Sparkassen-Erzgebirgsstadion

Aue-Bad Schlema, Duitsland

1928

Bouwjaar

15.690

Stadion Capaciteit: 

AUE

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Sparkassen-Erzgebirgsstadion

Sparkassen-Erzgebirgsstadion is het thuis van FC Erzgebirge Aue afgekort AUE. Het stadion heeft een capaciteitvoor 15.690 mensen. het stadion heeft meerdere namen gekend zoals: Städtisches Stadion, Otto-Grotewohl-Stadion, Erzgebirgsstadion en Sparkassen-Erzgebirgsstadion die tot heden in gebruik is. Het stadion is in 1950 helemaal herbouwd en heeft verschillende renovaties gehad.

Prijzen van Sparkassen-Erzgebirgsstadion

3X CHAMPION OF THE GERMAN DEMOCRATIC REPUBLIC

1X GDR CUP WINNER

1X CHAMPION OF THE TRANSITION SEASON

4X LANDESPOKAL SACHSEN WINNER

Nederlandse voetbalspelers bij

FC Erzgebirge Aue

Er zijn geen nederlandse spelers die hebben gespeeld bij 

FC Erzgebirge Aue. 


Als deze er komen spelen in de toekomst zullen we dit aanpassen.

Tickets

FC Erzgebirge Aue

bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar

FC Erzgebirge Aue?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Sparkassen-Erzgebirgsstadion

De rondleiding in het Sparkassen-Erzgebirgsstadion biedt fans en bezoekers de kans om de faciliteiten en de geschiedenis van het stadion van dichtbij te ervaren. Ontdek de geheimen en hoogtepunten van deze iconische locatie met de "Sparkassen-Erzgebirgsstadion Tour".

Capaciteit van de FC Erzgebirge Aue

Het Sparkassen-Erzgebirgsstadion, de thuisbasis van FC Erzgebirge Aue, heeft zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis, vergelijkbaar met de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Hier zijn enkele belangrijke details over het Sparkassen-Erzgebirgsstadion:


Capaciteit: Het stadion biedt plaats aan ongeveer 15.690 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden. Net als de Johan Cruijff ArenA heeft het stadion in de loop der jaren verbouwingen ondergaan om de capaciteit te vergroten en te voldoen aan de behoeften van fans.


Dug-outs: Het Sparkassen-Erzgebirgsstadion heeft dug-outs die geïntegreerd zijn in de tribunes, wat een uniek en sfeervol aspect is dat de betrokkenheid van fans tijdens wedstrijden vergroot.


Fanatieke Aanhang: FC Erzgebirge Aue heeft een gepassioneerde fanbase, met supportersgroepen die bekend staan om hun betrokkenheid en sfeercreatie tijdens de wedstrijden.


Uitvak: Het uitvak biedt plaats aan bezoekende supporters en draagt bij aan de levendige sfeer in het stadion. Bij internationale wedstrijden, zoals Europese competities, kan FC Erzgebirge Aue mogelijk extra vakken beschikbaar stellen voor de uitspelende club om meer toeschouwers te ontvangen.

Uitvak van de FC Erzgebirge Aue

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van FC Erzgebirge Aue in het Sparkassen-Erzgebirgsstadion te zien. Vanaf dit punt hebben de supporters van de uitspelende tegenpartij een duidelijk zicht op het veld, waar ze hun team kunnen aanmoedigen.

Het uitvak in het Sparkassen-Erzgebirgsstadion bestaat uit specifieke vakken op de tweede ring van het stadion. Bij internationale wedstrijden, zoals Europese competities, kan FC Erzgebirge Aue mogelijk extra vakken beschikbaar stellen voor de bezoekende club, zodat ze meer toeschouwers kunnen meebrengen. Over het algemeen biedt het uitvak supporters, waardoor er een levendige sfeer ontstaat tijdens de wedstrijden.

Plattegrond FC Erzgebirge Aue

Hier staat een plattegrond van de FC Erzgebirge Aue Arena met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar het Sparkassen-Erzgebirgsstadion, de thuisbasis van FC Erzgebirge Aue, te reizen, kan je de volgende stappen volgen:


  • Bepaal je vertrekpunt: Eerst moet je jouw vertrekpunt bepalen, bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde trein- of busstation.

  • Openbaar vervoer in de regio: FC Erzgebirge Aue ligt in Aue, in de deelstaat Saksen, Duitsland. Je kunt de dienstregelingen en routes van het lokale openbaar vervoer raadplegen om de beste verbinding naar het stadion te vinden.

  • Trein of bus: Afhankelijk van waar je vandaan komt, kan je overwegen om een trein of bus te nemen naar het dichtstbijzijnde trein- of busstation in de buurt van Aue.

  • Taxi of lopen: Vanaf het trein- of busstation in Aue kan je overwegen om een taxi te nemen naar het stadion als het te ver is om te lopen.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van FC Erzgebirge Aue:

  1. Hotel Blauer Engel: Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en voorzieningen.
  2. Hotel Hardys Grauer Wolf: Een gezellig hotel in de buurt van het centrum van Aue, met goede toegang tot het stadion.
  3. Hotel am Fichtelberg: Dit hotel bevindt zich in de omgeving van Aue en biedt gasten een rustige locatie en comfortabele accommodatie.
  4. AHORN Hotel Am Fichtelberg: Gelegen in Oberwiesenthal, niet ver van Aue, biedt dit hotel een scala aan voorzieningen en gemakkelijke toegang tot de regio.
  5. Hotel Sachsenhof: Een charmant hotel in het centrum van Aue, ideaal voor gasten die de stad willen verkennen en het stadion willen bezoeken.