Estadio La RosaledaAlgemene informatie over het Estadio La Rosaleda

Estadio La Rosaleda is het voetbal stadion van Malaga CF en is gebouwd in 1936 en werd geopend in 1941. Doordat Spanje niet actief deelgenomen heeft aan de Tweede Wereldoorlog heeft het stadion nooit hoeven vrezen voor bombardementen zoals andere Europese stadions. Het stadion is ontworpen door de architecten Enrique Atencia en Fernando Guerrero Strachan. Tijdens het WK van 1982 was dit een van de speelstadions voor de groepswedstrijden in groep F. Hierin speelde Schotland, Nieuw Zeeland en de Sovjet Unie (voormalig Rusland) tegen elkaar. Het stadion is eigendom van de Stad Malaga, de Provinvie Malaga en de Provinciale Staten van Andalusië. In het stadion van Malaga CF zijn er deuren vernoemd naar sterspelers van de club.


Capaciteit Estadio La Rosaleda

Het stadion van Malaga CF biedt plaats aan 30.044 toeschouwers en is bijna altijd uitverkocht. Dit komt doordat de club in 2013 is gepromoveerd naar de Primera Division en bijna alle stoeltjes aan seizoenskaarthouders heeft verkocht. Hierdoor is het ook erg lastig om zelf tickets te bestellen via de website. Tijdens de laatste renovatie 2000-2006 zijn de twee overkappingen geplaatst op het stadion om toeschouwers te beschermen tegen de hete zon die in het Zuiden van Spanje erger is dan de regen.

Uitvak

Omdat er in Spanje niet echt een cultuur is waar supporters hun club achterna reizen zijn de uitvakken niet groot en hoog weggestopt in het stadion. Ditzelfde geldt voor het uitvak van Malaga CF dat zich op de Zuid West tribune van het stadion bevindt.


Rondleiding Estadio La Rosaleda

Krijg tijdens de rondleiding door het stadion en museum van Malaga CF alles te zien en weten over club uit Andalusië. Met dit kijkje achter de schermen kom je op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor andere supporters. Natuurlijk kom je langs de standaard kamers, VIP boxen en mag je in de kleedkamers kijken. Maar bij Malaga CF kom je ook dicht langs het prachtige veld waarop gespeeld wordt door de sterren van de club.

De volgorde van de rondleiding:

  1. Museum van Malaga CF
  2. De history van de club
  3. VIP ruimtes en panorama uitzicht
  4. De presentatieruimte van de club
  5. Mixed zone en perskamer
  6. Geschiedenis van het stadion
  7. De kleedkamers
  8. Het veld
  9. Fanshop

De Malaga stadion fietstour is bedoeld voor bezoekers van Malaga die een reis door de geschiedenis Malaga FC willen maken. Deelnemers zullen aan de hand genomen worden op een fietstour langs meer dan honderd jaar geschiedenis van de club. Langs de route vertellen onze gidsen over de vele beproevingen die het team heeft gehad, haar opheffing, over de vermoorde president en vele andere tradities en anekdotes. Bij de tour hoort natuurlijk ook een rondleiding door ‘La Roselada’; het voetbalstation van de club. Op de weg terug naar de stad pauzeren we even bij een traditionele Malagueño vestiging en genieten we van een (gratis) drankje terwijl we nog meer horen over voetbalclub Malaga FC.

Vertrektijd: Donderdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur

Vertreklocatie: Calle Trinidad Grund

Duur: vier uur

Let op: Deelnemers moeten minimaal 8 jaar oud zijn.


Malaga CF

Prijzen van Malaga CF

 • 1x Intertoto Cup (2002)

Nederlanders bij Malaga CF

 • Kiki Musampa
 • Ruud van Nistelrooij
 • Joris Mathijsen
 • Nordin Amrabat

Estadio-La-Rosaleda bereiken

Adres Estadio-La-Rosaleda

Paseo Martiricos, s/n
29011 Málaga, Spanje


Plattegrond Estadio La Rosaleda

Hieronder staat een plattegrond van het Estadio La Rosaleda met alle vakken.
Plattegrond Estadio La Rosaleda - Malaga


Belangrijke gebeurtenissen in het Estadio La Rosaleda

https://www.instagram.com/p/BNzfvAzB1Ys/

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.