Riverside Stadium

Middlesbrough, Engeland

1995

Opgericht in:

34.742

Stadion Capaciteit:

Middlesbrough FC

Thuis van:

Riverside Stadium

Het Riverside Stadium is een stadion in de Engelse plaats Middlesbrough. Het stadion biedt plaats aan 34.742 toeschouwers en is sinds 1995 de vaste thuishaven van voetbalclub Middlesbrough FC. Hiervoor  tussen 1904 en 1995, werden de thuiswedstrijden gespeeld op Ayresome Park. De eerste thuiswedstrijd in het Riverside Stadium werd gespeeld op 26 augustus 1995 tegen Chelsea dat eindigde in een 2-0 overwinning voor Middlesbrough FC.  De club heeft toestemming gekregen van de gemeente om het stadion indien nodig uit te breiden naar zo'n 42.000 zitplaatsen.

Highlights van het Riverside Stadium

trofee

Prijzen van Middlesbrough FC

  • 1x  ENGELSE LEAGUE CUP (2004)
  • 4x ENGLISH 2ND TIER CHAMPION (1927, 1929, 1974, 1995)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Middlesbrough FC

Boudewijn Zenden, George Boateng, Marten de Roon, Anfernee Dijksteel

rondleiding

Een rondleiding in het Riverside Stadium

Er zijn stadion tour beschikbaar in het Riverside Stadium op maandag, donderdag en zondag. Een tour kaartje voor volwassenen kost 10 pond en voor kinderen 5 pond. Ook bieden ze VIP tours aan dat kost 15 pond per kaartje voor volwassenen en 8 pond voor kinderen.

Ook het Riverside Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van het Riverside Stadium

Het stadion biedt plaats aan 34.742 toeschouwers. Het recordaantal toeschouwers in het Riverside Stadium werd bereikt tijdens een Premier League wedstrijd tegen Norwich City op 28 december 2004, toen waren er 34.836 toeschouwers aanwezig.

Uitvak van het Riverside Stadium

Vanuit dit oogpunt ziet u het uitvak in het Riverside Stadium.

Plattegrond Riverside Stadium

Hier staat een plattegrond van het Riverside Stadium met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het Riverside Stadium ligt net ten noordoosten van het stadscentrum van Middlesbrough en het centraal station van de stad. Het stadion ligt aan de oevers van de rivier de Tees.


Het is slechts 10 tot 15 minuten lopen van het treinstation van Middlesbrough. Het stadscentrum ligt direct ten zuiden van het station en is daarmee ook op korte loopafstand van het stadion.

Er is geen hotel direct bij het stadion, maar de Jurys Inn en Holiday Inn Express in het stadscentrum liggen op loopafstand en krijgen goede recensies. Klik hier voor een overzicht van hotels in de buurt van het Riverside Stadium.