Rhein-Neckar Arena

Hoffenheim, Duitsland

2009

Bouwjaar

30.164

Stadion Capaciteit: 

TSG 1899 Hoffenheim

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Rhein-Neckar Arena

De Rhein-Neckar Arena is het voetbalstadion waar TSG 1899 Hoffenheim haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is gelegen in het Duitse Sinsheim. Op 24 januari 2009 werd het stadion geopend met een wedstrijd van het eerste elftal van TSG 1899 Hoffenheim tegen een selectie van spelers uit de regio. Paul Niederberghaus & Partner is het architectenbureau dat het €60 miljoen euro kostende stadion heeft ontworpen. De bouw van het stadion duurde 1,5 jaar. 

Opvallend genoeg draagt Rhein-Neckar-Arena stadion, als een van de weinige Duitse stadions, geen naam van een sponsor. De Rhein-Neckar Arena is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van Dietmar Hopp. Hopp is één van de grondleggers SAP, een bedrijf dat opereert in de softwarebranche. De zakenman, die in zijn jeugd voor TSG Hoffenheim speelde, ontketende vanaf 1990 een sportieve revolutie binnen de club. In 18 jaar promoveerde de club in de A-klasse, Bezirks-, Landes- en Verbandsliga, Oberliga Baden-Württemberg, Regionalliga Süd en 2. Bundesliga. In het seizoen 2008-2009 maakte de TSG Hoffenheim haar debuut in de 1. Bundesliga. Na 17 wedstrijden stond TSG Hoffenheim zelfs spectaculair bovenaan. 

Prijzen van TSG 1899 Hoffenheim

  • Geen prijzen

Nederlandse voetbalspelers bij TSG 1899 Hoffenheim

Huub Stevens, Ryan Babel en Edson Braafheid

Tickets

TSG 1899 Hoffenheim bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar TSG 1899 Hoffenheim?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Rhein-Neckar Arena

Het is mogelijk om een rondleiding te volgen in de Rhein-Neckar-Arena. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Rondleidingen zijn er tijdens de zomermaanden iedere zaterdag en gedurende het seizoen op zaterdagen als de club thuis speelt. Rondleidingen starten om 10:30, 11:30, 12:30 en 13:30 uur. Een rondleiding kost € 5,00. Tickets voor rondleidingen zijn te koop in de fanshop in het stadion.  

Voor meer informatie over de rondleiding in de Rhein-Neckar-Arena kunt u contact opnemen met arenatour@achtzehn99.de

Capaciteit van Rhein-Neckar Arena

Het stadion biedt plaats aan 30.164 toeschouwers. Van dit aantal zijn 1.450 plaatsen gereserveerd als businessplaatsen. Daarnaast zijn er in het stadion 40 loges op de westelijke tribune. Rondom het stadion zijn er 2.500 parkeerplaatsen voor toeschouwers en nog eens 2.500 parkeerplaatsen voor media, sponsoren en reisorganisaties. De vier zijdes van het stadion hebben een eigen naam: Nord Kurve, Ost Tribune, Bitburger Kurve (zuidelijke tribune) and East Tribune.

Uitvak van Rhein-Neckar Arena

Het uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.

Plattegrond Rhein-Neckar Arena

Hiernaast staat een plattegrond van het Rhein-Neckar Arena met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar de Rhein-Neckar Arena te reizen, moet je naar het stadion van TSG 1899 Hoffenheim in Sinsheim, Duitsland. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar de Rhein-Neckar Arena te komen:

1:Reis naar Sinsheim: Als je niet al in Sinsheim bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Sinsheim reist, afhankelijk van je locatie.

2:Tram naar de Rhein-Neckar Arena: Vanuit het stadscentrum van Sinsheim kun je tramlijn S5 nemen om naar de Rhein-Neckar Arena te komen. De halte bij het stadion is "Sinsheim Rhein-Neckar Arena." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de exacte locatie.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar de Rhein-Neckar Arena. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van de Rhein-Neckar Arena in Sinsheim, Duitsland:

1:Hotel Sinsheim: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

2:Hotel Bär: Dit is een charmant hotel in de buurt van het stadion, met schone en eenvoudige kamers.

3:Hotel Bistro Europa La Fenice: Dit hotel ligt in de buurt van het stadion en biedt comfortabele accommodatie en eetgelegenheden.

4:Cross-Country-Hotel Hirsch: Dit is een landelijk gelegen hotel in de buurt van Sinsheim en het stadion, met rustige kamers en sfeervolle omgeving.

5:Hotel El Camino: Dit budgetvriendelijke hotel bevindt zich in de buurt van het stadion en biedt eenvoudige accommodatie.

Luchthaven

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Sinsheim en de Rhein-Neckar Arena is de luchthaven van Stuttgart (Flughafen Stuttgart - STR). Deze luchthaven is ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Sinsheim en is een van de belangrijkste internationale luchthavens in de regio.

Als je vanaf de luchthaven van Stuttgart naar Sinsheim en de Rhein-Neckar Arena wilt reizen, kun je de volgende stappen volgen:

1:Aankomst op de luchthaven van Stuttgart: Nadat je op de luchthaven van Stuttgart aankomt, kun je met de trein, taxi of huurauto naar Sinsheim reizen.

2:Van Stuttgart naar Sinsheim: Je kunt de trein nemen vanaf het centraal station van Stuttgart naar Sinsheim. De reistijd met de trein is meestal ongeveer 1,5 tot 2 uur.