Mercedes-Benz Arena

Stuttgart, Duitsland

1933

Opgericht in:

60.441

Stadion Capaciteit:

VFB Stuttgart

Thuis van:


  vfb-stuttgart-logo

  Mercedes-Benz Arena

  De Mercedes-Benz Arena is het voetbalstadion van VFB Stuttgart en is gebouwd in 1933. Na de bouw van het stadion kreeg het de nu opvallende naam Adolf Hitler Kampfbahn (1933-1945), later heette het stadion Century Stadion (1945-1949), Neckarstadion (1949-1993), Gottlieb-Daimler-Stadion (1993-2008) waarbij het nu de naam heeft van Mercedes-Benz. In de tijd dat het stadion Century Stadion heette werd het door de Amerikaanse troepen gebruikt als baseball stadion. Het stadion is één van de speelstadions geweest tijdens het WK 1974 & 2006 en het EK 1988. Het stadion is in 2011 verbouwd om alleen nog als voetbalstadion te fungeren. Hierdoor werd de onderste tribune verlaagd met 1,30 meter. In dit stadion werd de eerste internationale wedstrijd in 1950 van Duitsland gespeeld na de Tweede Wereldoorlog.

  Highlights van VFB Stuttgart

  prijzen

  Prijzen van VFB Stuttgart

  • 5x Landstitel (1950, 1952, 1984, 1992, 2007)
  • 3x DFB Pokal (1954, 1958, 1997)
  • 1x Duitse SuperCup (1992)
  • 2x 2. Bundesliga (1977, 2017)
  nederlandse-vlag

  Nederlandse voetbalspelers bij VFB Stuttgart

  Khalid Boulahrouz en Frank Verlaat

  rondleiding

  Een rondleiding in Mercedes-Benz Arena

  VFB Stuttgart biedt meerdere rondleidingen aan in het stadion. De soorten rondleidingen zijn: Fan-tour, VIP-tour, Speeldag tour, Legende tour, kids tour, activiteiten tour, rolstoelvriendelijke tour en techniek tour.

  Wij lichten hier de meest gekozen tour uit namelijk de Fan-tour. Tijdens deze rondleiding leer je alles over de geschiedenis van de club en het stadion. De fan tour duurt ongeveer 90 minuten en begint in de fan zone. Tijdens de rondleiding krijg je een korte video te zien over de geschiedenis, loop je langs de persruimtes, zit je in het vak van de harde kern, de bank van de spelers, de spelers tunnel en natuurlijk de kleedkamer. De kosten zijn € 8,- (volwassene) en € 5,50 (kinderen).

  Ook Mercedes-Benz Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

  Voetbalreis naar Mercedes-Benz Arena? Koop vandaag nog je tickets!

  mercedes-benz-arena

  Capaciteit van Mercedes-Benz Arena

  De capaciteit van het stadion van VFB Stuttgart bedraagt 60.441 tijdens wedstrijden in de Bundesliga. Bij internationale wedstrijden biedt het stadion plaats aan 54.906 toeschouwers.

  uitvak-mercedes-benz-arena

  Uitvak van Mercedes-Benz Arena

  Het uitvak van VFB Stuttgart bevindt zich in de Zuid Oost hoek van het stadion. Het uitvak is verdeeld in het onderste en bovenste gedeelte van het stadion.


  © Uitvak Liverpool F.C. - The League Project

  plattegrond-mercedes-benz-arena

  Plattegrond Mercedes-Benz Arena

  Hiernaast staat een plattegrond van Mercedes-Benz Arena met alle vakken.

  Hotels, OV en luchthaven

  Als u met de auto komt vanaf de snelwegen rond Stuttgart, leiden borden met een stadionsymbool u via de B10 en B14 naar het stadion.


  Als u met het openbaar vervoer reist, neemt u de bovengrondse metro (S-Bahn) lijn S1 vanaf het centraal station (Hbf). Neem de trein richting Kirchheim en stap uit bij halte Neckarpark. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het stadion.


  Op wedstrijddagen brengt Stadtbahn lijn U11 je ook van het centraal station naar het stadion (NeckarPark).


  Het is bovendien een goed te doen 30 minuten lopen naar het stadion vanaf het station van Bad Cannstatt, dat wordt bediend door verschillende S-Bahn en andere treinlijnen.

  Er zijn een paar eet- en drinkgelegenheden in het gebouw naast het stadion waar ook het Hilton Hotel is gevestigd, maar verder is er niet veel direct in de buurt qua entertainment. Er zijn echter genoeg eet- en drinkgelegenheden in het nabijgelegen Bad Cannstatt.


  Als u zo dicht mogelijk bij de arena wilt verblijven, heeft het Hilton Garden Inn NeckarPark waarschijnlijk uw voorkeur. Het ligt recht tegenover het stadion, maar komt wel in de hogere prijsklassen. Hotel Discovery is een goedkoper alternatief en ligt direct aan de andere kant van de Neckar.


  Attimo Hotel Stuttgart, Motel One en Hotel Geissler liggen ook nog steeds op loopafstand in de buurt van het treinstation van Bad Cannstatt, met als bijkomend voordeel dat er meer eet- en drinkgelegenheden in de buurt zijn.