Pankritio Stadion

Griekenland, Kreta

2004

Opgericht in:

26.240

Stadion Capaciteit:

Ergotelis FC

Thuis van:

Pankritio Stadion

 Pankritio-stadion is het grootste voetbalstadion in Kreta. De naam van het stadion betekent 'voor geheel Kreta'. Pankritio Stadion is een multifunctionele stadion en bevat een voetbalveld, 400 meter tartanbaan, zwembad en diverse trainingsfaciliteiten. Het stadion biedt plaats aan 26.240 toeschouwers. Ergotelis F.C. gebruikt het Pankritio Stadion als vaste thuisbasis sinds de Olympische Spelen van 2004. In 1990 ontstonden de plannen voor het bouwen van het stadion alleen liep het niet allemaal een vlekkeloos. Er was een periode dat er helemaal niet gewerkt werd aan het stadion waardoor er een grote vertraging ontstond. In 2001 werd het stadion aangewezen als stadion voor het Olympische Spelen. Hierdoor werd de bouw snel hervat. De officiële openingsdatum van het Pankritio Stadion was op 31 maart 2004 met een oefen interland tussen Griekenland en Zwitserland dit eindigde in een 1-0 overwinning voor Griekenland. De kosten voor de bouw van het stadion was zo rond de 50 miljoen euro. Er werden in totaal 12 Olympische wedstrijden gespeeld. 

Highlights van Ergotelis FC

Prijzen van Ergotelis FC

  1. Ergotelis FC heeft nog geen prijzen gewonnen.

Nederlanders bij het Ergotelis FC

Abdulsamed Abdullahi, Jeffrey Neral

Ook Pankritio Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Pankritio Stadion

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Pankritio Stadion. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Pankritio Stadion

De capaciteit van het Pankritio Stadion bedraagt 26.240 plekken. Het enige overdekte gedeelte is de hoofdtribune met zo'n 1.500 zitplaatsen. 

Uitvak van Pankritio Stadion

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak van het Pankritio Stadion. Wanneer wij hierover beschikken vermelden wij  dat meteen op deze webpagina. 

Plattegrond van Pankritio Stadion

Hier ziet u de plattegrond van het Pankritio Stadion met alle vakken.