Rhein-Neckar Arena

Hoffenheim, Duitsland

2009


Opgericht in:

30.164


Stadion Capaciteit:

TSG 1899 Hoffenheim

Thuis van:


  tsg-1899-hoffenheim-logo

  Rhein-Neckar Arena

  De Rhein-Neckar Arena is het voetbalstadion waar TSG 1899 Hoffenheim haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is gelegen in het Duitse Sinsheim. Op 24 januari 2009 werd het stadion geopend met een wedstrijd van het eerste elftal van TSG 1899 Hoffenheim tegen een selectie van spelers uit de regio. Paul Niederberghaus & Partner is het architectenbureau dat het €60 miljoen euro kostende stadion heeft ontworpen. De bouw van het stadion duurde 1,5 jaar. 

  Opvallend genoeg draagt Rhein-Neckar-Arena stadion, als een van de weinige Duitse stadions, geen naam van een sponsor. De Rhein-Neckar Arena is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van Dietmar Hopp. Hopp is één van de grondleggers SAP, een bedrijf dat opereert in de softwarebranche. De zakenman, die in zijn jeugd voor TSG Hoffenheim speelde, ontketende vanaf 1990 een sportieve revolutie binnen de club. In 18 jaar promoveerde de club in de A-klasse, Bezirks-, Landes- en Verbandsliga, Oberliga Baden-Württemberg, Regionalliga Süd en 2. Bundesliga. In het seizoen 2008-2009 maakte de TSG Hoffenheim haar debuut in de 1. Bundesliga. Na 17 wedstrijden stond TSG Hoffenheim zelfs spectaculair bovenaan. 

  Highlights van TSG 1899 Hoffenheim

  prijzen

  Prijzen van TSG 1899 Hoffenheim

  1. Geen prijzen
  nederlandse-vlag

  Nederlandse voetbalspelers bij TSG 1899 Hoffenheim

  Huub Stevens, Ryan Babel en Edson Braafheid

  Ook de Rhein-Neckar Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

  rhein-neckar-arena

  Capaciteit van Rhein-Neckar Arena

  Het stadion biedt plaats aan 30.164 toeschouwers. Van dit aantal zijn 1.450 plaatsen gereserveerd als businessplaatsen. Daarnaast zijn er in het stadion 40 loges op de westelijke tribune. Rondom het stadion zijn er 2.500 parkeerplaatsen voor toeschouwers en nog eens 2.500 parkeerplaatsen voor media, sponsoren en reisorganisaties. De vier zijdes van het stadion hebben een eigen naam: Nord Kurve, Ost Tribune, Bitburger Kurve (zuidelijke tribune) and East Tribune.

  uitvak-rhein-neckar-arena

  Uitvak van Rhein-Neckar Arena

  Het uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.

  © Uitvak Liverpool F.C. - The League Project
  plattegrond-rhein-neckar-arena

  Plattegrond Rhein-Neckar Arena

  Hiernaast staat een plattegrond van het Rhein-Neckar Arena met alle vakken.