Selhurst Park

Londen, Engeland

1924

Opgericht in:

26.309

Stadion Capaciteit:

Crystal Palace

Thuis van:

crystal-palace-logo

Selhurst Park

Selhurst Park is het voetbalstadion van Crystal Palace en ligt in het zuiden van Londen. Het stadion is gebouwd in 1924 en is naast de thuisbasis van Crystal Palace ook de tijdelijk de thuisbasis geweest van Charlton Athletic (1985 - 1991) en FC Wimbledon (1991 - 2003). De tijdelijke onderkomen van deze twee clubs kwam vooruit de staat van de toenmalige stadions van deze clubs die niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen die gesteld werden aan een stadion. Het stadion heeft in 2013 en 2014 zijn laatste renovaties ondergaan waarbij de stoeltjes werden vervangen in het stadion en lounges en bars aangebracht.

Highlights van Crystal Palace

trofee

Prijzen van Crystal Palace

  1. Geen prijzen
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Crystal Palace

Jeroen Boere, Edgar Davids, Kemy Agustien, Patrick van Aanholt, Frank de Boer en Jaïro Riedewald

Een rondleiding op Selhurst Park

De rondleidingen in het stadion van Crystal Palace kunnen dagelijk geboekt worden tussen 10:30 en 15:30 behalve op wedstrijddagen. Een ticket kost € 15,- (volwassene) en € 9,- (kinderen).

Ook Crystal Palace bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

selhurst-park

Capaciteit van Selhurst Park

De Capaciteit van het stadion van Crystal Palace is 26.255 zitplaatsen. Deze zijn allemaal overdekt waarbij er op de Holmesdale stand beschikt over een tweede ring. Dit is ook de tribune waar de harde kern van Crystal Palace plaats neemt tijdens de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de Premier league zit het stadion over het algemeen vol. Toen het nog in de Championship uitkwam zaten er gemiddeld 15.000 toeschouwers bij de wedstrijden. Dit typische Engelse stadion heeft ook zijn tribunes een naam gegeven en deze luisteren naar:


Holmesdale Stand - 8.147 zitplaatsen - De enige tribune in het stadion met een tweede ring (2.806 zitplaatsen). Dit is de nieuwste tribune (gebouwd in 1994-1995) en hier bevindt zich ook de harde kern van Crystal Palace.

Arthur Wait Stand - 9.754 zitplaatsen - Deze tribune is vernoemd naar de voorzitter die de tribune geopend heeft in 1969.

Main Stand - 6.163 zitplaatsen - Dit is de oudste tribune in het stadion en staat er vanaf het begin in 1924.

Whitehorse Lane Stand - 2.245 zitplaatsen + VIP boxen - Dit is de familie tribune en de sponsor tribune die beschikt over 24 boxe

uitvak-selhurst-park

Uitvak van Selhurst Park

Het uitvak van Crystal Palace bevindt zich op de Arthur Wait Stand en biedt plaats aan 2.600 supporters.


© Sfeer op Selhurst Park -Foorball Stadiums

plattegrond-selhurst-park

Plattegrond van Selhurst Park

Hiernaast staat een plattegrond van Selhurst Park met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion is het beste te bereiken met de trein. Zowel het station Selhurst als het station Thornton Heath ligt op 5 tot 10 minuten lopen van de grond. De stations worden bediend door treinen afkomstig van de stations Victoria en London Bridge in het centrum. De reis duurt 25 tot 30 minuten. Treinen stoppen ook bij Clapham Junction. Norwood Junction station ligt aan de andere kant van Selhurst Park op een vergelijkbare afstand. Het heeft service vanaf station London Bridge en arriveert sneller dan de bovengenoemde treinen (in 10 tot 15 minuten). Er zijn verder een paar bussen die verbinding maken met het stadion. Bus 468 kan worden gepakt vanaf Elephant & Castle en bus X68 kan worden genomen vanaf Russel Square in The City of Waterloo Station. Beide bussen passeren het stadion op Whitehorse Lane.


er zijn geen hotels die direct dichtbij het stadion ligt, wel zijn er hotels in de stad zoals, Croydon hotel die ligt in de stad maar niet in de buurt van het stadion. wil je het stadion bereiken via het buitenland kan je het beste een vlucht nemen naar London.