Koning Boudewijnstadion

Brussel, België

1930

Opgericht in:

50.093

Stadion Capaciteit:

Belgisch Elftal

Thuis van:

belgisch-elftal-logo

Koning Boudewijnstadion

Het Koning Boudewijnstadion is het voetbalstadion van het Belgisch Nationaal voetbalelftal. Het stadion is gebouwd in 1930 en meerdere malen gerenoveerd waarbij de laatste grote renovatie in 1994 plaats vond. Het stadion heette hiervoor het Jubelstadion en het bekende Heizelstadion . Nadat het Heizeldrama plaats vond is het stadion gronding onder handen genomen en in 1994 omgedoopt tot het Koning Boudewijnstadion.


Heizeldrama

Het Heizeldrama vond plaats in dit stadion toen het stadion nog het Heizelstadion heette. Tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Juventus voor de Europacup 1 zijn er 39 mensen om het leven gekomen. Hiermee is dit ook een van de grootste voetbalstadion drama's uit de voetbalgeschiedenis.

Aan het begin van de dag waren er wat relletjes geweest in de stad nadat supporters te veel gedronken hadden en elkaar in de stad tegen kwamen. Hierdoor was de sfeer in het stadion erg grimmig en ontstonden er rellen in de vakken. Uiteindelijk hebben Liverpool supporters het neutrale vak bestormd die vol zat met Juventus fans. De Juventus supporters die wilde ontsnappen naar de zijkant van het vak en over de muur klommen werden bedolven onder de muur toen deze het begaf. Hierdoor werd de paniek groter en werden meerdere supporters onder de voet gelopen door andere supporters. Uiteindelijk zijn er helaas 32 Italianen, 4 Belgen, 2 Fransen en één Noord Ier overleden aan de gevolgen van het Heizeldrama.

Highlights van het Belgische Nationale Voetbalelftal

prijzen

Prijzen van Club Brugge

  • 1x Olympische Spelen (1920)

Ook het Koning Boudewijnstadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

koning-boudewijnstadion

Capaciteit van het Koning Boudewijnstadion

Het stadion biedt plaats aan 50.093 toeschouwers. De eerste ring van het stadion biedt plaats aan 36.816 toeschouwers en de tweede ring 13.277. De verdeling per tribune is als volgt:


Tribune 1: 10.092 plaatsen

Tribune 2: 14.660 plaatsen

Tribune 3: 10.711 plaatsen

Tribune 4: 14.630 plaatsen

uitvak-koning-boudewijnstadion

Uitvak van het Koning Boudewijnstadion

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van het Belgische Nationale Voetbalelftal, het Koning Boudewijnstadion, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van het Koning Boudewijnstadion, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

© Uitvak Juventus -vak410

plattegrond-koning-boudewijnstadion

Plattegrond het Koning Boudewijnstadion

HIernaast staat een plattegrond van het Koning Boudewijnstadion met alle vakken.