Parc Olympique Lyonnais

Lyon, Frankrijk

2015

Opgericht in:

59.186

Stadion Capaciteit:

Olympique Lyon

Thuis van:

olympique-lyon

Parc Olympique Lyonnais

Het Parc Olympique Lyonnais is de thuisbasis van Olympique Lyon. Net als een aantal andere clubs in Frankrijk heeft Frankrijk een nieuw stadion laten bouwen voor het EK 2016. Hierdoor verlaat Olympique Lyon het oude stadion Stade de Gerland. Dit nieuwe stadion is ontworpen de architecten van architectenbureau Populous. 


Het stadion is opgeleverd in 2015 na 3 jaar bouwen. Tijdens het EK 2016 zullen er 6 wedstrijden worden gespeeld in het stadion waarvan 4 poule wedstrijden, 1 achte finale en 1 van de halve finales. Het stadion heeft een slordige 480 miljoen euro gekost. Het stadion is officieel geopend op 9 januari 2016. De eerste wedstrijd was de thuiswedstrijd van Olympique Lyon tegen AC Troyes en werd met 4-1 gewonnen door de thuisclub. 


In het stadion bevinden zich ook 2 hotels en een aantal kantoren. Het stadion heeft 415 miljoen euro gekost. Op 30 december staat er in het stadion iets speciaals op de planning. Dan wordt er een ijshockey wedstrijd gespeeld tussen Lyon en Grenoble.

Highlights van Olympique Lyon

trofee

Prijzen van Olympique Lyon

  • 7x Landstitel (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

  • 5x Coupe de France (1964, 1967, 1973, 2008, 2012)


nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Olympique Lyon

Michel Valke, Memphis Depay, Kenny Tete

Ook Parc Olympique Lyonnais bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

parc-olympique-lyonnais

Capaciteit van Parc Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais, ook wel bekend als Lyon of OL, is een Franse voetbalclub gebaseerd in Lyon. De thuisbasis van de club is het Groupama Stadium, dat een capaciteit van 59.186 toeschouwers heeft. Het stadion werd opnieuw geopend in 2015 na een grondige renovatie en is een van de modernste stadions in Europa. Het stadion biedt plaats aan een grote variëteit aan faciliteiten, waaronder VIP-zitplaatsen, een VIP-lounge, een restaurant, een winkel en parkeergelegenheid. Groupama Stadium is ook een belangrijke evenementenlocatie voor andere sporten, concerten en culturele evenementen.

uitvak-parc-olympique-lyonnais

Uitvak van Parc Olympique Lyonnais

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Olympique Lyon in Parc Olympique Lyonnais te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Parc Olympique Lyonnais - Ultras-Tifo Forum

plattegrond-parc-olympique-lyonnais

Plattegrond Parc Olympique Lyonnais

Hier staat een plattegrond van de Parc Olympique Lyonnais met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion, direct gelegen aan de snelweg N346/E15, is goed bereikbaar met de auto. Neem de N346 vanaf de A42 in het noorden of de A43 in het zuiden en neem afslag 6.


Met het openbaar vervoer is het stadion bereikbaar met de tram. Het stadion ligt op slechts 10 minuten lopen van station Decines Grand Large van tramlijn 3, die net ten noorden van het stadion rijdt, maar op wedstrijddagen brengt een speciale tak je recht voor het stadion. Lijn 3 vertrekt vanaf Gare Part-Dieu aan de oostelijke rand van het stadscentrum van Lyon.


Hotel Grand Est en B&B Hotel Lyon Meyzieu zijn goede middenklasse opties aan de andere kant van de N346. Klik hier voor een overzicht van hotels in de buurt van Parc Olympique Lyonnais.


Lyon heeft ook een luchthaven, dit is op parijs na het grootste luchthaven van het land, reist u vanuit het buitenland kunt u gerust een vlucht nemen naar Lyon