Olympisch Stadium Loezjniki

Moskou, Rusland

1956

Opgericht in:

81.000

Stadion Capaciteit:

Russisch voetbalelftal

Thuis van:

russisch-voetbalelftal-logo

Olympisch Stadium Loezjniki

Olympisch Stadium Loezjniki is zoals de naam al zegt het Olympische stadion van Rusland (dat ook een Olympisch stadion in Sotsji heeft). Het stadion is oorspronkelijk gebouwd in 1956 maar voor het WK 2018 in Rusland volledig opnieuw gebouwd. Het sportterrein om het stadion heen telt in totaal 80 gebouwen. Hier sporten dagelijks tussen de 5.000 en 10.000 sporters. Dit is daarmee een sportstad in Moskou zelf. In 2008 is hier de UEFA Champions League finale (Chelsea - Manchester United) gespeeld en de World Cup 7 rugby (2013). In 2013 was ook het WK Atletiek in dit prachtige stadion te bewonderen.


Het nieuwe stadion heeft ook een nieuw logo gekregen om een nieuwe tijd in te leiden. Het logo is gebaseerd op zwaluwen omdat deze altijd in koppels leven. Dit wordt geassocieerd met teamgeest. De zwaluw is onlosmakelijk verbonden met het sporten in Rusland. Het logo heeft 5 volgens (5 olympische ringen) afgebeeld die de kleuren hebben gekregen zodat het op vuurwerk lijkt. Dit omdat het terug komt als het symbool van de overwinning.


Stadionramp 1982

In het jaar 1982 vond op 20 oktober een ramp plaats in het stadion tijdens de UEFA CUP wedstrijd Spartak Moskou - HFC Haarlem. Tijdens deze ramp verlieten 66 mensen het leven. De ramp ontstond doordat supporters die eerder naar huis waren gegaan (5 minuten voor afloop) terug wilde keren nadat de 2-0 gescoord werd door Spartak Moskou. Door de sneeuw en ijs op de tribune zijn er 66 mensen doodgegaan door verdrukking. Volgens sommige schattingen loopt dit aantal op tot 340 maar dat is nooit officieel bevestigd. 25 jaar later is er een benefietwedstrijd gespeeld tussen de voormalig spelers van die wedstrijd.


Highlights van het Russisch voetbalelftal

prijzen

Prijzen van het Russisch voetbalelftal

  • 1x Europees Kampioen (1960)
nederlandse-vlag

Nederlanders bij het Russische Nationale Elftal

Guus Hiddink, Dick Advocaat

Ook het Russische Elftal bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in het Olympisch Stadium Loezjniki

Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding door het stadion van het Russische elftal te volgen. 

olympisch-stadium-loezjniki

Capaciteit van Olympisch Stadium Loezjniki

Het stadion biedt plaats aan 81.000 toeschouwers tijdens de wedstrijden van het WK 2018. Dit aantal kan nog variëren wanneer er aanpassingen worden gemaakt in de bouw van het stadion.

uitvak-olympisch-stadium-loezjniki

Uitvak van Olympisch Stadium Loezjniki

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het Olympisch Stadium Loezjniki, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van het Olympisch Stadium Loezjniki, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!


Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op!

plattegrond0olympisch-stadium-loezjniki

Plattegrond Olympisch Stadium Loezjniki

HIernaast staat een plattegrond van het Olympisch Stadium Loezjniki met alle vakken.