Konya Büyükşehir Belediyestadion

Konya, Turkije

2014

Opgericht in:

41.981

Stadion Capaciteit:

Konyaspor

Thuis van:

Konya Büyükşehir Belediyestadion

Konya Büyükşehir Belediye Stadium is een voetbalstadion in de Turkse stad Konya. Het is de thuisbasis van voetbalclub Konyaspor. Sinds 2015 speelt het Turkse nationale team regelmatig wedstrijden in het Konya Büyükşehir Belediyestadion. Het stadion werd  in 2014 officieel geopend. Konya Büyükşehir Belediyestadion vervangt het vorige stadion Konya Atatürk Stadion. Voorheen heette dit stadion Konya Büyükşehir Torku Arena, ook wel Torku Arena genoemd. 

In 2009 werden de eerste voorstellen gedaan voor de bouw van een nieuw stadion voor Konyaspor en uiteindelijk in 2011 werden de eerste concrete plannen gepresenteerd. Deze plannen waren goed voor een capaciteit van ongeveer 33.000 zitplaatsen, maar dit werd later verhoogd tot maar liefst 42.000 zitplaatsen.

De voorbereidende bouwwerkzaamheden aan het stadion begonnen in juni 2012. De werkzaamheden zouden naar verwachting iets minder dan twee jaar duren, maar door enkele vertragingen werd de einddatum verschoven naar 2014.

Eind 2015 organiseerde het stadion drie wedstrijden van het Turkse nationale team voor het kwalificatietoernooi voor het Euro 2016.

Highlights van Konyaspor

Prijzen van Konyaspor

  • 1x Turkse beker (2017)
  • 1x Turkse Supercup (2017)
  • 3x Tweede Divisie (1988, 2003, 2010)
  • 1x Derde Divisie (1971)

Nederlanders bij het Konyaspor

Sjoerd Ars, Doğan Gölpek, 

Ook Konya Büyükşehir Belediyestadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Konya Büyükşehir Belediyestadion

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Konya Büyükşehir Belediyestadion. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Konya Büyükşehir Belediyestadion

De capaciteit van Konya Büyükşehir Belediyestadion bedraagt 41.981 plekken. Voorheen was het de bedoeling dat het stadion een capaciteit zou hebben voor 30.000 toeschouwers. Uiteindelijk hadden ze dit verhoogd naar ongeveer 42.000 toeschouwers.

Uitvak van Konya Büyükşehir Belediyestadion

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het Konya Büyükşehir Belediyestadion. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Konya Büyükşehir Belediyestadion

Hiernaast staat een plattegrond van Konya Büyükşehir Belediyestadion met alle vakken.