Onikan Stadium


Lagos, Nigeria
1930

Opgericht in:

10,000

Stadion Capaciteit:

Ikorodu United F.C.

Thuis van:

Onikan Stadium

De Mobolaji Johnson Arena is een multifunctioneel stadion in Lagos. Het wordt momenteel gebruikt voor voetbalwedstrijden en het is het thuisstadion van verschillende Lagos-teams, met name Ikorodu United FC, Stationery Stores F.C., First Bank en Julius Berger FC. Het stadion heeft een capaciteit van 10.000 mensen en is het oudste van Nigeria. Gelegen op de zuidoostelijke hoek van Lagos Island in de buurt van Tafewa Balewa Square, werd het oorspronkelijke stadion gebouwd in 1930 en zes jaar later vernoemd naar koning George V. Tussen 1963 en 1973 werd het bekend als het Lagos City Stadium. Het huidige Onikan Stadion werd gerenoveerd en heropend voor voetbal en culturele activiteiten in de jaren 1980. In maart 2008 werd het stadion verboden voor gebruik de rest van het seizoen door de Nigeria Football League toen een veldinvasie veel leden van de Warri Wolves verwondde na een doelpuntloos gelijkspel met First Bank.

Highlights van Ikorodu United F.C.

trofee

Prijzen van Ikorodu United F.C.

Helaas heeft dit team nog geen prijs gewonnen.

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Ikorodu United F.C.

Er spelen helaas nog geen Nederlandse spelers bij deze club.

rondleiding

Een rondleiding in Onikan Stadium

Er zijn op dit moment geen rondleidingen beschikbaar in het Onikan Stadium. Wanneer deze beschikbaar zijn vermelden wij dat meteen op onze website.

Capaciteit van Onikan Stadium

Het stadion bestaat uit 4 grote tribunes met een capaciteit van 10,000.

Het stadion heeft een dak en maakt gebruik van natuurgras.


Uitvak van Onikan Stadium

Er zijn geen beelden en informatie bekend over het Onikan Stadium. Wanneer wij beelden hebben en informatie vermelden wij dat per direct op de website pagina.Plattegrond Onikan Stadium

helaas zijn er geen beelden beschikbaar van dit Stadion.