Olympiastadion

Berlijn, Duitsland

1936

Bouwjaar

74.475

Stadion Capaciteit: 

Hertha BSC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Olympiastadion

Het Olympiastadion in Berlijn is het voetbalstadion van Hertha BSC. In Duitsland bestaan er 2 stadions met de naam Olympiastadion waarvan de ander gevestigd is in Munchen. Het stadion ligt in de omgeving van andere Olympische stadions waaronder die van hockey en zwemmen. Het stadion is gebouwd in 1936 op de plaats van de Grunewald renbaan. Daarvoor nog stond het Duitse Stadion op deze plaats die gebouwd was voor de Olympische Spelen van 1916 die geen doorgang vond door de Eerste Wereldoorlog. Omdat in het jaar 1936 opnieuw de Olympische Spelen gehouden werden in Berlijn is dit stadion gebouwd. Het stadion is voor de helft ingegraven net als Camp Nou. Hierdoor lijkt het van de buitenkant geen mega groot stadion maar valt dit pas op als je het stadion inloopt. Naast dat het stadion gebruikt is tijdens de Olympische Spelen is het ook speelstadion geweest tijdens het WK 1974 en WK 2006 (inclusief de finale). Sinds 1963 gebruikt Hertha BSC dit stadion als zijn thuisbasis.

Prijzen van Hertha BSC

  • 2x Landstitel (1930, 1931)
  • 2x 2. Bundesliga (2011, 2013)

Nederlandse voetbalspelers bij Hertha BSC

Ellery Cairo, Rob Maas, Bryan Roy, Maikel Aerts, John Heitinga en Roy Beerens

Tickets

Ajax bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Ajax?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Olympiastadion

Een kijkje nemen achter de schermen van Hertha BSC kan door middel van de rondleiding in het stadion. Tijdens de rondleiding kom je langs alle plekken in het stadion die normaal gesloten zijn voor toeschouwers. Denk hierbij aan de VIP tribunes, kleedkamers en de persruimte. De entree is € 7,- (volwassene) en € 4 (kinderen). De openingstijden zijn:


November - maart van 10:00 - 16:00

April - oktober van 9:00 - 19:00

Augustus van 9:00 - 20:00

Capaciteit van Olympiastadion

Het stadion van Hertha BSC bood vroeger plaats aan 100.000 toeschouwers. Dit is aangepast wegens veiligheidsvoorschriften en biedt nu plaats aan 74.475 toeschouwers. De eerste ring van het stadion is volledig ingegraven wat een bijzonder effect geeft wanneer je het stadion in loopt. Om het veld ligt nog een atletiekbaan aangezien naast de voetbalwedstrijden er ook nog atletiekwedstrijden worden georganiseerd.


De eerste ring van het stadion heeft 42 rijen en biedt plaats aan 38.020 toeschouwers.

32.310 standaard stoelen

560 box stoelen

563 lounge stoelen

4.413 business seats

174 rolstoelplekken.


De tweede ring in het stadion heeft 31 rijen en biedt plaats aan 36.455 toeschouwers.

36.032 standaard plaatsen

290 plaatsen voor de pers

133 Skyboxen.

Uitvak van Olympiastadion

Het uitvak bevindt zich in de Zuid West hoek van het stadion. Op dit moment is niet bekend hoe groot het uitvak van Herst BSC is. Wanneer dit bekend is bij ons zullen wij dit toevoegen aan de pagina.Plattegrond Olympiastadion

Hiernaast staat een plattegrond van Olympiastadion met alle vakken.

OV

kies je vertrekpunt: Bepaal waar je vandaan komt in Berlijn en welk vervoersmiddel je wilt gebruiken om naar het Olympiastadion te reizen.S-Bahn: De snelste en meest handige manier om naar het Olympiastadion te reizen, is meestal met de S-Bahn (stadstrein) in Berlijn. Lijn S5 (richting Spandau) stopt bij het station "Olympiastadion."

U-Bahn: Je kunt ook de U-Bahn (metro) nemen. Lijn U2 stopt bij het station "Olympia-Stadion." Je moet dan een korte wandeling maken naar het stadion.

Bus: Er zijn verschillende buslijnen die in de buurt van het Olympiastadion stoppen. Buslijnen M49, X34 en X49 kunnen handig zijn, afhankelijk van je locatie in de stad.

Tram: Er is een tramlijn M2 die in de buurt van het stadion stopt. Dit kan een alternatieve optie zijn als je in de buurt van de tramlijn woont.

Kaartjes en tarieven: Zorg ervoor dat je een geldig vervoersbewijs hebt voor de gekozen vorm van openbaar vervoer. Berlijn heeft een geïntegreerd vervoerssysteem, dus je kunt dezelfde kaartjes gebruiken voor de S-Bahn, U-Bahn, tram en bus.

Dienstregelingen: Controleer de dienstregelingen van de treinen, metro's, trams en bussen, vooral als je op een specifieke tijd bij het stadion wilt zijn.

Hotels in de buurt

Michelberger Hotel: Dit stijlvolle hotel biedt comfortabele kamers en een levendige sfeer. Het Olympiastadion is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Hotel Villa Kastania: Dit hotel ligt in de buurt van het stadion en biedt goed uitgeruste kamers, een spa en wellnessfaciliteiten.

Pentahotel Berlin-Potsdam: Dit hotel biedt moderne kamers en uitstekende voorzieningen. Het Olympiastadion is binnen handbereik.

Hotel Messe am Funkturm: Dit hotel ligt dicht bij het stadion en biedt comfortabele accommodatie en een gunstige locatie voor zowel evenementen in het stadion als het verkennen van de stad.

Hotel Indigo Berlin - Ku'damm: Hoewel dit hotel niet direct naast het stadion ligt, biedt het comfortabele kamers en een eigentijds design. Het stadion is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Luchthaven

De luchthaven in de buurt van het Olympiastadion in Berlijn, Duitsland, is de luchthaven "Flughafen Tegel" (Tegel Airport) met de IATA-code "TXL". Tegel Airport ligt ten noordwesten van het stadscentrum van Berlijn en is een van de twee belangrijkste luchthavens in de stad, samen met de luchthaven "Flughafen Schönefeld."

Tegel Airport bedient zowel nationale als internationale vluchten en is bereikbaar via verschillende vormen van openbaar vervoer, waaronder de bus en de taxi. De luchthaven is ongeveer 10-15 kilometer verwijderd van het Olympiastadion, afhankelijk van de exacte locatie.

Om van Tegel Airport naar het Olympiastadion te reizen, kun je overwegen om een taxi te nemen of gebruik te maken van het uitgebreide openbaar vervoersysteem in Berlijn. De S-Bahn (stadstrein) en U-Bahn (metro) bieden handige verbindingen naar het Olympiastadion, en je kunt ook bussen nemen als alternatief. Zorg ervoor dat je de meest recente dienstregelingen en tarieven controleert om je reis te plannen en de meest geschikte optie te kiezen op basis van je locatie en voorkeur.