Liberty Stadium

Swansea, Wales
2005

Opgericht in:

20.532

Stadion Capaciteit:

Swansea City

Thuis van:

Swansea city Logo

Liberty Stadium

Liberty Stadium is het stadion van Swansea City en ligt in Wales. Het stadion is geopend in 2005 en wordt naast voetbal ook gebruikt door de rugbyclub Ospreys. Het stadion heeft € 32 miljoen gekost en is het 4e stadion van Wales. Het stadion behoort tot de kleinste stadions van de premier league. Nadat het oude voetbalstadion van Swansea "Vetch Field" niet meer voldeed aan de behoeften van Swansea City is er gekozen voor het bouwen van een nieuw stadion. De gemeenteraad is de eigenaar van het stadion. De naam van het stadion is tot stand gekomen nadat Swansea opzoek is gegaan naar een stadionnaam sponsor. Uiteindelijk heeft Liberty Properties Plc. de deal gesloten waaruit de naam Liberty Stadium voort is gekomen.

Highlights van Liberty Stadium

prijzen

Prijzen van Swansea City

  • 1x Football League Cup (2013) 
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Swansea City

Dwight Tiendalli, Dorus de Vries, Ferrie Bodde, Nico Schroeder, Marvin Emnes, Kemy Agustien, Michel Vorm, Jonathan de Guzmán, Kenji Gorré, Erwin Mulder

rondleiding

Een rondleiding in Swansea City

Volg de voetstappen van de spelers van Swansea met de Liberty Stadium Tour. Kom op alle plekken in het stadion waar ook de spelers komen. De rondleiding vindt plaats vanaf 8 personen. Op dit moment is niet bekend wat de prijs is van de rondleiding.

Ook Swansea City bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

liberty-stadium

Capaciteit van Liberty Stadium

De capaciteit van het stadion van Swansea City is tijdens de voetbalwedstrijden 20.532. De afgelopen jaren wordt het stadion per jaar drukker bezocht. Waar het in het 2e seizoen nog 12.720 bezoekers mocht ontvangen was het in het seizoen 2015/2016 20.711. De tribunes hebben alleen een naam gekregen en die luiden: Eteach Stand, LG Stand, Swansea University Stand en Croeso Stand.


Op dit moment liggen er plannen om het stadion uit te breiden naar 33.000 zitplaatsen met de mogelijkheid tot 40.000 zitplaatsen.uitvak-liberty-stadium

Uitvak van Liberty Stadium


Het uitvak van Swansea City biedt plaats aan 2.000 toeschouwers waarbij het mogelijk is om het vak te halveren indien er niet genoeg uitsupporters komen. Voor uitsupporters die in een rolstoel zitten zijn er 26 plaatsen om de wedstrijd te bekijkenvoor het uitvak wat erg uniek is voor een voetbalstadion.

© Uitvak Swansea City - cabrasfeliz

plottegrond-liberty-stadium

Plattegrond Liberty Stadium

Hier staat een plattegrond van Liberty Stadium met alle vakken.