Opel Arena

Mainz, Duitsland

1905

Opgericht in:

34.000

Stadion Capaciteit:

1. FSV Mainz 05

Thuis van:


  fsv-mainz-05

  Opel Arena

  De Opel Arena is het voetbalstadion van van FSV Mainz 05. Het stadion draagt sinds augustus 2016 de naam Opel Arena. Hiervoor heette het stadion nog Coface Arena. Het stadion is gebouwd in 2011 en heeft €60 miljoen gekost. Het stadion is ontworpen door de architecten van AGN Niederberghaus & Partner. Met de vormen van het stadion is geprobeerd om een traditioneel stadion te bouwen met nieuwe architectuur. Naar ons idee is dit goed gelukt. Het stadion is in de clubkleuren geschilderd en is van verre al te zien. Er is bewust gekozen voor 4 losse en stijle tribunes die dicht op het veld staan om het op een Engels stadion te laten lijken.


  Highlights van 1. FSV Mainz 05

  prijzen

  Prijzen van 1. FSV Mainz 05

  Op dit moment heeft de club nog geen prijzen.

  nederlandse-vlag

  Nederlandse voetbalspelers bij 1. FSV Mainz 05

  Bernard Schuiteman

  rondleiding

  Een rondleiding in de Opel Arena

  Er is een 1,5 uur durende rondleiding beschikbaar door de Opel Arena. Tijdens deze rondleiding door het stadion bezoek je de VIP boxen, de kleedkamers en het veld. De kaartjes kosten €5,- per persoon. De rondleiding begint elke vrijdag om 17:00 uur. Het is handig om van te voren te checken of de tour ook doorgaat.


  Ook de Opel Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

  opel-arena

  Capaciteit van de Opel Arena 

  Het stadion van FSV Mainz 05 biedt plaats aan 34.000 toeschouwers. Het stadion heeft 20.000 zitplaatsen en 14.000 staanplaatsen wat zorgt voor een geweldige voetbalsfeer. Voor de pers zijn er 150 stoelen gereserveerd en 134 voor de minder valide supporters. Tijdens internationale wedstrijden wordt de capaciteit van de Opel Arena verkleind naar 27.000 zitplaatsen.

  uitvak-opel-arena

  Uitvak van de Opel Arena

  Het uitvak van FSV Mainz 05 biedt plaats aan 3.400 toeschouwers die de mogelijkheid hebben om te staan. De bezoekende supporters nemen plaats in de Zuid Oost hoek van het stadion en zitten op de Oost tribune. Normaal gesproken is de helft van de Oost tribune voor de bezoekers. Het komt ook wel eens voor dat FSV Mainz 05 de hele Oost tribune beschikbaar stelt voor de uitsupporters.


  © Uitvak 1. FSV Mainz 05. - Eindhoppen

  plattegrond-opel-arena

  Plattegrond Opel Arena

  Hiernaast staat een plattegrond van de Opel Arena met alle vakken.

  arrow_drop_up arrow_drop_down