzen van Newcastle United

  • 4x Landstitel (1905, 1907, 1909, 1927)
  • 6x FA Cup (1910, 1924, 1932, 1951, 1952, 1955)
  • 1x FA Community Shield (1909)
  • 1x Championship (2017)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Newcastle United

Brian Pinas, John Karelse, Frans Koenen, Patrick Kluivert, Tim Krul, Vurnon Anita, Luuk de Jong, Daryl Janmaat, Siem de Jong, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems

Een rondleiding op St James Park

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven door het stadion van Newcastle United om 11:30, 12:30 en 14:30. Tijdens wedstrijddagen is er een rondleiding om 10:30. Tijdens deze rondleiding kom je langs de geschiedenis van het stadion. Voor de rondleiding kan je je melden bij de receptie die gevestigd zit op de Milburn Stand op de 2e etage. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en kost € 18 (volwassene) en €9,- (kinderen).

Ook Newcastle United bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

st-james-park

Capaciteit van St James Park

Het stadion van Newcastle United telt 52.387 zitplaatsen. Door zijn omvang is dit het 5e voetbalstadion in Engeland na Old Trafford, Wembley, Emirates Stadium en Etihad stadium en het 7e stadion in heel het Verenigd Koninkrijk. Alle vier de tribunes hebben een bijnaam gekregen en luisteren naar de namen Milburn Stand, Gallowgate End, East Stand en Leazes End. De harde kern van Newcastle United bevindt zich op de Gallowgate End tribune en daar komt natuurlijk het meeste geluid vandaan.

uitvak-st-james-park

Uitvak van St James Park

Het uitvak bevindt zich in de Noord West hoek van het stadion in het bovenste gedeelte en biedt plaats aan 3.000 uitsupporters.


© Sfeer op St. James Park -NUFC Blog

plattegrond-st-james-park

Plattegrond van St James Park

Hiernaast staat een plattegrond van St James Park met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion ligt iets ten noordoosten van het centrum van Newcastle en ten noorden van het centraal station, vanwaar het 10 minuten lopen is. Aan de noordkant grenst het aan Leazes Park. Als u met de auto komt, volgt u de borden naar het stadscentrum van Newcastle. Het stadion ligt dicht bij de meeste parkeergarages in het stadscentrum, maar vanwege de ligging is het aan te raden om met het openbaar vervoer te reizen. St James' Park is ook bereikbaar met de metro (halte St James) als u van elders in de regio Newcastle of Newcastle Airport aankomt.


Newcastle beschikt ook over hotels in de stad, een paar van deze hotels liggen dichtbij het stadion en een paar hotels iets meer uit de omgeving. dit zijn de hotels die het meest worden aangeboden: Sandman Signature Hotel, Holiday INN Express, County hotel en Sleeperz hotel.