Red Bull Arena

Mainz, Duitsland

1954

Bouwjaar

42.959

Stadion Capaciteit: 

RB Leipzig

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Red Bull Arena

De Red Bull Arena is het voetbalstadion van RB Leipzig. Het stadion is gebouwd in 1954 en was één van de 12 speel stadions tijdens het WK 2006 in Duitsland. Tijdens dit WK werden er 4 groepswedstrijden en 1 2e ronde wedstrijd in gespeeld. Tot 2010 luisterde de Red Bull Arena naar de naam Zentralstadion. De bouw van het stadion was al veel eerder gepland (1920) maar door de Tweede Wereldoorlog en de crisis in de jaren 30 is dit toen niet doorgegaan. Een groot deel van het stadion is afkomstig van de puin die de Tweede Wereldoorlog achter had gelaten. Vooral de DDR gebruikte het stadion is thuishaven voor zijn Interland wedstrijden. In 2000 is het stadion in zijn geheel afgebroken en weer opgebouwd zodat het in 2004 open kon gaan voor het publiek. RB Leipzig speelt zijn wedstrijden sinds 2010 in het stadion. Hiervoor was het Sachsen Leipzig geweest die zijn wedstrijden speelde in dit stadion. Door de slechte prestatie van die club werd er alleen maar voor lege tribunes gespeeld.

Prijzen van RB Leipzig 

    tweede divisie kampioen

    (2019 ,2023) DFB-Pokal

    Duitse supercup 2023

Nederlandse voetbalspelers bij RB Leipzig

Xavi Simons

Justin kluivert

Brian brobbery 

Solomon Bonnah
Noah Ohio


Tickets

RB Leipzig bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar RB Leipzig?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de

Red Bull Arena

Deze tours zijn perfect voor kleine groepen en mensen die alleen komen,

Speciale nachtrondleidingen

Wilt u ervaren hoe het 's avonds in ons stadion is, mis dan één van onze nachttours niet. De Red Bull Arena staat bekend om zijn fantastische sfeer 's nachts en om zijn adembenemende architectuur die alleen wordt benadrukt door de schijnwerpers.

Capaciteit van Red Bull Arena

Het stadion van RB Leipzig kon voordat RB Leipzig erin speelde 100.000 toeschouwers huisvesten. Dit was nog voordat het stadion volledig opnieuw opgebouwd werd en er geen dak op het stadion aanwezig was. Het recordaantal toeschouwers bedraagt zelf 110.000 tijdens de wedstrijd tussen de DDR en Tsjecho-Slowakije voor de WK kwalificatie van 1958.
Het aantal plekken voor toeschouwers bedraagt nu 42.959 en 11 skyboxen. Rondom het stadion zijn er 2.070 parkeerplekken beschikbaar voor fans. De tweede ring biedt de fans de mogelijkheid om te staan in het vak. Hiervoor is een speciale constructie geplaatst die er voor zorgt dat je niet voorover valt.

Uitvak van Red Bull Arena

Het uitvak van Red Bull Arena is gelegen aan de zuidzijde van het stadion. Het biedt plaats aan ongeveer 2.500 bezoekers. Het uitvak is ontworpen om een veilige en comfortabele ervaring te bieden voor bezoekende fans. Er zijn diverse faciliteiten beschikbaar zoals een eigen ingang, eetgelegenheden, toiletten en een speciaal afgeschermd gedeelte voor de supportersgroepen.

Plattegrond Red Bull Arena

Hiernaast staat een plattegrond van Red Bull Arena met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar RB Leipzig te reizen, moet je naar de stad Leipzig, Duitsland. RB Leipzig speelt zijn thuiswedstrijden in de Red Bull Arena, die zich in Leipzig bevindt. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar RB Leipzig te reizen:

1:Reis naar Leipzig: Als je niet al in Leipzig bent, moet je eerst naar de stad reizen. Je kunt dit doen per trein, bus of vliegtuig, afhankelijk van je locatie. Zorg ervoor dat je aankomt in Leipzig Hauptbahnhof (hoofdstation) als je met de trein reist.

2:Tram naar de Red Bull Arena: Vanaf Leipzig Hauptbahnhof kun je tramlijn 3 nemen, die je naar de Red Bull Arena brengt. De halte bij het stadion is "Sportforum." Volg de borden in het treinstation om de tramhalte te vinden en de tram te nemen.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar het stadion. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Luchthavens

Luchthaven Leipzig/Halle (LEJ): Dit is de belangrijkste luchthaven die het dichtst bij Leipzig ligt. Het bevindt zich op ongeveer 18 kilometer van het stadscentrum van Leipzig.