johan-cruijff-arena

Olympic Stadium

Londen, Engeland
2011

Opgericht in:

60.000

Stadion Capaciteit:

West Ham United

Thuis van:

west-ham-united

Olympic Stadium

Het Olympic stadium is het nieuwe voetbalstadion van West Ham United. Voorheen speelde West Ham United op Boleyn Groundmaar dit stadion voldeed niet meer aan de behoefte van de club. Het nieuwe stadion dat heeft gefungeerd als hoofdlocatie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen is volledig om getoverd tot voetbalstadion. De bouw van het stadion heeft 4 jaar geduurd en werd afgerond in 2011. Het stadion heeft maar liefst € 550 miljoen gekost omdat dit het uithangbord was voor de Spelen. Het dak op het stadion bedekt twee derde van alle zitplaatsen in het stadion. Het stadion bevindt zich op een soort eiland aan gezien er aan alle kanten van het stadion een rivier loopt. Dit zorgt voor een unieke sfeer van buiten het stadion waarbij je per brug naar het stadion loopt.

Highlights van West Ham United

trofee

Prijzen van West Ham United

  • 3x FA Cup (1964, 1975, 1980)
  • 1x FA Community Shield (1964)
  • 1x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1965)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij West Ham United

Raimond van der Gouw, Raymond Atteveld, Jeroen Boere en Marco Boogers

​​​​Een rondleiding in het Olympic Stadium

Op dit moment is er nog geen tour beschikbaar aangezien de verbouwing voor het stadion nog bezig zijn. Wanneer de rondleiding voor West Ham United beschikbaar wordt zal dit hier geplaatst worden zodat alle informatie beschikbaar is.

Ook West Ham United bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

olympic-stadium

Capaciteit van het Olympic Stadium

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 had dit stadion een capaciteit van 80.000 en was het 3e stadion (qua grootte) van Engeland. Nu dit stadion als voetbalstadion gaat fungeren voor West Ham United wordt de capaciteit van het stadion terug gebracht tot 60.000 zitplaatsen. Tijdens concerten is het nog steeds mogelijk om 80.000 bezoekers binnen te laten.

uitvak-olympic-stadium

Uitvak van het Olympic Stadium

Op dit moment is nog niet bekend waar het uitvak van West Ham United zich zal gaan bevinden. Er zijn verschillende plekken mogelijk waarbij ongeveer 2.700 toeschouwers van de bezoekende club plaats kunnen nemen.

© Sfeer in het Olympic Stadium - talkSPORT
plattegrond-olympic-stadium

Plattegrond van het Olympic Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van het Olympic Stadium met alle vakken.