Kras Stadion

Volendam, Nederland

1975

Opgericht in:

6.984

Stadion Capaciteit:

FC Volendam

Thuis van:

Kras Stadion

Het Kras Stadion is een voetbalstadion dat vooral wordt gebruikt voor de thuiswedstrijden van FC Volendam. Het stadion heeft een aantal jaren de naam Veronicastadion gehad, maar sinds 2002 wordt de naam Kras Stadion gebruikt. Sinds het seizoen 2006/07 ligt er kunstgras in het stadion.

Het stadion is oorspronkelijk in 1975 gebouwd maar sinds 1992 in stappen volledig vernieuwd. Het bestaat uit vier tribunes, namelijk de Dr. Duin-tribune, later omgedoopt tot Henk Kras-tribune, de Jaap Jonk-tribune, de Jaap Bond-tribune en de Pé Mühren-tribune, tezamen goed voor een capaciteit van 6.984 toeschouwers. In het uitvak is plaats voor 400 toeschouwers. Op de Jaap Jonk-tribune zit de Hekside, een sfeergroep.

Na de bouw is het stadion nog verschillende keren verbouwd. In de zomer van 2010 werd de oude Jaap Jonk-tribune gesloopt en vervangen door een nieuwe, grotere tribune. Een paar jaar later werden de twee hoeken naast de Kras tribune dichtgebouwd; hier zitten nu onder andere skyboxen. In de zomer van 2016 werden de skyboxen op de hoofdtribune volledig verbouwd.

Highlights van FC Volendam

prijzen

Prijzen van FC Volendam

  • 6x Kampioen eerste divisie (1959, 1961, 1967, 1970, 1987, 2008)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FC Volendam

Gerard Aafjes, Gert Aandewiel, Fred Admiraal, Achmed Ahahaoui, Xavier Amanda, Fred André, Joey Antonioli, Rodney Antwi, Ricardo Appelman, Wouter Artz, Sven Baas, Tim Bakens, Roy Bakkenes, Hans Bakker, Henry Bakker, Nordin Bakker, Carel Bartele, Bert Bartelings, Raymond Beerens etc. 

Ook FC Emmen bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Kras Stadion

Een rondleiding in het Kras Stadion kost 14 euro per persoon en duurt een uur lang. Je zit met minimaal 15 man in een rondleid groepje. 

Capaciteit van Kras Stadion

Dr. Duin-tribune, later omgedoopt tot Henk Kras-tribune, de Jaap Jonk-tribune, de Jaap Bond-tribune en de Pé Mühren-tribune, tezamen goed voor een capaciteit van 6.984 toeschouwers. In het uitvak is plaats voor 400 toeschouwers.

Uitvak van Kras Stadion

Hier ziet u het uitvak in het stadion van FC Volendam. 

Plattegrond Kras Stadion

Hier staat een plattegrond van Kras Stadion met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Volendam ligt slechts 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, maar heeft geen treinstation, dus een busreis is vereist. Vanaf het bovendek busstation achter in het station aan de waterzijde vertrekken regelmatig bussen vanaf het centraal station van Amsterdam. Neem bus 316 richting Volendam-Edam en stap uit bij halte Marinapark, op enkele minuten lopen van het stadion, of de volgende halte naar het centrum. De busreis duurt ongeveer 25 minuten.


Komt u met de auto, dan kunt u op wedstrijddagen parkeren op de grote parkeerplaatsen op vakantiepark Marinapark ten zuiden van het stadion, op 10 minuten loopafstand.