Het KasteelAlgemene informatie over Het Kasteel

Het Kasteel is het stadion van Sparta Rotterdam en is gebouwd in 1916. De naam van het stadion van Sparta Rotterdam is afgeleid aan het gebouw dat aan de lange zijde staat van het stadion. Het oudste stadion van Nederland is ontworpen door de architecten W.F. Overeijnder en J.H. de Roos. Door de jaren heen is het stadion meerdere keren verbouwd totdat in 1998/1999 het stadion volledig vernieuwd werd en alleen "Het Kasteel" bleef behouden. Het stadion werd met een kwartslag gedraaid waardoor het kasteel niet meer aan de korte maar aan de lange zijde van het stadion staat. Hierdoor dekt het ook niet meer de hele zijde van het stadion.
Het stadion had diverse inwoners die dienst deden als terreinmeester. De laatste bewoner verbleef er tot 1987 en luisterde naar de naam familie Kiss.


Capaciteit Het Kasteel

Het stadion van Sparta Rotterdam biedt plaats aan 11.000 toeschouwers. De tribunes van het stadion luisteren naar de namen Denis Neville Tribune, Kasteeltribune, Bok de Kover Tribune en de Tonny van Ede Tribune.
Op de Kasteeltribune is er een vak gemaakt voor de mindervalide zodat zij de wedstrijd op een mooie plek kunnen bekijken. De business seats bevinden zich op de Tonny van Ede Tribune samen met de 34 businessloges.

Uitvak

Het bezoekersvak bevindt zich op de Bok de Cover Tribune in de vakken 29 en 30.


Rondleiding Het Kasteel

Het oudste stadion van Nederland biedt net als (bijna) alle stadions in Nederland een rondleiding aan om een kijkje te nemen achter de schermen. Tijdens deze rondleiding krijg je de historie mee van de club uit Rotterdam west. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn zoals de spelerstunnel, sponsorloges, het sponsorterras en de persruimte. Als afsluiter kom je in het Sparta Museum en krijg je een film te zien over de historie van de club.


Sparta Rotterdam

Prijzen van Sparta Rotterdam

 • 6x Landstitel (1909, 1911, 1912, 1913, 1915, 1959)
 • 3x KNVB beker (1958, 1962, 1966)
 • 1x Jupiler League (2016)

Lijstje Nederlanders bij Sparta Rotterdam

 • Pim Doesburg
 • Tonny van Ede
 • Gerrie ter Horst
 • Louis van Gaal
 • Bok de Korver
 • Winston Bogarde
 • Danny Koevermans
 • Ed de Goey
 • Kevin Strootman

Het Kasteel bereiken

Adres Het Kasteel

Spartapark-Oost 1
3027 VW Rotterdam


Plattegrond Het Kasteel

Hieronder staat een plattegrond van Het Kasteel met alle vakken.

Plattegrond Het Kasteel - Sparta Rotterdam


Belangrijke gebeurtenissen in Het Kasteel

Van 16 juli tot en met 8 augustus 2017 vindt in Nederland het EK voetbal voor vrouwen plaats. Ook in Het Kasteel worden wedstrijden voor het EK gespeeld. De volgende wedstrijden staan in dit stadion op het programma: 

Maandag 17 juli
18.00 uur: Italië - Rusland (groepsfase)

Donderdag 20 juli
20.45 uur: Nederland – Denemarken (groepsfase)

Zondag 23 juli
18.00 uur: Schotland - Portugal (groepsfase)

Woensdag 26 juli
20.45 uur: IJsland - Oostenrijk (groepsfase)

Zaterdag 29 juli
KF 2: Winnaar B – Runner-up A (kwartfinale)