Max-Morlock-Stadion

Nürnberg, Duitsland

1928

Opgericht in:

50.000

Capaciteit stadion:

1. FC Nürnberg

Thuis van:

Max-Morlock-Stadion

Het Max-Morlock-Stadion is de thuis basis van 1. FC Nürnberg. Het stadion heeft een capaciteit van 50.000 mensen. Het stadion heeft meerdere namen gekend zoals: Städtisches Stadion, Victory stadion, Frankenstadion, easyCredit-stadion, Stadion Nürnberg, Grundig Stadion en de huidige naam van het stadion Max-Morlock-stadion. Tijdens het Wereldkampioenschap 2006 werd het bekende duel Nederland - Portugal gespeeld waar 4 rode kaarten en 16 gele kaarten zijn uitgedeeld

Nederlandse spelers/trainers

  • René van Eck, Dave Bulthuis, Wilco Hellinga, Elroy Kromheer, Virgil- Misidjan, Gerald Sibon, Arie Haan (trainer), Gertjan Verbeek (trainer)

Rondleidingen

  • Er zijn rondleidingen beschikbaar!

Plattegrond van Max-Morlock-Stadion

HIernaast staat een plattegrond de Max-Morlock-Stadion met alle vakken.

Hotels, OV en Luchthaven

Je kunt het stadion bereiken met de bovengrondse metro (S-bahn) lijn 2 vanaf het centraal station. Stap uit bij halte Frankenstadion. Een alternatief is tram 9.


Vanuit de oude binnenstad van Neurenberg (de westelijke kant) kunt u tram 6 nemen. Stap uit bij halte Dutzendteich of Doku-Zentrum. 

Het is een aangename omgeving om tijd door te brengen, vooral op een mooie dag. Er zijn een paar biertuinen aan de randen van het park die populair zijn bij fans voor een drankje. Verder zijn er enkele fastfoodrestaurants aan de andere kant van het S-Bahn-station en pop-upkraampjes rond het stadion voor een snelle hap.


Er zijn een paar hotels rond het conferentiecentrum (Messe), die op loopafstand van het Max-Morlock-Stadion liggen, waaronder het ARVENA Hotel en een Mercure. Het Ramada Parkhotel ligt ook nog steeds op loopafstand terwijl het dichter bij het oude stadscentrum ligt.