Opel Arena

Mainz, Duitsland

1905

Bouwjaar

34.000

Stadion Capaciteit: 

1. FSV Mainz 05

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Opel Arena

De Opel Arena is het voetbalstadion van van FSV Mainz 05. Het stadion draagt sinds augustus 2016 de naam Opel Arena. Hiervoor heette het stadion nog Coface Arena. Het stadion is gebouwd in 2011 en heeft €60 miljoen gekost. Het stadion is ontworpen door de architecten van AGN Niederberghaus & Partner. Met de vormen van het stadion is geprobeerd om een traditioneel stadion te bouwen met nieuwe architectuur. Naar ons idee is dit goed gelukt. Het stadion is in de clubkleuren geschilderd en is van verre al te zien. Er is bewust gekozen voor 4 losse en stijle tribunes die dicht op het veld staan om het op een Engels stadion te laten lijken.

Prijzen van 1. FSV Mainz 05

    1X WINNER OF THE GERMAN AMATEUR CHAMPIONSHIP

1X GERMAN REGIONALLIGA SOUTHWEST CHAMPION

3X LANDESPOKAL SÜDWEST WINNER

Nederlandse voetbalspelers bij 1. FSV Mainz 05

Bernard Schuiteman

Tickets

FSV Mainz bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FSV Mainz?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Opel Arena

Er is een 1,5 uur durende rondleiding beschikbaar door de Opel Arena. Tijdens deze rondleiding door het stadion bezoek je de VIP boxen, de kleedkamers en het veld. De kaartjes kosten €5,- per persoon. De rondleiding begint elke vrijdag om 17:00 uur. Het is handig om van te voren te checken of de tour ook doorgaat.

Capaciteit van de Opel Arena 

Het stadion van FSV Mainz 05 biedt plaats aan 34.000 toeschouwers. Het stadion heeft 20.000 zitplaatsen en 14.000 staanplaatsen wat zorgt voor een geweldige voetbalsfeer. Voor de pers zijn er 150 stoelen gereserveerd en 134 voor de minder valide supporters. Tijdens internationale wedstrijden wordt de capaciteit van de Opel Arena verkleind naar 27.000 zitplaatsen.

Uitvak van de Opel Arena

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Ajax Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.

Plattegrond Opel Arena

Hier staat een plattegrond van de Johan Cruijff Arena met alle vakken.

OV

1:Reis naar Mainz: Als je niet al in Mainz bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan afhankelijk van je locatie betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Mainz reist. Zorg ervoor dat je aankomt in Mainz Hauptbahnhof (hoofdstation) als je met de trein komt.

2:Tram naar de Opel Arena: Vanaf Mainz Hauptbahnhof kun je tramlijn 51 nemen, die je naar de Opel Arena brengt. De tramhalte bij de Opel Arena is "Stadion." Je kunt de borden in het treinstation volgen om de tramhalte te vinden en de tram te nemen.

3:Lopen naar het stadion: Nadat je uit de tram bent gestapt, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar het stadion. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Dit zijn de top 5 hotels in de buurt van FSV Mainz.


1:Hilton Mainz City: Dit hotel ligt op een gunstige locatie in het centrum van Mainz en biedt comfortabele kamers, moderne voorzieningen en een geweldig uitzicht op de Rijn. Het is ook dicht bij de tramhaltes voor gemakkelijke toegang tot de Opel Arena

2:Hyatt Regency Mainz: Dit luxe hotel ligt ook in de buurt van de rivier de Rijn en biedt stijlvolle kamers, een spa en fitnesscentrum, en uitstekende eetgelegenheden. Het is op loopafstand van het stadion.

3:ACHAT Hotel Mainz: Dit is een betaalbaarder optie met schone en comfortabele kamers. Het hotel ligt op ongeveer 2 km van de Opel Arena en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

4:Novotel Mainz: Dit hotel ligt in de buurt van het centraal station van Mainz en biedt moderne kamers en voorzieningen. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met de tram vanaf hier.

5:Ibis Mainz City: Ibis is een budgetvriendelijke optie in het centrum van Mainz. De eenvoudige kamers zijn schoon en comfortabel. Het hotel ligt ook dicht bij het openbaar vervoer voor toegang tot de Opel Arena.

Luchthaven

Als je vanuit de luchthaven naar FSV Mainz of een hotel in de buurt wilt reizen, hier zijn de stappen om van de luchthaven van Frankfurt (Frankfurt Airport) naar Mainz te komen:

Frankfurt Airport naar Mainz met de trein:

Ga vanaf de luchthaven naar het treinstation, Frankfurt Flughafen Fernbahnhof. Dit is het treinstation op de luchthaven zelf.

Koop een treinkaartje naar Mainz. Je kunt gebruikmaken van regionale treinen (Regionalbahn) of hogesnelheidstreinen (ICE of InterCity) afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid.

Neem de trein richting Mainz Hauptbahnhof (hoofdstation). De reistijd bedraagt meestal ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van het type trein.