Mordovia Arena

Saransk, Rusland

2011

Opgericht in:

45.000

Stadion Capaciteit:

FC Mordovia Sarank

Thuis van:

Mordovia Arena

De Mordovia Arena is één van de speelstadions tijdens het WK 2018 in Rusland. Het stadion ligt in de stad Saransk en wordt voor het WK 2018 volledig nieuw gebouwd. Het stadion is vernoemd naar het gebied Morvovië wat een Autonoom gebied is in Rusland. De stad Saransk is hiervan de hoofdstad. Tijdens het WK 2018 wordt het stadion alleen gebruikt in de poulefase van het toernooi. De finale wedstrijden worden hier niet meer gespeeld. De bouw van het stadion heeft ongeveer € 270 miljoen gekost. Het stadion wordt afgebouwd in 2017 en zal na het WK 2018 gebruikt worden door de voetbalclub FC Mordavia Saransk.
Het stadion is ontworpen door de Duitse architect Tim Hupe. Het stadion heeft de kleuren Oranje, Rood en Wit die terugkomen in de kleuren van de stad.

Highlights van FC Mordovia Saransk

Prijzen van FC Mordovia Saransk

  • 2x Russian National Football League (2012, 2014)

  • 1x PFL Cup (2009)

Nederlandse voetballers bij FC Mordovia Saransk

Mitchell Dijks

Ook het FC Mordovia Saransk bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

​​​​Een rondleiding in het Mordovia Arena

Op dit moment is er nog niks bekend over de rondleidingen in het stadion. Hoogstwaarschijnlijk zal rond het WK 2018 rondleidingen georganiseerd worden voor de aanwezige toeschouwers. Deze informatie zal hier geplaatst worden wanneer er meer bekend is.

Capaciteit van het Mordovia ArenaHet stadion van FC Mordavia Saransk telt tijdens het WK 2018 45.000 . Na het WK 2018 wordt het stadion deels afgebroken en zal het plaats bieden aan ongeveer 25.000 toeschouwers. Dit omdat het voor de club FC Mordavia Saransk niet haalbaar is het gehele stadion met 45.000 stoeltjes te vullen. Op dit moment spelen ze in het Startstadion dat plaatst biedt aan ruim 11.000 toeschouwers.Uitvak van het Mordovia Arena


Deze informatie wordt toegevoegd zodra het stadion door FC Mordavia Saransk in gebruik wordt genomen.

© Uitvak Juventus -vak410

Plattegrond het Mordovia Arena

HIernaast staat een plattegrond van het Mordovia Arena met alle vakken.