King Abdullah Sports City

Djedda, Saudi-Arabië

2012

Bouwjaar

62.345

Stadion Capaciteit: 

Al-Ittihad

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

King Abdullah Sports City


Het King Abdullah Sports City, gelegen in Jeddah, Saoedi-Arabië, is een grootschalig sportcomplex dat de naam draagt van koning Abdullah bin Abdulaziz Al Saud.


Het omvat een indrukwekkend stadion met plaats voor meer dan 60.000 toeschouwers, waar diverse sportevenementen en voetbalwedstrijden plaatsvinden.


Het complex biedt ook voorzieningen voor atletiek, tennis, zwemmen en andere sporten. Als een belangrijk knooppunt voor sport en entertainment in Saoedi-Arabië heeft het al vele internationale evenementen mogen verwelkomen.Prijzen van

Al-Ittihad

  • 9x Landstitel (1982,1997,1999,2000,2001,2003,2007,2009,2023)
  • 3xKingCup  (1958,1959,1960,1963,1967,1988,2010,2013,2018)

Nederlandse voetbalspelers bij Al-Ittihad

Rob Witschge,

Een rondleiding in het King Abdullah City Stadion

Om een kijkje te nemen achter de schermen van Leicester City biedt het stadion een rondleiding aan. Tijdens deze rondleiding kom je op alle bijzondere plekken van het stadion. De rondleiding kost € 12,- voor volwassene en € 6,- voor kinderen.

Capaciteit van het King Abdullah City Stadion

Het King Abdullah Sports City stadion in Jeddah, Saoedi-Arabië, heeft een indrukwekkende capaciteit van meer dan 60.000 zitplaatsen. Dit maakt het een van de grootste sportstadions in het land en biedt voldoende ruimte voor grote sportevenementen en concerten. Met zo'n royale capaciteit kan het stadion een breed scala aan toeschouwers verwelkomen, waardoor het een centrale locatie is voor sport- en entertainmentactiviteiten in Saoedi-Arabië.


Uitvak van King Abdullah City Stadion

Het uitvak in het King Abdullah Sports City stadion biedt doorgaans plaats aan supporters van het bezoekende team tijdens voetbalwedstrijden. De exacte capaciteit van het uitvak kan variëren afhankelijk van de regelingen voor de betreffende wedstrijd en de veiligheidsvoorschriften.


Over het algemeen wordt ervoor gezorgd dat het uitvak voldoende ruimte biedt voor de uitfans, terwijl tegelijkertijd de veiligheid en het comfort worden gewaarborgd. De toewijzing van de zitplaatsen in het uitvak gebeurt vaak in overleg met de clubs en de lokale autoriteiten om een ordelijk verloop van het evenement te waarborgen.Plattegrond van het King Abdullah City Stadion

Hiernaast staat een plattegrond van het King Abdullah City Stadion met alle vakken.