San Mamés

Athletic Bilbao

1913

Bouwjaar

53.332

Stadion Capaciteit: 

Athletic Bilbao

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  San Mamés

San Mames is het voetbalstadion van Athletic Bilbao. In 1913 is het San Mamés gebouwd. Deze stadion had toen der tijd een capaciteit van 39.750 plaatsen en had als bijnaam La Catedral (De Kathedraal). Tot 1982 was San Mamés het oudste voetbalstadion in Spanje.


Op 26 mei 2010 werd het San Mamés volledig gesloopt. Hiervoor werd er vervolgens een nieuwe San Mamés gebouwd. De nieuwe San Mamés, die is geopend op 16 september 2013, biedt plaats aan 53.332 toeschouwers. De architecten van het nieuwe stadion zijn de Basken César Azkarate en Mikel Sanz de Prit.


Wat zo uniek is aan deze stadion is belichting aan de buitenkant. Net als de Allianz Arena heeft San Mamés lichtpanelen aan de buitenkant van het stadion, deze zorgen uiteraard elke avond voor veel spektakel.

Prijzen van Athletic Bilbao

  • 1x Kleine Wereldbeker (clubs): 1967
  • 8x Primera División: 1929/30, 1930/31, 1933/34, 1935/36, 1942/43, 1955/56, 1982/83, 1983/84
  • 24x Copa del Rey: 1901/02, 1902/03, 1903/04, 1909/10, 1910/11, 1913/14, 1914/15, 1915/16, 1920/21, 1922/23, 1929/30, 1930/31, 1931/32, 1932/33, 1942/43, 1943/44, 1944/45, 1949/50, 1954/55, 1955/56, 1957/58, 1968/69, 1972/73, 1983/84
  • 4x Supercopa de España: 1950, 1985, 2015, 2021

Nederlandse voetbalspelers bij
Athletic Bilbao

Geen Nederlandse spelers bij Athletic Bilbao

Tickets

Athletic Bilbao bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Athletic Bilbao?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van San Mamés

In totaal heeft San Mames plek voor 53.229 toeschouwers. Hiervan zijn 3000 plekken Premium & VIP Seats, daarnaast zijn er ook nog eens 100 skyboxes. Het San Mames stadion is 116.760 m2 groot. 

Binnen dit stadion zijn er vele voorzieningen:

 Officiële museum, restaurant, officiële club winkel, indoor trainings faciliteiten,  indoor zwembad, gym en warming up ruimtes.  

Uitvak van San Mamés

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van San Mamés zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van de Sam Mamés, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

Plattegrond San Mamés

Hier staat een plattegrond van San Mamés met alle vakken.

OV

Om openbaar vervoer (OV) informatie te krijgen naar het San Mamés-stadion in Bilbao, Spanje, raad ik je aan om gebruik te maken van lokale OV-informatiebronnen, apps of websites. Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen om OV-informatie te vinden:

 1. Gebruik OV-apps en websites: Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die OV-routes en schema's in Bilbao en omgeving aanbieden. Populaire apps zoals Google Maps, Moovit, of de lokale OV-informatieapp in Bilbao kunnen nuttig zijn.

 2. Zoek op Google Maps: Open de Google Maps-app of bezoek de website en voer "San Mamés-stadion" als bestemming in. Google Maps zal je vervolgens verschillende OV-opties, routes en tijdschema's laten zien.

 3. Lokale OV-autoriteit: Je kunt ook rechtstreeks naar de website van de lokale OV-autoriteit in Bilbao gaan voor gedetailleerde informatie. In Bilbao is dit Bilbao Bizkaia Transport Consortium (CTB).

 4. Metro Bilbao: Als je de metro wilt gebruiken, kun je informatie vinden op de officiële website van Metro Bilbao. Het San Mamés-stadion ligt dicht bij verschillende metrostations.

 5. Buslijnen: Je kunt ook informatie vinden over buslijnen die het stadion bedienen op de website van het openbaar vervoer in Bilbao. De website bevat informatie over routes, haltes en dienstregelingen.

 6. Taxi's en ridesharing: Als je geen gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, kun je ook taxi's of ridesharing-services zoals Uber overwegen.

Houd er rekening mee dat OV-schema's en -routes kunnen variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip, dus het is raadzaam om de meest actuele informatie te raadplegen voordat je op reis gaat.

Hotels in de buurt

Er zijn verschillende hotels in de buurt van het San Mamés-stadion in Bilbao, Spanje, die je kunt overwegen voor je verblijf. De keuze van een hotel hangt af van je budget, voorkeuren en beschikbaarheid. Hier zijn enkele hotels in de buurt van San Mamés:

 1. Hotel Gran Bilbao: Dit moderne hotel ligt op loopafstand van San Mamés en biedt comfortabele kamers, een restaurant en een fitnessruimte.

 2. NH Collection Villa de Bilbao: Gelegen in het stadscentrum, op ongeveer 10 minuten lopen van San Mamés, biedt dit hotel kamers met uitzicht op de stad, een fitnessruimte en een restaurant.

 3. Barceló Bilbao Nervión: Dit stijlvolle hotel ligt aan de oevers van de rivier de Nervión en biedt kamers met prachtig uitzicht, een restaurant en gemakkelijke toegang tot het stadion.

 4. Hotel Ercilla: Dit klassieke hotel ligt in het stadscentrum en op loopafstand van San Mamés. Het heeft comfortabele kamers en diverse eetgelegenheden.

 5. Sercotel Coliseo: Gevestigd in een historisch gebouw in het hart van de stad, dit hotel biedt elegante kamers en bevindt zich op korte afstand van het stadion.

 6. Hotel Silken Indautxu Bilbao: Dit hotel ligt in de buurt van het stadion en heeft moderne kamers, een restaurant en een bar.

 7. Hotel Miro: Dit designhotel ligt in de wijk Ensanche, niet ver van San Mamés. Het biedt stijlvolle kamers en een dakterras met een prachtig uitzicht.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen controleert op boekingssites zoals Booking.com, Expedia, of de officiële websites van de hotels. Het is ook verstandig om recensies en beoordelingen van andere gasten te lezen om de juiste keuze te maken voor je verblijf in de buurt van het San Mamés-stadion.

Luchthavens in de buurt

Als je van plan bent om naar Bilbao en het San Mamés-stadion te reizen, zul je waarschijnlijk aankomen op de luchthaven van Bilbao. Hier zijn enkele details over de luchthaven en informatie over hoe je van de luchthaven naar het stadion kunt reizen:

Luchthaven van Bilbao (Aeropuerto de Bilbao):

 • De luchthaven van Bilbao, officieel bekend als Aeropuerto de Bilbao, is de belangrijkste luchthaven in de regio Baskenland in Noord-Spanje.
 • Luchthavencode: BIO
 • De luchthaven ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Bilbao.

Van de luchthaven naar het San Mamés-stadion:

 1. Taxi: De snelste en meest handige manier om van de luchthaven naar het stadion te komen, is per taxi. Taxistandplaatsen bevinden zich meestal buiten de terminalgebouwen.

 2. Luchthavenbus: De luchthaven van Bilbao is goed verbonden met het stadscentrum via de Bizkaibus A3247-busdienst. Deze bus vertrekt vanaf de luchthaven en stopt op verschillende locaties in het stadscentrum, waaronder het Termibus-station. Vanaf Termibus kun je overstappen op de metro of een andere vorm van openbaar vervoer naar San Mamés.

 3. Metro: De luchthaven van Bilbao heeft ook een metrostation, "Aeropuerto," dat verbonden is met lijn L3 van de metro. Je kunt de metro nemen naar station "San Mamés," dat zich op korte loopafstand van het stadion bevindt.

 4. Autoverhuur: Als je van plan bent om de omgeving te verkennen of flexibel te zijn tijdens je verblijf, kun je ook overwegen om een auto te huren op de luchthaven.

De reistijd van de luchthaven naar het San Mamés-stadion varieert afhankelijk van het gekozen vervoermiddel en het verkeer, maar over het algemeen duurt het niet langer dan 15-20 minuten met de auto of taxi, en ongeveer 20-30 minuten met het openbaar vervoer.