Signal Iduna Park

Dortmund, Duitsland

1974

Bouwjaar

81.360

Stadion Capaciteit: 

Borussia Dortmund

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Signal Iduna Park

Signal Iduna Park is het voetbalstadion van voetbalclub Borussia Dortmund. Het stadion is vernoemd naar de sponsor en heet eigenlijk Westfalen stadion. De supporters van Borussia Dortmund noemen het stadion dan ook nog steeds zo. Het stadion is gebouwd in 1974 omdat het oude stadion van Borussia Dortmund (Stadion Rote Erde) te klein was geworden voor het aantal belangstellende supporters. Het stadion is tijdens het WK 1974 en WK 2006 een van de speelstadions geweest. Mede door de toewijzing als speelstadion in 1974 is het gelukt om de financiering voor dit stadion rond te krijgen. Oorspronkelijk bestond het stadion uit 4 losstaande tribunes waarvan de hoeken dichtwaren. Doordat het WK 2006 eraan kwam zijn de hoeken ook verbouwd en zijn daar zit plaatsen gekomen.

Prijzen van Borussia Dortmund

  • 8x Landstitel (1956, 1957, 1963, 1995, 1996, 2002, 2011, 2012)
  • 4x DFB Pokal (1965, 1989, 2012, 2017)
  • 7x Duitse SuperCup (1989, 1995, 1996, 2008, 2013, 2014, 2019)
  • 1x Wereldbeker (1997)

Nederlandse voetbalspelers bij Borussia Dortmund

Donyell Malen, Harry Decheiver, Dennis Gentenaar, Cedric van der Gun, Alfred Nijhuis en Willi Lippens

Tickets

Borussia dortmund bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Borussia dortmund?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Signal Iduna ParkEen rondleiding door het stadion van Borussia Dortmund duurt ongeveer 75 minuten en leidt je langs de history van de club. De rondleiding is elke dag (behalve wedstrijddagen) tussen 10:00 en 18:00 uur en kost € 9,- (volwassene) € 6,- (kinderen).


Capaciteit van Signal Iduna Park

Het stadion van Borussia Dortmund heeft een capaciteit van 81.365 plaatsen voor de toeschouwers. Op de Zuidtribune beschikt het stadion over een statribune met maar liefst plek voor 25.000 toeschouwers. Dit maakt de sfeer in het stadion heel erg uniek. Bij de bouw van het stadion was er plaats voor 54.00 toeschouwers. Dit is door meerdere verbouwingen gegroeid naar het huidige aantal van 81.365.

Uitvak van Signal Iduna ParkHet uitvak bevindt zich op de Noord tribune en zit onderaan bij het veld in vak 08, 60, 61, 70, 71 en 75. Het biedt plaats aan 2.000 tot 3.000 toeschouwers.

Plattegrond Signal Iduna Park

Hiernaast staat een plattegrond van Signal Iduna Park met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar Borussia Dortmund te reizen, moet je naar het Signal Iduna Park (het stadion van Borussia Dortmund) in Dortmund, Duitsland. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar Borussia Dortmund te komen:

1:Reis naar Dortmund: Als je niet al in Dortmund bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan afhankelijk van je locatie betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Dortmund reist.

 2:Tram naar Signal Iduna Park: Vanuit het centrum van Dortmund kun je tramlijn U45 nemen om naar het Signal Iduna Park te komen. De halte bij het stadion is "Stadion." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de exacte locatie waar je start.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar het Signal Iduna Park. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund:

1:NH Dortmund: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

2:Steigenberger Hotel Dortmund: Dit is een luxe hotel in de buurt van het stadion met prachtige kamers en uitstekende voorzieningen.

3:A&O Dortmund Hauptbahnhof: Dit budgetvriendelijke hotel bevindt zich nabij het centraal station van Dortmund en biedt eenvoudige en schone kamers.

4:Radisson Blu Hotel Dortmund: Dit hotel bevindt zich in het stadscentrum van Dortmund en is gunstig gelegen voor toegang tot het stadion en andere bezienswaardigheden.

5:Holiday Inn Express Dortmund: Dit hotel biedt comfortabele accommodatie en bevindt zich in de buurt van het stadion en het stadscentrum.

Luchthaven

Luchthaven Dortmund (Dortmund Airport - DTM): Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Dortmund.