Olympic Stadium

Londen, Engeland

2011

Bouwjaar

60.000

Stadion Capaciteit: 

West Ham United

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Olympic Stadium

Het Olympic stadium is het nieuwe voetbalstadion van West Ham United. Voorheen speelde West Ham United op Boleyn Groundmaar dit stadion voldeed niet meer aan de behoefte van de club. Het nieuwe stadion dat heeft gefungeerd als hoofdlocatie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen is volledig om getoverd tot voetbalstadion. De bouw van het stadion heeft 4 jaar geduurd en werd afgerond in 2011. Het stadion heeft maar liefst € 550 miljoen gekost omdat dit het uithangbord was voor de Spelen. Het dak op het stadion bedekt twee derde van alle zitplaatsen in het stadion. Het stadion bevindt zich op een soort eiland aan gezien er aan alle kanten van het stadion een rivier loopt. Dit zorgt voor een unieke sfeer van buiten het stadion waarbij je per brug naar het stadion loopt.

Prijzen van West Ham United

  • 3x FA Cup (1964, 1975, 1980)
  • 1x FA Community Shield (1964)
  • 1x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1965)

Nederlandse voetbalspelers bij West Ham United

Raimond van der Gouw, Raymond Atteveld, Jeroen Boere en Marco Boogers

Tickets

West Ham United bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar West Ham United?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Olympic Stadium

Op dit moment is er nog geen tour beschikbaar aangezien de verbouwing voor het stadion nog bezig zijn. Wanneer de rondleiding voor West Ham United beschikbaar wordt zal dit hier geplaatst worden zodat alle informatie beschikbaar is.

Capaciteit van het Olympic Stadium

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 had dit stadion een capaciteit van 80.000 en was het 3e stadion (qua grootte) van Engeland. Nu dit stadion als voetbalstadion gaat fungeren voor West Ham United wordt de capaciteit van het stadion terug gebracht tot 60.000 zitplaatsen. Tijdens concerten is het nog steeds mogelijk om 80.000 bezoekers binnen te laten.

Uitvak van het Olympic Stadium

Op dit moment is nog niet bekend waar het uitvak van West Ham United zich zal gaan bevinden. Er zijn verschillende plekken mogelijk waarbij ongeveer 2.700 toeschouwers van de bezoekende club plaats kunnen nemen.

© Sfeer in het Olympic Stadium - talkSPORT

Plattegrond van het Olympic Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van het Olympic Stadium met alle vakken.

OV

Reis naar Londen: Als je niet al in Londen bent, moet je eerst naar Londen reizen. Dit kan met de trein, bus of vliegtuig, afhankelijk van waar je vandaan komt.

Neem de Londense metro (de Tube): Eenmaal in Londen kun je de Londense metro nemen naar het station Stratford. Je kunt verschillende metrolijnen gebruiken, zoals de Central Line of Jubilee Line, om naar Stratford te komen.

Wandel naar het London Stadium: Nadat je in Stratford bent aangekomen, kun je te voet naar het London Stadium gaan. Volg de bewegwijzering naar het stadion. Het is doorgaans goed aangegeven en niet ver van het station.

Overige opties: Je kunt ook bussen of taxi's nemen vanaf Stratford naar het stadion als je dat handiger vindt.

Het London Stadium ligt in de buurt van het Queen Elizabeth Olympic Park en is vrij gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat je de dienstregelingen van de metro controleert, vooral als je de wedstrijd bijwoont, om ervoor te zorgen dat je op tijd aankomt.

Houd er rekening mee dat er bij specifieke wedstrijden of evenementen mogelijk aanvullende regelingen en verkeersbeperkingen kunnen gelden. Het is een goed idee om de officiële website van West Ham United en het Transport for London (TfL) te raadplegen voor de meest recente informatie over vervoer naar het stadion.

Hotels in de buurt

Er zijn verschillende hotels in de buurt van West Ham United's London Stadium in Stratford, Oost-Londen. Hier zijn enkele opties:

Holiday Inn London - Stratford City: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele accommodaties. Het is ook handig als je wilt winkelen, want het is verbonden met Westfield Stratford City, een van de grootste winkelcentra van Londen.

The Westbridge Hotel: Dit stijlvolle hotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het London Stadium. Het biedt moderne kamers en een restaurant.

Moxy London Stratford: Dit betaalbare en eigentijdse hotel is ook op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele accommodaties voor reizigers.

Premier Inn London Stratford: Een ander betaalbaar hotel in de buurt van West Ham United's thuisstadion. Het biedt schone en eenvoudige kamers.

The Stratford Hotel: Dit hotel biedt luxe accommodaties en heeft een prachtig uitzicht op de stad. Het ligt ook op loopafstand van het stadion.

Ibis London Stratford: Dit is een betaalbare optie met schone en comfortabele kamers, op slechts een korte loopafstand van het stadion.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen controleert op boekingswebsites zoals Booking.com, TripAdvisor, Expedia of de officiële websites van de hotels. De beschikbaarheid en tarieven kunnen variëren, vooral op wedstrijddagen, dus het is raadzaam om ruim van tevoren te boeken als je van plan bent een wedstrijd van West Ham United bij te wonen.

luchthavens in de buurt

  1. London City Airport (LCY): London City Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven bij het London Stadium, op slechts enkele kilometers afstand. Het is een handige optie voor reizigers die naar het stadion willen komen. Deze luchthaven bedient voornamelijk binnenlandse en zakelijke vluchten.

  2. London Heathrow Airport (LHR): Heathrow is een van de grootste luchthavens in Londen en ligt op ongeveer 32 kilometer ten westen van Stratford. Het biedt tal van internationale vluchten en uitgebreide vervoersmogelijkheden naar het stadscentrum van Londen.

  3. London Gatwick Airport (LGW): Gatwick Airport is gelegen op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Stratford en biedt diverse binnenlandse en internationale vluchten.

  4. London Stansted Airport (STN): Stansted Airport ligt op ongeveer 48 kilometer ten noorden van Stratford en is een belangrijke luchthaven, vooral voor budgetvluchten en Europese bestemmingen.

De keuze van de luchthaven hangt af van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Vanaf deze luchthavens kun je gebruikmaken van verschillende vervoersopties, zoals treinen, metro's, bussen en taxi's, om naar het London Stadium te reizen. Het is raadzaam om je vluchten en accommodatie van tevoren te plannen, vooral tijdens drukke periodes en evenementen in de stad.