Lumen Field


Seattle, Washington

2002

Opgericht in:

68.740 

Stadion Capaciteit:

Seattle Sounders FC

Thuis van:

Lumen Field

Lumen Field is een multifunctioneel stadion in Seattle , Washington , Verenigde Staten. Gelegen in de SoDo- buurt van de stad, is het het thuisveld voor de Seattle Seahawks van de National Football League (NFL), de Seattle Sea Dragons van de XFL , de Seattle Sounders FC van Major League Soccer (MLS) en OL Reign van de Nationale Women's Soccer League (NWSL). Oorspronkelijk genaamd Seahawks Stadium , werd het in juni 2004 omgedoopt tot Qwest Field toen telecommunicatie maatschappij; Qwest verwierf de naamrechten. Het stadion werd bekend als CenturyLink Field na de overname van Qwest in juni 2011 door CenturyLink en kreeg daardoor de bijnaam "The Clink"; het kreeg zijn huidige naam in november 2020 met de rebranding van CenturyLink naar Lumen Technologies . Het is een moderne faciliteit met uitzicht op het centrum van Seattleskyline.

Highlights van Lumen Field

Prijzen van Seattle Sounders FC

  • MLS  2x 2019, 2016
  • US Open Cup 4x 2014, 2011, 2010, 2009
  • CONCACAF Kampioenen Beker 1x 2022

Nederlanders bij Seattle Sounders FC

Nederlandse Spelers die hebben gespeeld/spelen voor de club : Tjeerd van 't Land

Ook Lumen Field bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Lumen Field

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Lumen Field. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.


Capaciteit van Lumen Field

Het stadion heeft tijdens NFL-Games plek voor 68.740 toeschouwers en tijdens de Meeste MLS-Wedstrijden plek voor 37.722 toeschouwers. Tijdens andere bijzondere evenementen kan dit worden uitgebreid naar maar liefst 72.000 toeschouwers. 

Uitvak van Lumen Field

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het Lumen Field. Wanneer wij hierover beschikken vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Lumen Field

Hiernaast staat een plattegrond van Lumen Field met alle vakken.