Selhurst Park

Londen, Engeland

1924

Bouwjaar

26.309

Stadion Capaciteit: 

Crystal Palace

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Selhurst Park

Selhurst Park is het voetbalstadion van Crystal Palace en ligt in het zuiden van Londen. Het stadion is gebouwd in 1924 en is naast de thuisbasis van Crystal Palace ook de tijdelijk de thuisbasis geweest van Charlton Athletic (1985 - 1991) en FC Wimbledon (1991 - 2003). De tijdelijke onderkomen van deze twee clubs kwam vooruit de staat van de toenmalige stadions van deze clubs die niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen die gesteld werden aan een stadion. Het stadion heeft in 2013 en 2014 zijn laatste renovaties ondergaan waarbij de stoeltjes werden vervangen in het stadion en lounges en bars aangebracht.

Prijzen van Crystal Palace

    2X ENGLISH 2ND TIER CHAMPION
    93/94 ,  78/79


1X ENGLISH 3RD TIER CHAMPION  
1920/21

Nederlandse voetbalspelers bij Crystal Palace

Jeroen Boere, Edgar Davids, Kemy Agustien, Patrick van Aanholt, Frank de Boer en Jaïro Riedewald

Tickets

Crystal Palace bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Crystal Palace?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Selhurst Park

De rondleidingen in het stadion van Crystal Palace kunnen dagelijk geboekt worden tussen 10:30 en 15:30 behalve op wedstrijddagen. Een ticket kost € 15,- (volwassene) en € 9,- (kinderen).

Capaciteit van Selhurst Park

De Capaciteit van het stadion van Crystal Palace is 26.255 zitplaatsen. Deze zijn allemaal overdekt waarbij er op de Holmesdale stand beschikt over een tweede ring. Dit is ook de tribune waar de harde kern van Crystal Palace plaats neemt tijdens de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de Premier league zit het stadion over het algemeen vol. Toen het nog in de Championship uitkwam zaten er gemiddeld 15.000 toeschouwers bij de wedstrijden. Dit typische Engelse stadion heeft ook zijn tribunes een naam gegeven en deze luisteren naar:


Holmesdale Stand - 8.147 zitplaatsen - De enige tribune in het stadion met een tweede ring (2.806 zitplaatsen). Dit is de nieuwste tribune (gebouwd in 1994-1995) en hier bevindt zich ook de harde kern van Crystal Palace.

Arthur Wait Stand - 9.754 zitplaatsen - Deze tribune is vernoemd naar de voorzitter die de tribune geopend heeft in 1969.

Main Stand - 6.163 zitplaatsen - Dit is de oudste tribune in het stadion en staat er vanaf het begin in 1924.

Whitehorse Lane Stand - 2.245 zitplaatsen + VIP boxen - Dit is de familie tribune en de sponsor tribune die beschikt over 24 boxe

Uitvak van Selhurst Park

Het uitvak van Crystal Palace bevindt zich op de Arthur Wait Stand en biedt plaats aan 2.600 supporters.


© Sfeer op Selhurst Park -Foorball Stadiums

Plattegrond van Selhurst Park

Hiernaast staat een plattegrond van Selhurst Park met alle vakken.

OV

Het stadion is het beste te bereiken met de trein. Zowel het station Selhurst als het station Thornton Heath ligt op 5 tot 10 minuten lopen van de grond. De stations worden bediend door treinen afkomstig van de stations Victoria en London Bridge in het centrum. De reis duurt 25 tot 30 minuten. Treinen stoppen ook bij Clapham Junction. Norwood Junction station ligt aan de andere kant van Selhurst Park op een vergelijkbare afstand. Het heeft service vanaf station London Bridge en arriveert sneller dan de bovengenoemde treinen (in 10 tot 15 minuten). Er zijn verder een paar bussen die verbinding maken met het stadion. Bus 468 kan worden gepakt vanaf Elephant & Castle en bus X68 kan worden genomen vanaf Russel Square in The City of Waterloo Station. Beide bussen passeren het stadion op Whitehorse Lane.

Hotels in de buurt

Best Western London Queens Crystal Palace Hotel: Dit hotel ligt op korte loopafstand van Crystal Palace Park en biedt comfortabele accommodaties.

Euro Queens Hotel: Dit hotel bevindt zich in de buurt van Crystal Palace Station en biedt eenvoudige kamers en gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer.

The Alma Hotel: Dit gezellige hotel bevindt zich in de buurt van het station Crystal Palace en biedt comfortabele accommodaties en een pub op het terrein.

Queens Hotel: Dit hotel is gunstig gelegen nabij Crystal Palace Park en biedt een verscheidenheid aan kamertypes.

Mantegna: Dit is een budgetoptie voor reizigers op zoek naar een voordelige plek om te verblijven in de buurt van Crystal Palace.

Antoinette Hotel Wimbledon: Hoewel niet direct in Crystal Palace gelegen, is dit hotel gunstig als je Crystal Palace en omliggende gebieden wilt verkennen. Het hotel biedt moderne kamers en ligt op een korte treinrit van Crystal Palace.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen controleert op boekingswebsites, zoals Booking.com, TripAdvisor of Expedia, en let op beoordelingen van andere reizigers om de juiste accommodatie te kiezen die aan je behoeften voldoet. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en evenementen in de omgeving. Het is verstandig om van tevoren te reserveren als je van plan bent Crystal Palace te bezoeken.

Vliegvelden in de buurt

  1. London Gatwick Airport (LGW): Gatwick Airport ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Crystal Palace Park. Het is een van de drukste luchthavens in Londen en biedt tal van binnenlandse en internationale vluchten.

  2. London Heathrow Airport (LHR): Heathrow Airport ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Crystal Palace Park. Het is een van de grootste luchthavens ter wereld en biedt uitstekende internationale vluchtmogelijkheden.

  3. London City Airport (LCY): London City Airport ligt op ongeveer 15 kilometer ten oosten van Crystal Palace Park. Het is een handige optie voor zakelijke reizigers en biedt verbindingen met enkele Europese bestemmingen.

De keuze van de luchthaven hangt af van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Na aankomst op een van deze luchthavens, kun je gebruikmaken van treinen, metro's, bussen en taxi's om naar Crystal Palace Park te reizen. Houd rekening met de verkeers- en vervoersomstandigheden in Londen, vooral tijdens drukke periodes en evenementen. Het is raadzaam om je vluchten en accommodatie van tevoren te plannen voor een soepele reis naar Crystal Palace Park.