johan-cruijff-arena

RheinEnergieStadion

Mainz, Duitsland

1923

Opgericht in:

50.000

Stadion Capaciteit:

1. FC Köln

Thuis van:

fc-koln

RheinEnergieStadion

Het RheinEnergieStadion is het voetbalstadion van 1.FC Köln en ligt in Keulen. Het stadion is gebouwd in 1923 en heeft deelgenomen als speeldstadion aan het EK 1988 en WK 2006. Het WK 1974 heeft geen doorgang gevonden doordat de kosten voor de renovatie te hoog opliepen. De renovatie is uiteindelijk zelfs halverwege stop gezet. 1. FC Köln speelt sinds 1948 in het stadion. Hiervoor speelde Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07 in het stadion.

Voordat het stadion gesponsord werd luisterde het naar de naam Müngersdorfer Stadion. Naast dat er gevoetbald wordt door 1. FC Köln is het ook de thuisbasis van American football club Cologne Centurions. Het stadion werd gebouwd om de werkloosheid (die erg hoog was in die tijd) te verminderen. Er hebben ruim 15.000 arbeiders gewerkt aan het stadion. Voor de Tweede Wereldoorlog was het stadion ook het decor van atletiekwedstrijden.

Highlights van 1. FC Köln

prijzen

Prijzen van 1. FC Köln 

  • 3x Landstitel (1962, 1964, 1978)
  • 4x DFB Pokal (1968, 1977, 1978, 1983)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 1. FC Köln

Bart Carlier,  Michel van de Korput, Frans de Munck en Anthony Lurling

Ook 1. FC Köln bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in RheinEnergieStadion

Tijdens de laatste renovatie (2002 - 2004) is er een museum van 1. FC Köln gebouwd in het stadion. Hierdoor is de rondleiding door het stadion nog mooier. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost € 9,20 (volwassene) en € 6,20 (kinderen).

rheinenergiestadion

Capaciteit van RheinEnergieStadion

De capaciteit van het stadion van 1. FC Köln is 50.000 tijdens wedstrijden in de Bundesliga. Tijdens Internationale wedstrijden van het Duitse nationale elftal kunnen er 46.134 supporters in. Het stadion bestaat uit 4 aparte tribunes waardoor de hoeken van het stadion dicht gemaakt zijn.

uitvak-rheinenergiestadion

Uitvak van RheinEnergieStadion

Het uitvak van 1. FC Köln bevindt zich op de Noord Oost hoek van het stadion. Het uitvak biedt maximaal plaats aan 5.000 toeschouwers.


© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project

plattegrond-rheinenergiestadion

Plattegrond RheinEnergieStadion

Hiernaast staat een plattegrond van RheinEnergieStadion met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

The stadium can be easily reached by car from the A1 motorway, which runs west of the city. Take exit 103 and follow the Aachener Straße east towards the city centre. After a little more than a kilometre the stadium will turn up on your right. Following the Aachener Straße further east will get you to the city centre of Cologne.

If using public transport, one can reach the stadium with tram line 1. From station Neumarkt in the city centre it takes about 15 minutes to reach stop RheinEnergieStadion.

On matchdays special tram services connect the Hauptbahnhof railway station and station Neumarkt with the stadium. The fare is included in the match ticket.