Red Bull Arena

Mainz, Duitsland

1954

Opgericht in:

42.959

Stadion Capaciteit:

RB Leipzig

Thuis van:

rb-leipzig

Red Bull Arena

De Red Bull Arena is het voetbalstadion van RB Leipzig. Het stadion is gebouwd in 1954 en was één van de 12 speel stadions tijdens het WK 2006 in Duitsland. Tijdens dit WK werden er 4 groepswedstrijden en 1 2e ronde wedstrijd in gespeeld. Tot 2010 luisterde de Red Bull Arena naar de naam Zentralstadion. De bouw van het stadion was al veel eerder gepland (1920) maar door de Tweede Wereldoorlog en de crisis in de jaren 30 is dit toen niet doorgegaan. Een groot deel van het stadion is afkomstig van de puin die de Tweede Wereldoorlog achter had gelaten. Vooral de DDR gebruikte het stadion is thuishaven voor zijn Interland wedstrijden. In 2000 is het stadion in zijn geheel afgebroken en weer opgebouwd zodat het in 2004 open kon gaan voor het publiek. RB Leipzig speelt zijn wedstrijden sinds 2010 in het stadion. Hiervoor was het Sachsen Leipzig geweest die zijn wedstrijden speelde in dit stadion. Door de slechte prestatie van die club werd er alleen maar voor lege tribunes gespeeld.

Highlights van RB Leipzig

prijzen

Prijzen van RB Leipzig 

tweede divisie kampioen

(2019 ,2023) DFB-Pokal

Duitse supercup 2023

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij RB Leipzig

  1. Geen Nederlanders

Ook RB Leipzig bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

voetbalreis naar RB Leipzig bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

red-bull-arena

Capaciteit van Red Bull Arena

Het stadion van RB Leipzig kon voordat RB Leipzig erin speelde 100.000 toeschouwers huisvesten. Dit was nog voordat het stadion volledig opnieuw opgebouwd werd en er geen dak op het stadion aanwezig was. Het recordaantal toeschouwers bedraagt zelf 110.000 tijdens de wedstrijd tussen de DDR en Tsjecho-Slowakije voor de WK kwalificatie van 1958.
Het aantal plekken voor toeschouwers bedraagt nu 42.959 en 11 skyboxen. Rondom het stadion zijn er 2.070 parkeerplekken beschikbaar voor fans. De tweede ring biedt de fans de mogelijkheid om te staan in het vak. Hiervoor is een speciale constructie geplaatst die er voor zorgt dat je niet voorover valt.

uitvak-red-bull-arena

Uitvak van Red Bull Arena

Het uitvak van Red Bull Arena is gelegen aan de zuidzijde van het stadion. Het biedt plaats aan ongeveer 2.500 bezoekers. Het uitvak is ontworpen om een veilige en comfortabele ervaring te bieden voor bezoekende fans. Er zijn diverse faciliteiten beschikbaar zoals een eigen ingang, eetgelegenheden, toiletten en een speciaal afgeschermd gedeelte voor de supportersgroepen.

plattegrond-red-bull-arena

Plattegrond Red Bull Arena

Hiernaast staat een plattegrond van Red Bull Arena met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Als alternatief kunt u vanaf het centraal station (Leipzig Hbf) tram 3, 7 of 15 nemen, die u in slechts 7 minuten naar het stadion brengt. Stap uit bij halte Sportforum.


Als u met de auto komt, neem dan afslag 17 Leipzig-West vanaf de A9 (die ten westen van de stad loopt). Volg de B181 richting de stad. Sla na ongeveer 10 kilometer linksaf de Rückmarsdorfer Straße in. Volg (met een flauwe bocht naar links de Hans-Driesch-Straße in) tot u na de brug het stadion bereikt.

Hotel Arena City Leipzig Mitte is the hotel located closest to the Red Bull Arena, but there are many more in Leipzig’s city centre, wich are all at reasonable walking distance.