SchücoArena

Bielefeld, Duitsland

1926

Bouwjaar

27.300

Stadion Capaciteit: 

 DSC Arminia Bielefeld

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

SchücoArena

De SchücoArena is gevestigd in de Duitse stad Bielefeld en is het thuisstadion van de Duitse voetbalclub Arminia Bielefeld. Het stadion heeft een capaciteit voor 27.300 toeschouwers. Vroeger heette het stadion Bielefelder Alm, dankzij een sponsor deal heet het stadion nu SchücoArena.

De bouw van de nieuwe hoofdtribune ook wel Osttribune genoemd, deze verbouwing was geschat op een bedrag van 11 miljoen euro. uiteindelijk kwam het bedrag uit op 19 miljoen euro. Dit zorgde voor een grote financiële crisis in de stad Bielefeld, waardoor de club geld moest lenen van de DFB. Deze lening ging gepaard met een puntenaftrek waardoor de club degradeerde naar de 3. Liga. In 2020 promoveerde Arminia Bielefeld naar de Bundesliga.

Prijzen van DSC Arminia Bielefeld

  • 4x 2. Bundesliga (1978, 1980, 1999, 2020)
  • 2x Kampioen West-Duitsland (1922, 1923)
  • 9x Kampioen Westfalen (1913, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1933)

Nederlandse voetbalspelers bij Ajax

Anass Achahbar, Kees Bregman, Romano Denneboom, Jean-Paul de Jong, Erik Groeleken, Michael Lamey, Rob Maas, Roberto Straal, Koen van der Biezen, Mike van der Hoorn, Michel Vlap, Thijs Waterink

Tickets

DSC Arminia Bielefeld bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar DSC Arminia Bielefeld?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in SchücoArena

Een rondleiding in het ShücoArena kost het volgende.

Voor een volwassen persoon: 9€

Voor kinderen tot 14 jaar: 7€

Capaciteit van het SchücoArena

Schüco Arena Capaciteit

De Schüco Arena, gelegen in Bielefeld, Duitsland, biedt plaats aan ongeveer 26.515 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden. Het stadion heeft in de loop der jaren enkele renovaties ondergaan om het up-to-date te houden en te voldoen aan de behoeften van de fans. Het staat bekend om zijn sfeervolle ambiance, die vooral tijdens wedstrijden voelbaar is.

Fanatieke Ondersteuning

De fanatieke aanhang van DSC Arminia Bielefeld vind je voornamelijk in verschillende secties van het stadion, zoals tribune Oost en tribune West. De supporters van de club creëren een geweldige sfeer met gezang en aanmoedigingen, waardoor de Schüco Arena een echte vesting voor de thuisploeg wordt. De club heeft een trouwe en gepassioneerde fanbase die altijd klaarstaat om hun team te ondersteunen.

Uitvak

Voor uitsupporters bevindt het uitvak zich meestal in een specifieke sectie van het stadion, waar ze de gelegenheid krijgen om hun team aan te moedigen tijdens uitwedstrijden. De exacte capaciteit van het uitvak kan variëren, afhankelijk van de specifieke wedstrijd en veiligheidsmaatregelen. Bij sommige wedstrijden kunnen extra secties beschikbaar worden gesteld, zodat de uitsupporters voldoende ruimte hebben om hun team aan te moedigen.

Uitvak van de SchücoArena


Hier is het uitvak van Het Schüco Arena in Bielefeld, Duitsland. Vanuit dit perspectief hebben de fans en supporters van de uitspelende ploeg een duidelijk zicht op het veld.

Het uitvak bevindt zich in de vakken 416 en 417 op de tweede ring van het stadion. Tijdens Europese wedstrijden heeft Het Schüco Arena de mogelijkheid om ook vak 414 en 415 ter beschikking te stellen van de uitspelende club, zodat zij voldoende toeschouwers kunnen meenemen om hun team aan te moedigen. In totaal biedt het uitvak plaats aan ongeveer 1.600 toeschouwers.

Dit gedeelte van het stadion is het toneel van intense rivaliteit en gepassioneerde steun, aangezien de uitspelende fans hun team aanmoedigen in een omgeving die vaak vijandig is voor de bezoekende ploeg. Het uitvak is de plek waar de loyaliteit en toewijding van de fans van beide teams het meest duidelijk naar voren komen, wat zorgt voor een onvergetelijke voetbalbeleving.
Plattegrond Schüco Arena

Hier staat een plattegrond van de SchücoArena met alle vakken.

OV

Met de trein:

Reis naar Bielefeld met de trein. Bielefeld heeft een centraal treinstation (Hauptbahnhof) dat goed verbonden is met andere Duitse steden.

Vanaf het treinstation kun je een lokale trein (S-Bahn) of bus nemen naar het stadion. Je kunt de actuele vertrektijden en routes controleren op het treinstation of online via de website van de Duitse spoorwegen (Deutsche Bahn).

Zorg ervoor dat je uitstapt bij het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte bij Het Schüco Arena. Het stadion ligt in de wijk Dornberg, en je kunt de aanwijzingen opvolgen om er te komen.

Met de bus:

Je kunt ook met de bus naar Bielefeld reizen. Er zijn verschillende buslijnen die de stad bedienen.

Eenmaal in Bielefeld kun je lokale bussen nemen naar Het Schüco Arena. Raadpleeg de dienstregeling en routes van de lokale busmaatschappij voor specifieke informatie.

Hotels in de buurt

  1. Park Inn by Radisson Bielefeld: Dit hotel ligt op korte afstand van Het Schüco Arena en biedt comfortabele accommodaties en moderne voorzieningen.
  2. B&B Hotel Bielefeld: Een betaalbare optie met schone kamers en een gunstige ligging voor stadionbezoekers.
  3. Mercure Hotel Bielefeld Johannisberg: Dit hotel biedt een prachtig uitzicht op Bielefeld en heeft stijlvolle kamers.
  4. Golden Tulip Bielefeld City: Een centraal gelegen hotel met moderne faciliteiten en een gastvrije sfeer.
  5. Charly's House Bielefeld: Een budgetvriendelijk hotel met eigentijdse kamers en goede verbindingen naar het stadion.