Parc des Princes - PSG - Voetbalstadion.NET

Parc des Princes

Parijs, Frankrijk

Opgericht in:

Stadion Capaciteit:

Thuis van:

paris-saint-germain-logo

Parc des Princes

Het Parc des Princes stadion is een van de voetbaltempels die Parijs heeft. Op dit moment is Paris Saint-Germain (PSG) de voetbalclub die het stadion als thuisbasis gebruikt. Vroeger waren dat de clubs Paris FC en RC Paris (1984 - 1990). 


Dit veranderde nadat CANAL+ PSG opkocht en sinds 1992 het stadion als thuisbasis ging gebruiken. Het voetbalstadion is gebouwd in 1897 en werd twee keer gerenoveerd (1932 en 1972). Tot 1998 was dit het nationale stadion van Frankrijk. 


Deze titel zijn ze kwijt geraakt nadat het Stade de France gebouwd werd. Sinds deze aanpassing worden er alleen nog maar voetbal wedstrijden gespeeld. Samen met het Velodrome in Marseille behoort dit stadion tot de meest sfeervolle van het land. Door het dak op het stadion ontstaat er (volgens Franse journalisten) een ware klankkast.

Geschiedenis Parc des Princes

Het parc des Princes bestaat al sinds 1897 het heeft zijn unieke naam gekregen omdat het gebied van de stadion een beboste park was die door de koninklijke familie werd gebruikt.

In 1903 heeft het haar eerste voetbal wedstrijd gehad waarin het thuisteam met een grote nederlaag eraf ging (11-0).

In 1930 zijn er plannen gemaakt om het stadion een grondige renovatie te geven zodat er meer toeschouwers kunnen kijken. Op 19 april 1932 werd het vernieuwde Parc des Princes geopend met een capaciteit van 45,000 toeschouwers.

In 1938 werd de WK finale gehouden in het Parc des Princes waarin Italië het opnam tegen Hongarije en Italië met 4-2 gewonnen heeft en de prijs mee naar huis mocht nemen.

In 1972 is het stadion afgebroken en een nieuw stadion gebouwd met het idee dat de toeschouwers van de wedstrijd te kunnen genieten zonder 45 meter van het veld te zitten. Het stadion was toen de tijd heel erg voor op zijn tijd en had als eerste stadion lichten in het dak zitten.


Door het nieuwe stadion was de Parc des Princes eindelijk het grootste stadion van Frankrijk en speelde het nationale elftal nu alle wedstrijden in het stadion. In 1974 is PSG verhuisd naar het Parc des Princes die het stadion deelde met Paris FC.

Door de bouw van het Stade de France in 1955 worden er geen wedstrijden door het nationale elftal meer gespeeld in het Parc des Princes. Verder worden er concerten gegeven en optredens gegeven door de grootste artiesten.


  
Highlights van Paris Saint-Germain

trofee

Prijzen van Paris Saint-Germain

  • 6x Landstitel (1986, 1994, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020)

  • 7x Coupe de France (1995, 1998, 2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020)
  • 1x Europa League (2001)
  • 1x Europa League II (1996)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Paris Saint-Germain

Kees Kist, Pierre Vermeulen, Gregory van der Wiel, Mitchel Bakker

rondleiding

Een rondleiding in Parc des Princes

Ook dit voetbalstadion biedt een rondleiding aan door het stadion waarin de geschiedenis van het stadion terug te vinden is. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens de rondleiding krijg je veel plekken te zien die normaal niet toegankelijk zijn zoals de kleedkamers, persruimte, VIP boxen en de prijzenkast. 

Ook Parc des Princes bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

parc-des-princes

Capaciteit van Parc des Princes

Het voetbalstadion biedt plaats aan 47.428 toeschouwers en zal voor het EK 2016 worden uitgebreid naar 51.000 toeschouwers. Het "Tribune Boulogne" is de vaste plek van de harde kern van PSG en staat bekend om de meest beruchte tribune van de Ligue 1. Dit komt doordat er banden zijn met extreem rechtse politieke groeperingen. Nadat er in 2010 strengere maatregelen zijn genomen tegen de fanatieke fans is het rustiger geworden op de tribune.


Uitvak

Het uitvak kan 2.000 toeschouwers huisvesten voor de bezoekende club. Het uitvak bevindt zich op de Noord-West hoek van het stadion.  Het uitvak van PSG wordt vaak beschreven als een van de meest fanatieke en enthousiaste uitvakken in Europa.

uitvak-parc-des-princes

Uitvak van Parc des Princes

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Paris Saint-Germain in Parc des Princes te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Parc des Princes - Voetbalreizen

plattegrond-parc-des-princes

Plattegrond Parc des Princes

Hier staat een plattegrond van de Parc des Princes met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Metrohalte Porte de Saint-Cloud op lijn 9 ligt op 5 minuten lopen van het stadion. Lijn 9 loopt dwars door het centrum van Parijs (op de noordelijke oever van de rivier de Seine) en verbindt met meerdere andere lijnen.


Als alternatief kan men lijn 10 nemen en uitstappen bij halte Porte d'Auteuil, wat een iets langere wandeling is. Lijn 10 verbindt het stadion met verschillende haltes op de zuidoever van Parijs, als u daar vandaan komt.


Het station Porte de Saint-Cloud wordt ook bediend door bussen 22, 62 en 72, terwijl Porte d'Auteuil wordt bediend door bussen 32 en 52. Alle bussen rijden op verschillende routes door het stadscentrum.


Natuurlijk, als je in Parijs bent, verwacht dan niet dat de hotels goedkoop zijn. Hotel Boileau, een Holiday Inn, een Mercure Hotel en Hotel B Paris Boulogne krijgen allemaal goede recensies, maar voor een tweepersoonskamer betaal je minimaal € 100,00 per nacht.


Iets goedkoper, maar nog steeds acceptabel, zijn Hôtal Printania, Acropolis Hotel, Timhotel Paris Boulogne, Hôtel Villa Sorel en Hôtel de Paris. Klik hier voor alle hotels in de buurt van Parc des Princes.


natuurlijk heeft Parijs een luchthaven, de hoofdstad van Frankrijk heeft het grootste luchthaven van het land, dus reist u vanuit het buitenland dan kunt u een vliegtuig nemen en landen in Parijs.